7 dolog, amihez egyáltalán nem vagy öreg 30 felett sem

2021.február.1.

Ha a harmincas éveidben jársz, előforuldhat, hogy már a te fejedben is megfordult, hogy valamihez "túl idős" vagy, esetleg a te korodban már "nem illik", vagy "késő" elkezdened. A valóságban azonban ez közel sincs így! Épp most értél abba az életkorba, amikor felelősségteljesen tudsz új kalandokba vágni, és egy percig sem kell a rosszalló tekintetekkel foglalkoznod.

7 dolog, amihez egyáltalán nem vagy öreg 30 felett sem
Fotó: HBO

Íme 7 dolog, amibe nyugodtan belevághatsz 30 felett is:

1. Sportolj!

Mozogni, formálódni, és egészségesebb életmódra váltani sosem késő! Bátran vágj bele újabb sportágakba, hiszen simán előfordulhat, hogy valami olyanban érsz el sikert, amit korábban csak messziről mertél szemlélni. Vedd rá a barátnőidet, és menjetek el falat mászni, jógázni, vagy kocogni egy közeli parkba!

2. Viseld, amit csak szeretnél!

Nem, nem és nem. Egyszerűen nem létezik az a ruhadarab, amire nemet kellene mondanod csak mert a harmadik X után vagy, holott szívesen viselnéd. Ha egy szettben kényelmesen érzed magad és önbizalmat ad, bátran akaszd be szegecses dzsekit a gardróbodba az ingek és kiskosztümök mellé, mert az is te vagy!

3. Válts karriert!

Rengeteget dolgoztál azon, hogy betölthesd a jelenlegi pozíciódat, most mégis úgy érzed, van olyan munka, ami sokkal jobban érdekel? Bátran kísérletezz és válts, egyáltalán nem szükséges egy helyen leragadnod életed végéig. Szerencsére már elég idős vagy ahhoz, hogy mérlegelj és racionális döntéseket hozz, viszont éppen elég fiatal ahhoz, hogy rugalmasan és kellő lelkesedéssel vághass bele egy újabb projektbe.

4. Vissza a sulipadba!

Talán furcsának hangzik, hogy egy korban vagy a tanároddal, de ez egy cseppet se ijesszen meg! 30 felett már nagyobb figyelemmel és alázattal tudsz beülni az iskolapadba, mint a kamaszéveidben, így könnyen lehet, hogy több sikerélményed is lesz. A folyamatos új ismeretek megszerzése amellett, hogy tágítja a gondolkodásmódod, új perspektívákat, érdeklődési területeket adhat.

5. Legyél újra szerelmes!

Nem, cseppet sem kötelességed megtalálni az igazit 25 éves korodig, és boldog házasságban, egy focicsapatnyi gyerekkel betötlened a harmincat. Merj boldog lenni szingliként és friss szerelmesként egyaránt 30 felett is, hiszen csak azért, mert magad mögött hagytad a gyerekkorod, még neked is kijár a kaland és a romantika!

6. Tetováltass!

Mindig is tetszettek a tetoválások, de "ha nem csináltattam meg 23 évesen, most már minek"? Miért, ha akkor csináltattad volna meg, most nem lenne rajtad? Na ugye! Itt az idő, hogy bevidd a szalonba a kedvenc mintád, és végre tű alá feküdj!

7. Húzz határokat a családodnak!

Valószínűleg senkinek sem ismeretlen a helyzet, amikor már rég a szuverén életed éled, de a családod még mindig életvezetési tanácsokkal akar ellátni, ha kéred, ha nem. Még ha csakis jó szándék vezérli őket, rengeteg konfliktust szülhet ez, és itt az ideje, hogy kedvesen, de határozottan tisztázd velük: felnőttél, és te is el tudod dönteni, hogyan öltözz fel az időjáráshoz, vagy hányszor étkezz egy nap.

Ez is érdekelhet

Nevermind 30: a Nirvana legendás lemeze a grunge 0. pillanata

Nevermind 30: a Nirvana legendás lemeze a grunge 0. pillanata

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Monitor

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk