9 pofonegyszerű dolog, amit naponta megtesznek azok, akiknél mindig rend van

2016. október 17.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha az esti mozi előtt a barátod fel szeretne ugrani hozzád a mosdóba, rögtön azon találod magad, hogy kifogásokat keresel? Teljesen elvörösödsz, ha váratlanul vendégek toppannak be hozzád? Ez egészen úgy hangzik, mintha rendetlen lennél.

Képzeld el, mennyivel boldogabb életet élhetnél, ha te is egy lennél azok közül, akik lakásukat röpke 15 perc alatt rendbe tudják szedni, és már fogadják is a vendégeket. Hogy ez ne csak egy elérhetetlen álom maradjon, megnéztük melyek azok a szokások, amelyek hozzásegítenek álmaid tiszta lakásához. És itt kihangsúlyoznánk, hogy szokásokról beszélünk. Ahhoz, hogy a tisztaság istennőjévé válhass, minden nap el kell végezned a következő kisebb teendőket.

1. Vesd be az ágyad
Mielőtt reggel elhagyod a házat, vagy még jobb, még mielőtt elhagyod a hálószobát, vesd be az ágyad. Éppen nagy rohanásban vagy? Akkor húzd a paplant a párnákra, és simítsd el úgy, hogy bevetett ágy hatását keltsd. Ez az egyszerű lépés hozzásegít ahhoz, hogy a napod rendezetten induljon.

2. Pakold ki a mosogatógépet
Ezzel megalapozod az estéd zökkenőmentességét, hiszen nem fognak edények felgyülemleni a mosdókagylóban.

3. Minden nap moss egy adag ruhát

Ha folyamatosan mosod a ruháid, akkor nem esel abba a csapdába, hogy túl sok gyűlik fel, majd pedig egy szép napon rájössz arra, hogy most éjjel nappal mosnod kell, hogy utolérd magad, nem beszélve arról, hogy így véletlenül se fogysz ki a friss fehérneműkből.

4. Használj dobozokat, hogy mindennek meg legyen a saját helye
Ha tudod, hogy a dolgaidnak meg van a saját helyük, akkor nagyobb eséllyel fogod őket oda is pakolni. Szerezz be cuki kis dobozokat a lakásodba, a nagyobb dolgok számára pedig szerelj fel polcokat.

5. Ne halogass
Mikor csomagot kapsz, kibontod, kiveszed, ami benne van és azonnal ki is dobod a csomagolását, igaz? Látod, ugyan így kell eljárni a lakás terén is, hogy ne keletkezzen rendetlenség. Minél tovább vársz, annál nehezebb lesz rendet rakni.

6. Pakold el a ruháidat
Reggelente a kevésbé szerencsés ruhadarabok szokás szerint a földön találják magukat? A tiszta lakással rendelkező embereknek mindig van idejük arra, hogy összehajtogassák, és elrakják, vagy ha kell a szennyesbe dobják ruháikat. Ha erre rászoksz, meglátod, te, a ruháid és a padlód is jobban jártok.

7. Menet közben pakolj el
Drasztikusan le tudod csökkenteni a rendetlenséget, ha például az alatt, hogy fő a tészta, elmosogatod a vágódeszkát, így mire eljutsz odáig, hogy vacsorázz, már mindent el is pakoltál.

8. Soha ne feküdj le aludni addig, amíg a konyhádban nem pakoltál el
Próbálj meg ellenállni a kísértésnek, hogy vacsi után azonnal bevesd magad az ágyba. Vedd a fáradtságot, és takaríts el mindent ami a nap folyamán felgyűlt a konyhában. Hidd el, ha másnapra hagyod, sokkal nehezebb dolgod lesz, és még az illatok sem lesznek a legkellemesebbek, nem beszélve arról, hogy ha mind ez reggelre marad, akkor már úgy kezded a napot, hogy szét vagy csúszva.

9. Tervezz előre
Akár arról legyen szó, miben mész másnap, akár arról, hogy mire van szükséged a boltból, a saját dolgodat könnyíted meg azzal, ha előre átgondolod, mire lesz szükséged.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

„A trauma egyetemes és szinte mindannyiunkat érint”

glamour plusz ikon „A trauma egyetemes és szinte mindannyiunkat érint”

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

A nyári bőrápolás 5 leggyakoribb tévhite, amiket sose kövess el (x)

A nyári bőrápolás 5 leggyakoribb tévhite, amiket sose kövess el (x)

6 dolog, amit ha betartasz, elkerülheted az intim fertőzéseket (x)

6 dolog, amit ha betartasz, elkerülheted az intim fertőzéseket (x)

Melyik arcápolási rutin a legmegfelelőbb a Te bőrtípusodnak? Most megtudhatod (x)

Melyik arcápolási rutin a legmegfelelőbb a Te bőrtípusodnak? Most megtudhatod (x)

Eleged van a sötét karikákból? Elképesztő, mit tud ez a korrektor (x)

Eleged van a sötét karikákból? Elképesztő, mit tud ez a korrektor (x)