7 hiba, amit sose kövess el az első randin

2021.február.1.

Hogy néz ki az ideális első randi? Ahányan vagyunk, annyiféle választ adhatunk erre a kérdésre, de egy valami biztos: akár csendes kávézóban ülünk, akár metálkoncerten, az a cél, hogy minél jobban megismerjük egymást, és - valljuk be - a lehető legjobb képet adjuk magunkról.

Íme 7 hiba, amit sokan elkövetnek, holott tilos lenne az első találkozáskor:

1. Telefonozás

Nincs annál idegesítőbb, mint mikor beszélgetni próbálsz valakivel, de folyamatosan pittyeg és csörög a telefonja, ő pedig ahelyett, hogy rád figyelne, az üzenetein nevetgél. Lehetőleg kapcsold ki a Messengert és a Vibert arra a pár órára, a barátnőd új cipőjének megvitatása három óra múlva is aktuális lesz.

2. Ex-sztorik

A korábbi kapcsolatok bizonyára fontos jelentőséggel bírnak, de nem szükséges részletekbe menően megvitatni ezt az első randin. Ahogy megismeritek egymást, előbb-utóbb szóbakerül majd az előéletetek, de az első találkozáskor ne az exed hülye szokásait ecseteld órákon keresztül. Azt lezártad, ez pedig egy új lehetőség: nézz előre!

3. Anyagiak

Ha az első randin puhatolózni kezdesz a partnered anyagi helyzetéről, vagy azt ecseteled, te mennyit keresel, nem jöhetsz ki jól a dologból. Ha csilliókat keresel, és éppen villát vásárolsz Ibizán, ha anyagi gondjaid vannak, és száraz kenyérvégen élsz, nem szükséges a partnered orrára kötni ezeket az infókat, mert nagyon pénzcentrikusnak tűnhetsz.

4. Megosztó témák

A politikai, vallási, ideológiai témákat célszerű kerülni az ismerkedés első fázisában, vagy ha mégis feljön, közelíts óvatosan hozzájuk. Ezek a témák sok embert érzékenyen érintenek, és nem tudhatod, hogy mivel taposol bele a partnered lelkivilágába. Ahogy az sem túl jó, ha az eltérő nézeteitek miatt egymásra borítjátok az asztalt a kávézóban.

5. Öncentrikusság

A randi lényege az, hogy megismeritek egymást, és kölcsönösen érdeklődést mutattok a másik személyisége, élete iránt. Ne ess abba a hibába, hogy csak magadról beszélsz végig! Tegyél fel kérdéseket, reflektálj a hallottakra, és fejezd ki, hogy érdekesnek találod a partnered.

6. Túlzott határozottság

A magabiztosság önmagában vonzó, legalábbis amíg nem érzi azt a másik fél, hogy már az első találkozáskor irányítani szeretnéd. Törekedj a kompromisszumokra, és olyan programot válasszatok, ami mindkettőtöknek szimpatikus.

7. Nagy tervek

Persze előfordulhat, hogy a ti szerelmetek első látásra születik, és legszívesebben a második találkozáskor gyűrűt húznátok egymás ujjára, de valljuk be, ez a ritkábbik eset. Az első pár randi az ismerkedésről szól, amikor mindkét fél eldöntheti, érdekli-e a másik. Még ha azonnal érzed is, hogy nektek együtt kell megöregednetek, ne ijeszd el azzal, hogy már a közös karácsonyozást és a gyereknevelési kérdéseket akarod megvitatni.

Ez is érdekelhet

Carrie Bradshaw 25 legemlékezetesebb szettje

Carrie Bradshaw 25 legemlékezetesebb szettje

Divathírek

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.