9 mondat, amit egy független nő sosem akar hallani

2018.december.2.

Ha egy nő független, gyakran félreértik, és esetleg úgy tekintenek rá, mintha férfigyűlölő lenne. Annyi bizonyosan igaz, hogy nem hagyja magát, nem tűri, hogy bármilyen közhelyes vélekedéssel azonosítsák a viselkedését. Egy független nő erős, önbizalommal teli és önálló. Mindez nem jelenti azt, hogy ne lenne megértő és szeretetteljes, de van néhány dolog, amivel biztosan ki lehet zökkenteni a lelki egyensúlyából:

1. Egyedül mész?
Egyedül mész vacsorázni vagy moziba? Igen, egy független nő, de általában egy független ember egyedül is képes programot csinálni magának, nincs feltétlenül szüksége baráti támogatásra ahhoz, hogy megnézzen egy kiállítást, ami érdekli. Ez nem magányos vagy nyomasztó dolog. Valójában ez a legjobb mód a mentális egészség megőrzésére, az egyszemélyes programokkal jobban megismerhetjük önmagunkat is. Egyáltalán nem arról van szó, hogy nincs kivel menni.

2. Kiegészítesz engem
Miért, eddig csak félember voltál? Ez a kifejezés romantikusnak tűnhet, de ha valóban így gondolod, az szomorú. Ha azt mondod egy független nőnek, hogy vele érzed magad teljesnek, azt sugallod, hogy nem tudod megállni egyedül a helyed. A függetlenséghez az is hozzá tartozik, hogy a másikban is képes valaki tisztelni a független, önálló embert. A független nő egyenlőként kezeli a partnerét, nem helyezi sem fölé, sem alá magát a párjának.

3. Miért vagy szingli?
Egyszerű – mert az akar lenni. Vannak lehetőségei, de nem akarja az idejét értelmetlen kapcsolatokra pazarolni. Nem megy bele, vagy marad benne egy kapcsolatban csak azért, hogy legyen párja és ezzel megfeleljen mások elvárásainak. Sokak számára ez elkeserítő, de egy független nő számára inkább lehetőség, mert pontosan tudja, hogy egy párkapcsolatban éppen úgy lehet magányos valaki, szingliként pedig érdekes, izgalmas és pezsgő a társasági élete.

4. A férfinak illik fizetnie
Ki ne örülne neki, ha alkalomadtán meghívják valamire? De ha egyszer elvárássá válik, az probléma. A nők is dolgoznak és ők is akarnak fizetni időnként. Nincs kifogás, egy független nő képes az anyagi biztonságát is fenntartani és nem várja el, hosszú távon inkább sérti, ha valaki mindig úgy tesz, mintha a másik eltartására szorulna.

5. Nem szabad/nem teheted
Várj, ki vagy te? Ha egy független nő nem keres aktívan a véleményed miatt, akkor nincs szüksége az engedélyedre. Tudja, mit akar, és nem szereti, ha megpróbálják megmondani neki, mit tegyen. Ugyanakkor értékeli a különböző nézőpontokat és szívesen meghallgatja, amit mondani készülsz neki, de ha úgy érzi, hogy irányítani próbálod, vesztettél.

6. Hozhatom a barátomat/férjemet/randipartneremet is?
Van, amikor szélesebb körben terveztek programot a párjaitokkal is és olyan alkalmak is, amik kimondottan csajos esték, vacsorák, amelyek nem igényelik plusz fő bevonását. Nem mintha bármilyen problémája lenne a plusz fővel, de kissé irritáló tud lenni, ha nem ez volt az alapfelállás.

7. Túlságosan dicsérő bókok
Egy független nő szereti, ha tiszteletben tartják, de mértékkel. Ha túlzottan dicséred, kényelmetlen érzéseket válthat ki belőle. Szereti, ha felismerik a tehetségét és a pozitív jellemvonásait, de nincs szüksége állandó megerősítésre.

Mi sírtunk ezen az anya-lánya karácsonyi reklámon

Mi sírtunk ezen az anya-lánya karácsonyi reklámon

8. Hadd tegyem meg érted
Inkább ne tedd. Egy független nőnek van saját keze és lába, megteszi, amit kell, ha pedig nem kéri a segítséged, nincs is rá szüksége. Nem az ego növelése miatt van ez, hanem mert nem szereti táplálni azt a felfogást, hogy a nőknek segítségre van szükségük. Örül, ha felajánlod a segítséged, de ne ragaszkodj hozzá minden esetben.

9. Szükségem van rád
Egy független nő is szeretne partnert, de nem mindenáron. A párkapcsolatot plusznak tekinti, ajándéknak, de nem a mindenségnek, az életének legfőbb mozgatórugójának. Azokat a kapcsolatokat szereti, amik új értékeket visznek az életébe, és inkább riasztja, ha a másik fél rá akarja erőltetni, hogy az univerzum középpontja a közös életük.

Ez is érdekelhet

Vaják filmkritika: A meztelenkedése kivágta a biztosítékot, de az erőszak senkit sem zavar?

Vaják filmkritika: A meztelenkedése kivágta a biztosítékot, de az erőszak senkit sem zavar?

Divathírek

A legújabb TikTok trend: hogyan öltöznél fel, ha az Eufória Gimibe járnál?

A legújabb TikTok trend: hogyan öltöznél fel, ha az Eufória Gimibe járnál?

Divathírek

Jennifer Lopez bőr melltartóját nem érdemes dzseki alá rejteni

Jennifer Lopez bőr melltartóját nem érdemes dzseki alá rejteni