A három fő ok, amiért nehéz fogyni a húszas éveinkben

2017.március.9.

Kétségtelenül életünk egyik leghektikusabb időszakát éljük a húszas éveinkben, hiszen ez az a periódus, amikor a szülői fészekből frissen kirepülve próbáljuk megtalálni a helyünket a világban. Ilyenkor rengeteg új impulzus és trend boríthatja meg az amúgy is labilis életünket, ami akár súlyproblémákhoz is vezethez.

A három fő ok, amiért nehéz fogyni a húszas éveinkben
Fotó: Instagram

Íme a három fő tényező, ami befolyásolja a huszonévesek súlyváltozásait:

A probléma: A húszas éveid eleje valószínűleg az első olyan szakasz az életedben, amikor a szülőkről levállva, magadnak kell gondoskodnod a bevásárlásról és a teli hűtőről. Ilyenkor könnyen megeshet, hogy a gyorséttermet választod, mint energia- és időtakarékos megoldást, azonban ott már nem figyelsz arra, vajon mennyi olajat használtak a csirke kisütéséhez.

A megoldás: Figyelj oda minden részletre az éttermekben is! Kérd a szószt és a feltéteket különválasztva az ételedtől, felezd el a nagyobb adagokat a barátaiddal, vagy ahelyett, hogy magadba tömöd a már nem jóleső maradékot is, inkább csomagoltasd el.

A probléma: Az alacsony kalóriás és koplalós diéták valóban gyors fogyáshoz vezetnek, azonban ezek csak rövidtávú eredmények, hiszen a diéta lejártával újra fejest ugrik a legtöbb ember a finomságokba. Így az egyik véglet követi a másikat, ráadásul a hirtelen fogyás az izmokat is leépíti, ami az újrainduló nagy evésekkel nem jön majd vissza.

A megoldás: Hanyagold az extrém diétákat és tisztítókúrákat, és sose válassz olyan étrendet, ami egy teljes tápanyagtípustól megfoszt. Ha helyesen táplálkozol, nem lesz szükséged szélsőséges diétákra. Fogyassz minden étkezésed mellé gyümölcsöt, és próbáld ki a hummust és a salátaféléket is.

A probléma: A húsmentes élet akár a fogyásban is segíthet, azonban rengeteg buktató lehet ebben a diétában. Ha nincs időd elkészíteni a speciális recepteket, könnyen beeshetsz abba a hibába, hogy vegetáriánus pizzákból, smoothie-kból és péksüteményekból próbálod bevinni az elegendő tápanyagot.

A megoldás: A fehérje gyakran hiányzik a vega étrendből, és ezt nagyon fontos pótolni, hiszen ez az izmaink elsődleges építőeleme. Fehérjét szerencsére nem csak húsból lehet bevinni, hanem remekül pótolhatod hüvelyesekből és magvakból is.

Ez is érdekelhet

„Előbb szeretek, utána szeretkezek” - Nagy a baj, ha a demiszexuálisok szexuális kisebbséget jelentenek

„Előbb szeretek, utána szeretkezek” - Nagy a baj, ha a demiszexuálisok szexuális kisebbséget jelentenek

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói