A legbizarrabb modellkarrierek

2015.június.11.

A modell szó hallatán a legtöbben a Victoria's Secret falatnyi csipkefehérneműbe bújtatott angyalkáira, vagy a divatmagazinokban pózoló félistennőkre gondolnak. Pedig a modellszakmának számos kevésbé ismert és elismert képviselője is létezik.

Fenékmodell - Ha valaki nem akarja megmutatni a fenekét, akkor annak a szemérmességen túl több oka is lehet, például az, hogy az illető testrész lapos, vagy éppen lötyögős. Film, fehérnemű vagy farmer reklámforgatáson más a helyzet, ott villantani kell. A neves sztárok persze már nem tolják le a gatyájukat, ezért élhetnek meg a fenékdublőrök, akik beugranak egy-egy pillanatra a nagyságok helyett. Így tett például David Beckham is, aki állítólag egy alsógatya reklámhoz nem a saját tomporát használta. Dakota Johnson, A szürke ötven árnyalata főszereplője bevallotta, hogy esetében popsidublőrt alkalmaztak, mert az övé nem bírta volna a gyűrődést az egyik erősebb, szíjazós jelenetben.

Fitneszmodell - A fitneszmodellek élete a gyúrás és a fehérjedús étrend körül forog. A szálkás, tökéletesen kidolgozott izomzat mellett fontos kritérium a fotogén arc, az ápolt haj és körmök, és a gondozott bőr is. Ebbe a szakmába csak azoknak ajánlatos belevágniuk, akik idejük nagy részét a testük karbantartására tudják fordítani.

Ajakmodell - A testrész modellek körében a kézmodellek számítanak a legkeresettebbnek, de állítólag szépen lehet keresni ajakmodellként is. A nyalóka, fagyi, cukorka vagy rúzsgyártók előszeretettel alkalmazzák az Angelina Jolie-t megszégyenítő ajkakkal rendelkező modelleket, így, aki tökélyre fejlesztette a duckface-t, illetve hófehér fogakkal és gyönyörű szájjal rendelkezik, annak feltétlenül helye lehet a szakmában!

Hajmodell - A fodrászatok és a fodrászati termékeket népszerűsítő cégek folyamatosan keresik a különlegesebbnél különlegesebb hajkoronával rendelkező fiúkat és lányokat. Bárki szerencsét próbálhat ebben a szakmában, akit gyönyörű hajszínnel, vagy feltűnő fürtökkel áldott meg az ég, ugyanakkor nem fél az extrém frizuráktól vagy az ollótól sem! Sőt, aki már ült modellt fodrász vizsgához, az is ennek a karriernek az elején járt.

Stockfotó modell - Senkinek sem ismeretlenek ezek a jelenetek: jóképű, fiatal férfi prezentációt tart egy minden etnikumot felvonultató csoportnak. Anyuka, pirospozsgás kisfiával a térdén mesét olvas, vagy családjával piknikezik a réten. Ezeket az illusztrációkat látni bolti képkeretekben, óriásplakátokon, szórólapokon, mindenütt. Mivel stock fotó modellekre mindig szükség lesz, bárki szerencsét próbálhat ebben a szakmában, aki úgy néz ki, mint egy átlagember, sokáig tud boldognak látszani és jól mutat elegáns öltözékben.

Meztelen modell - A meztelen modelleknek több típusa is létezik: a glamúr modell, aki naptárakban, gyakran szexi állatnak öltözve szerepel, az art modell, aki letisztult háttér előtt kitekeredve pózol, vagy az erotikus modell, akinek tevékenységi körét valószínűleg nem nagyon kell részletezni. Így azok, akiknek jól áll a fekete-fehér Instagram filter vagy az állatfül, illetve akik könnyen otthon hagyják gátlásaikat, azok bátran belevághatnak a pucéron pózolásba.

Ha kíváncsi vagy, milyen egy ilyen modell élete közelről, akkor kapcsolódj be te is a Comedy Centrál új vígjátéksorozatába, a Modellek közt szériába, melyben egy kézmodell kalandjait kísérheted figyelemmel.

Ez is érdekelhet

Dobj el mindent: Demi Moore és Bruce Willis újra együtt!

Dobj el mindent: Demi Moore és Bruce Willis újra együtt!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói