A fürdőzés elengedhetetlen kelléke: íme a fürdőbomba története!

Hirdetés

2021.május.20.

Nincs is annál jobb levezetés, amikor egy nehéz nap után megszabadulsz a ruháidtól, lemosod a sminkedet és egy pohár finom borral elmerülsz egy kád színes, kellemes illatú habfürdőben. Ugye, ismerős érzés? Ha kíváncsi vagy napjaink egyik legnépszerűbb fürdőgolyó márkájának történetére, akkor ez a cikk neked szól!

A szivárvány minden színében pompázó termékek várják a belépőket
A szivárvány minden színében pompázó termékek várják a belépőket

A wellness termékek üzletei sokszor felérnek egy valódi illatorgiával. Már az utcán érezni lehet a nyitott ajtón át kiáramló összetéveszthetetlen és ellenállhatatlan illatokat, amit megérezve egészen biztos, hogy nem fogunk tudni ellenállni. Olyan, mintha minden érzékszervünket szeretnék lehengerelni, hiszen az isteni illatokon túl, szemet kápráztató a termékek vibráló színe, a formáik, a tapintásuk. Igazi érzéki feltöltődés nézelődni ezekben az üzletekben, ahol számtalan termék várja, hogy hozzáadjon valami pluszt a bőrápolási vagy a fürdőzési élményhez. Egy fürdőbombával például egészen új értelmet nyer elmerülni egy kád meleg vízben.

A testet, lelket simogató fürdőbomba

1989-ben az angliai Dorset városában beköszöntött a tavasz, Mo Constantine pedig egy olyan terméken dolgozott éppen, ami örökre megváltoztatta a fürdés élményét. Laboratóriumként használt kerti fészerében citromsavat, szódabikarbónát és illóolajokat kevert össze egy öntőformában. Pillanatokon belül megszületett a fürdőbomba. Bár elsőre az izgalmas színek és formák ötlenek az ember szemébe, a fürdőbombák bőrre és hangulatra gyakorolt jótékony hatása ma is ugyanolyan fontos.

Mo Constantine, a fürdőgolyók megálmodója
Mo Constantine, a fürdőgolyók megálmodója

A fürdőbomba remek eszköz az illóolajok vízbe juttatására — Mo és Mark hamar elkezdtek különböző olajokkal kísérletezni. Ekkor született néhány igazi klasszikus, például az Avobath és a Butterball is. Az illóolajok és a hidratáló vajak, olajok (például a kakaóvaj és az olívaolaj) felhasználásával az aromaterápia és a bőrápoló termékek hatása egyesült a fürdőbombában, így az egyszerre nyugtatta az elmét és lágyította a bőrt. Néhány évvel később a fürdőbomba milliók fürdési rituáléjának világszerte körülrajongott kelléke. A kaleidoszkópként kavargó színek, a pezsgés, a vidám és megnyugtató illatok sokakat inspiráltak és derítettek jobb kedvre, harcoltak a békéért és a változásért, miközben elindítottak egy visszafordíthatatlan kozmetikai forradalmat.

Peachy bath bomb
Peachy bath bomb

Manapság fontos tudni, hogy mit támogatunk bizonyos termékek megvásárlásával. A Lush azon túl, hogy bőrbarát, különleges és egyedi termékeket forgalmaz, odafigyel az állatvédelemre is, ezért soha nem tesztel állatokon. Keresd a nyuszi-logóval ellátott termékeket, amely a cruelty free, azaz állatkísérlet-mentes termékek ismertetőjele!

Próbáld ki te is a Lush termékeit, vagy lepj meg vele a szívedhez közelálló személyt! Garantált, hogy nem fogod megbánni, és közben még egy jó ügyet is támogathatsz!

Ez is érdekelhet

Napi szex: az orgazmus segít a menstruációd lerövidítésében, és görcsök enyhítésében

Napi szex: az orgazmus segít a menstruációd lerövidítésében, és görcsök enyhítésében

GLAMOUR Horoszkóp

Ma a karriered, jövedelmed kerül fókuszba - Napi horoszkóp: július 28.

Ma a karriered, jövedelmed kerül fókuszba - Napi horoszkóp: július 28.

Divathírek

Benes Anita megmutatta, hogyan készülnek a csodálatos Daalarna esküvői ruhák

Benes Anita megmutatta, hogyan készülnek a csodálatos Daalarna esküvői ruhák