8 dolog, ami megmérgezi a nők közötti barátságot

2020.augusztus.9.

Sokan úgy gondolják, hogy a nők között igazi, őszinte, egymást segítő barátság nem létezik, ami természetesen túlságosan szélsőséges álláspont. Tény, hogy rengeteg nő van, aki jobban kijön a férfi barátaival, mint más nőkkel, de persze számtalan ellenpélda is létezik. Mégsem alaptalan feltevés az, hogy ha egy nőnek tartósan egyetlen barátnőjével sem jó a kapcsolata, akkor annak a hátterében bizony valós problémák állnak. Ha veled is történt már ilyen, akkor jó, ha tudod, melyek azok az okok, amik ellehetetleníthetik bármelyik barátnőd és közted a jó viszonyotokat.

8 dolog, ami megmérgezi a nők közötti barátságot
Fotó: Rexfeatures

1. Megrögzött versenyszellem
A versenyszellem alapvetően még nem rossz dolog, azonban ha csak azért fektetsz energiát egy tevékenységbe, hogy felülmúld egy barátnődet, akkor nem csoda, ha ez neki is szemet szúr, és nem akar majd veled közös programokat szervezni. Legyél jó abban, amit igazán szeretsz vagy komolyan érdekel, de ne feledd, a szeretteiddel soha nem kell versengened.

2. Összehasonlítás
Nem attól lesz egyikőtök sikeres, hogy a másiknak mennyire jól vagy rosszul alakul éppen az élete. Mindketten egyéniségek vagytok, és a saját utatokat kell járni. A hétköznapokat tekintve fontos az is, hogy ne azt nézegesd, melyikőtöknek van csinosabb frizurája vagy szebb körme. Építő jellege csak annak van, ha segítitek egymást, az pedig összehasonlíthatással nem fog menni!

3. Viszonzatlanság
A kölcsönösség egy igaz barátság elengedhetetlen része. Ha tehát mindig csak egyikőtök támogatja a másikat, az előbb vagy utóbb ki fog ütközni. Ne azért tartsd fenn a barátságotokat, hogy visszaélj vele, hiszen ez biztos, hogy neked sem esne jól. Ha szívességet kérsz egy barátnődtől, akkor te is állj mellette, ha neki van rád szüksége.

4. Énközpontúság

Bár természetes, hogy vannak időszakok, amikor egyikőtök életében jóval több érdekes vagy izgalmas dolog történik, mint a másikéban, de ettől még nem csak egy emberről kell szólnia a beszélgetéseiteknek. Ha folyamatosan magadat helyezed a középpontba, és meg sem kérdezed a barátnődtől, hogy ő hogy érzi magát, az előbb vagy utóbb biztos, hogy vissza fog ütni.

5. Extrán kritikus hozzáállás
Egy őszinte jó tanáccsal mondhatni kötelességed is támogatni a barátnődet, de ha folyamatosan csak negatívan látod a cselekedeteit, és túlságosan kritikus vagy vele, akkor azt fogod elérni, hogy nem akar majd veled megosztani semmit.

6. Hiszti

A barátok egyik feladata természetesen az, hogy támogassák egymást, de van egy pont, amin túl már jobb félreállni. Ilyen az is, ha egyikőtök folyamatosan drámázik felesleges dolgokon, és több figyelmeztetés ellenére sem hajlandó összekapni magát. Senkitől nem várhatod el, hogy a kiborulásaidat hallgassa, ha egyébként semmilyen valós problémád nincs.

7. Akaratosság

Fontos, hogy egyformán figyeljetek arra, melyikőtök mit szeret, vagy éppen hol tölti szívesen a szabadidejét. Ha egy barátnőd nem kedvel egy szórakozóhelyet, de te mégis minden héten oda szeretnél menni, akkor ne várd el tőle, hogy folyamatosan elkísérjen. Gondolj bele abba is, hogy te milyen gyakran mentél vele olyan helyre, amit te nem kedvelsz? Ha nem valamilyen elképesztően fontos dolog miatt szeretnétek, hogy a ti akaratotok érvényesüljön, próbáljatok meg olyan opciót választani, ami mindkettőtöknek megfelelő.

8. Túl sok teher cipelése
Ha ért valamilyen trauma a múltban, amit még nem sikerült lezárnod, és emiatt feszültség van benned, akkor azt ne egy barátnődön töltsd ki. Attól senkinek nem lesz jobb, ha kelletlenül viselkedsz. Próbáld meg kibeszélni magadból a gondjaidat, és igyekezz egy kicsit pozitívabban gondolkodni, hiszen mindenki arra vágyik, hogy ő maga is boldog legyen, és a körülötte lévő emberek is jól érezzék magukat.

Ez is érdekelhet

„Szeretkeztünk a cég mosdójában, a konyhaasztalon, a parkban"

„Szeretkeztünk a cég mosdójában, a konyhaasztalon, a parkban"

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói