A megcsalás 8 leggyakoribb oka

2021.március.7.

Egy elkötelezett, komoly kapcsolathoz elengedhetetlen a kölcsönös bizalom, amihez viszont az kell, hogy a párok hasonlóan gondolkodjanak, ha pedig hűséget fogadnak egymásnak, akkor ahhoz tartsák is magukat. A hűtlenség amellett, hogy hatalmas pusztítást okozhat egy kapcsolatban, sőt a végét is jelentheti, rettenetes lelki teher is gyakran mindkét félnek, de annak biztosan, akihez hűtlen volt a párja. De akkor mégis miért fordul elő megannyi párkapcsolatban a megcsalás, mi motiválja leggyakrabban az embereket arra, hogy hűtlenek legyenek?

Megcsalás
Megcsalás
Fotó: Getty Images

1. A szerelem hiánya

Ha őszintén szerelmes vagy valakibe, egyáltalán nem vágysz arra, hogy mással kezdj viszonyt, nemde? Ha viszont egy kapcsolatból legalább az egyik fél részéről hiányzik a szerelem, az előbb vagy utóbb biztosan kiütközik valamilyen módon, gyakran megcsalás formájában.

2. Vágy a több változatosságra

Van, hogy a hűtlenség nem válasz egy meglévő problémára, hanem reakció az unalomra. Sokan vannak ugyanis, akik ahelyett, hogy megbeszélnék a párjukkal, hogy több változatosságra vágynak akár szexuális téren, akár az élet más területein, inkább a megcsalást választják.

3. Figyelemhiány

A szerelem hiánya mellett az egyik legrombolóbb tényező egy kapcsolatban, ha az egyik fél nem fordít elég figyelmet a másikra. Az elhanyagoltság érzése, a közös minőségi idő hiánya pedig szintén gyakran vezet megcsaláshoz.

4. Váratlan szituációk

Csak az csalja meg a párját, aki elégedetlen a kapcsolatával, de egyáltalán nem biztos, hogy ezt előre eltervezi. Vannak, akik tudatosan nem keresik a lehetőségeket, de ha olyan váratlan szituációkba keverednek – gyakran ittas állapotban – amiben lehetőségük adódik félrelépni, akkor élnek azzal.

5. Önbecsülés növelése

Bár elsőre meglehetősen ellentmondásosnak tűnhet, de jócskán vannak, akik azért lépnek félre, mert úgy érzik, hogy ezáltal többek lesznek és növelhetik az egójukat. Ez a hozzáállás persze értékrend kérdése, de aligha hiheti el magáról valaki komolyan, hogy több lesz attól, ha hűtlen a párjához.

6. Harag

A harag sosem szül jót. Ez pontosan igaz abban az esetben is, ha valaki dühből vagy bosszúvágyból csalja meg a párját azért, mert ő is megbántotta. Érett, felelősségteljes gondolkodással viszont nem kérdés, hogy egy kiadós, tartalmas beszélgetés – ha együtt maradnak utána a felek, ha nem - sokkal inkább építő jellegű, mint a hűtlenség.

7. Az elkötelezettség hiánya

Egy hosszú távra tervezett komoly párkapcsolatot nem érdemes elsietni, hiszen ha nem egyforma mértékben kezdenek el ragaszkodni egymáshoz a felek, és nem ismerik egymást eléggé, akkor valószínűleg legalább egyikük nem is lesz olyan elkötelezett, és bár egy ideig akár jól is működheti így a kapcsolatuk, a kölcsönös összetartozás érzésének hiánya idővel könnyen megcsaláshoz vezethet.

8. Kielégítetlen vágyak

Ahhoz, hogy egy kapcsolat igazán jól működjön, a szexről is beszélni kell. Ha ugyanis a felek nem osztják meg egymással kölcsönösen a vágyaikat és az elképzeléseiket, akkor általában két opció létezik: vagy elfojtják magukban, hogy mit is szeretnének, vagy megcsalják a másikat olyannal, aki előtt nem rejtegetik a vágyaikat. Ugye nem is kérdés, hogy mindkettőnél jobb az őszinteség?

Ez is érdekelhet

Új klipjükben a The Sign banda tagjai a Fehér Ház tetejéről is lecsúsznak

Új klipjükben a The Sign banda tagjai a Fehér Ház tetejéről is lecsúsznak

Sztárhírek

10 híresség, aki SOHA nem iszik alkoholt!

10 híresség, aki SOHA nem iszik alkoholt!

Glamour-napok 2010 tavasz

3 nap ráadás! A GLAMOUR-napok egészen április 14-ig tartanak

3 nap ráadás! A GLAMOUR-napok egészen április 14-ig tartanak