8 kihagyhatatlan program szeptemberben

2019.szeptember.2.

Itt az ősz, és ez egyet jelent: szuper programokon vehetünk részt. Egyre több beltéri programmal várnak ilyenkor minket a szervezők, de persze a jó idő miatt szuper szabadtéri rendezvényekre is mehetünk.

8 kihagyhatatlan program szeptemberben
Fotó: Getty Images

Íme 8 kihagyhatatlan program szeptemberben:

28. Budapest Borfesztivál szeptember 5-8. között a Budai Vár teraszain

A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül.

További információ:

www.aborfesztival.hu

Mozdony Matiné szeptember 7-én a Vasúttörténeti Parkban

A gyermekek kedvence lesz a szeptember 7-én tartandó egyedülálló esemény, a Mozdony Matinénak. Igazi családi program kultúrával és edukációs tartalommal töltve, a repertoárban gőzmozdony különlegességeket is felvonultatva a Vasúttörténeti Parkban.

További információ:

EVANESCENCE koncert - szeptember 8.

Fotó: Shutterstock

A 2000-es évek kedvenc rockegyüttese visszatér, hogy nosztalgiázhassunk velük. A zenekar a Papp László Budapest Sportarénában lép majd fel szeptember 8-án.

További információ és jegyek: https://www.jegy.hu/program/evanescence-83715

3. Budapesti Klasszikus Film Maraton - szeptember 4-11.

2019. szeptember 4. és 11. között harmadik alkalommal rendezi meg a Magyar Nemzeti Filmalap a Budapesti Klasszikus Film Maratont, a főváros nagyszabású nemzetközi filmfesztiválját. A restaurált klasszikus filmek seregszemléjén nyolc nap alatt mintegy 100 filmet láthat a közönség több budapesti moziban és idén is lesznek Egerben és Győrben vetítések. Budapestre érkezik Pierre Richard, Michael Nyman, Udo Kier, Johanna Ter Steege és Magda Váąáryová is. Budapesten a Szent István Bazilika előtt ismét lesznek ingyenes szabadtéri vetítések.

További információ:https://www.programturizmus.hu/ajanlat-filmmaraton-budapest.html

ÉKSZEREK ÉJSZAKÁJA - szeptember 20., 19 órakor a Ráth György-villában

Idén szeptemberben ötödik alkalommal kerül megrendezésre a kortárs ékszereket bemutató programsorozat, az Ékszerek Éjszakája, ahol kiváló hazai és külföldi ékszertervezők alkotásaival találkozhatnak az érdeklődők. A rendezvény kétéves tematikája szerint a páros években sok helyszínen zajló kiállítás-sorozattal találkozhatunk - amely elsősorban a hazai alkotóknak biztosít megjelenési lehetőséget -, míg a páratlan években egy nemzetközileg is nyitott pályázati anyagból rendezett kiállítás kerül bemutatásra.

További információ: www.ekszerekejszakaja.com

Színházak éjszakája - szeptember 21.

Fotó: Shutterstock

2019. szeptember 21-én ismét Színházak Éjszakája, melynek szolgenje: "Te mit viszel magaddal?". Nyolcadik alkalommal is szuper programokkal várja az érdeklődőket a színházi fesztivál, délutántól egészen másnap hajnalig. Nyílt próbákra, interaktív programokra, kulisszajárásokra, színházi várossétákra, közönségtalálkozókra és afterpartira mindenképpen lehet számítani. A pontos program hamarosan elérhető a honlapjukon.

További információ: https://www.szinhazakejszakaja.hu

Lakástrend kiállítás - 2019 szeptember 20-22. - Budapest Sportaréna

Fotó: Shutterstock

Az idén másodszorra megrendezésre kerülő lakástrend kiállításon 140 valós vagy elképzelt szobából meríthetnek inspirációt a látogatók, melyek között helyet kapnak impozáns márkák komplett megjelenései, nyolc kiemelt lakberendezési stílus szellemében tervezett installáció és enteriőrstylistok és designerek önálló művészi koncepciói mentén berendezett terek is. Ha építkezel, felújítás előtt állsz, lakberendezési megoldásokat keresel, vagy csupán egy feledhetetlen élménnyel gazdagodnál, itt a helyed!

További információ: www.salonbudapest.hu

Bryan Adams koncert szeptember 28-án a Hősök terén

Fotó: Getty Images

A skandináv lottó idén tölti 20. születésnapját, és ebből az alkalomból a Szerencsejáték Zrt. egy különleges meglepetéssel készült. Egy óriási bulival ünnepli meg ezt az évfordulót a cég, ugyanis ingyenes Bryan Adams koncerten lehet majd részt venni Budapesten, szeptember 28-án.

Ez is érdekelhet

25 dolog, amit nem tudtál Taylor Swiftről

25 dolog, amit nem tudtál Taylor Swiftről

G-Szex

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Szépséghírek

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!