6 természetes méregtelenítési praktika, ami garantáltan kitisztít!

2017.július.28.

Az egész média attól hangos, hogy milyen különböző kemikáliakkal mérgezzük magunkat napi szinten - a "rákkeltő" és az "egészségtelen" a két leggyakrabban használt kifejezés valószínűleg az életmód magazinokban, mi pedig lassan már levegőt venni sem merünk. Az biztos, hogy teljesen szennyezetlen, adalékanyagoktól mentes ételt már nagyon nehezen kaphatunk, azonban néhány apró technika segítségével olykor kitisztíthatjuk a szervezünket.

6 természetes méregtelenítési praktika, ami garantáltan kitisztít!
Fotó: Thinkstock

Íme 6 praktika, amihez költségekbe sem kell verned magad, de garantáltan kitisztítják a szervezed:

Az izzadással rengeteg méreganyagtól szabadulhatunk meg roppant rövid idő alatt. Választhatod az edzést vagy a szaunát, mindkettő remek méregtelenítő módszer, utóbbi akár megfázás esetén is gyors segítséget nyújt. Egyedül arra figyelj, hogy náthával ne rohanj rögtön a hideg zuhany alá, hanem fokozatosan hűtsd le a tested.

A C-vitamin az immunrendszer egyik legjobb barátja, hiszen segíti egy fontos antioxidáns, a glutation előállítását, amely fontos szerepet játszik az emésztőenzimek működésében. Az ember az egyetlen "állat", amelyik nem tudja magától előállítani a C-vitamint - figyelj rá, hogy megfelelő mennyiségben a testedbe juttasd.

Nézd meg ezt is! 4 kötelező és 4 tiltott étkezési szokás, ami elengedhetetlen a nyári formádhoz

A citrusfélékhez hasonlóan a fokhagyma is segít a glutation előállításában, és serkenti a májenzimek működését is. Összesen 39 olyan anyagot tartalmaz, ami szembeszáll a baktériumokkal és vírusokkal, így ez az egyik legerősebb méregtelenítőnk.

A többi teával ellentétben a zöld teához használatos leveleket szárítják és párolják, így nagyon magas a katechin tartalma, ezáltal szűri a baktériumokat. Egy 2007-es kutatás szerint annak, aki rendszeres fogyaszt zöld teát, 80%-kal több olyan enzimet termel a szervezete, ami a rák ellen harcol.

Ha sokat iszol, sokat is pisilsz majd, ilyen egyszerű. A vizelettel rengeteg méreganyag távozik a szervezetből, így különösen akkor ajánlatos kipróbálni, ha éppen nőgyógyászati fertőzéssel vagy felfázással küzdesz.

Egyszerű és kézenfekvő, mégis sokszor elfelejtjük: az egyenletes légzés szintén fontos a méreaganyagok kiürítéséhez. Figyeld meg és kontrolláld a ki- és belégzésed: 5 másodperc alatt szívd be a levegőt, 3 másodpercig tartsd benn, majd 7 ütem alatt engedd ki az orrodon keresztül.

Ez is érdekelhet

6 cipőtrend 2023-ra, amibe nagyon könnyű lesz beleszeretni

6 cipőtrend 2023-ra, amibe nagyon könnyű lesz beleszeretni

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói