A Dove világszerte állatkísérlet-mentes márka lett

2019.április.11.

Felgyorsult világunkban még fontosabbnak tartjuk, hogy vigyázzunk a környezetünkre és a körülöttünk lévő élővilágra. Éppen ezért egyre inkább igyekszünk olyan szépségápolási termékeket használni, amelyek nemcsak az emberekről gondoskodnak, hanem a bolygónk többi lakójára, az állatokra is odafigyelnek.

Az egyik vezető szépségápolási márka, a Dove örömmel osztja meg a hírt, hogy termékeit globálisan nem teszteli állatokon, és elnyerve a PETA minősítését, hivatalosan is "Cruelty-Free" márkává vált. A 2019-es év elejétől a szervezet cruelty-free emblémája is szerepelhet a termékei csomagolásán.

Az Unilever több mint 30 éve kezdett olyan módszereket használni a termékek és az összetevők biztonsági tesztelésére, amelyek nem állatkísérleteken alapulnak, valamint a Dove globális, belső szabályzata is tiltja az állatkísérletek használatát.

A Dove termékei világszerte elérhetőek – 2017 decemberétől kezdve a márka leállította azon termékek Kínába történő importját, amelyek esetében állatkísérletek végzését írják elő a helyi jogszabályok, azonban azok a termékek elérhetőek a jövőben is, amelyek vonatkozásában a hatóságok nem követelnek meg állatkísérleteket.

A bejelentéshez kapcsolódóan az Unilever, a Dove gyártója is megerősítette, hogy nem végez állatkísérleteket egyik szépségápolási terméke tesztelésére sem. Bár egyes esetekben előfordulhat, hogy beszállítói egy-egy összetevőt a helyi jogszabályoknak vagy előírásoknak való megfelelés érdekében kénytelenek állatokon tesztelni, azonban az anyavállalat törekszik arra, hogy a termékeket és összetevőiket se a beszállítók, se a szabályozó hatóságok ne vizsgálják állatkísérletekben. Sőt, a PETA "szabályozási változtatásokért tevékenykedő vállalatként" tartja számon az Unilevert, aki támogatja az állatkísérletek világméretű tilalmát a kozmetikai iparágban és a Humane Society International szervezettel együtt folyamatosan fejleszti az állatkísérletek alternatíváit, melyeket elkötelezetten ismertet és terjeszt is.

Ez is érdekelhet

Mit tehetsz, ha szexuális zaklatás áltozata vagy?

Mit tehetsz, ha szexuális zaklatás áltozata vagy?

G-Életstílus

Gyakran látsz különös számokat? Az angyali számok neked is üzennek

Gyakran látsz különös számokat? Az angyali számok neked is üzennek

Divathírek

Lady Gaga új csavart adott a kis feketének

Lady Gaga új csavart adott a kis feketének