A tenger tanításai

A TROPICAL YOGA és Életmódközpont megálmodója, Szabó Nóra ezentúl minden héten szuper tippekkel segít neked, hogy a legjobb formádban legyél és lelkileg is feltöltődj.
Azt, hogy az Óceán az egyik legszebb és legkáprázatosabb teremtménye a természetnek - valamennyien elismerjük. De eltöprengtünk-e már azon, hogy mennyi mindent tanít számunkra?

Az elmúlt hetet a tenger közepén búvárkodással töltöttem és mint ilyenkor esetemben lenni szokott új megértésekkel gazdagodtam. A parttól távolodva a horizontunk kitágul. A tenger feltölti a szívünket, inspirál és végtelen örömöt ad a lelkünknek. A hullámok segítenek közelebb kerülni önmagunkhoz.

Elgondolkodtatott, hogy mennyi hasonlóság van az óceán és köztünk emberek között. A felszínen is mutatunk valamit, de az igazi értékek a mélyben rejlenek.

Számomra a búvárkodás nemcsak a meditatív jellege miatt különleges, hanem azért is mert mindig új felfedezéssel bír. Nincs két merülés, ami azonos lenne, a tenger minden egyes alkalommal más meglepetést tartogat. Olyan ez, mintha növény- és állatvilága a vízalatti szappanoperának újabb- és újabb epizódját mutátná meg.

A merülések között is gyakran azon kaptam magam, hogy nem vágyom másra, csakhogy a vizet szemléljem. Az óceánt szemlélve úgy érzem, hogy a víz valamilyen különleges töltettel bír. Inspiráló, hogy a hullámok milyen kitartásról tesznek tanúbizonyságot. Felemelkednek majd leesnek, de minden esés után készek a következő magaslatra. Újból és újból megérintik a partot, attól függetlenül, hogy a part mindig visszaküldi őket a vízbe.

Akár a felszínen akár a mélyben vagyunk, van valami különleges ebben a megfigyelő státuszban. A szemlélés gyakran szándéká válik. És a saját belső ócánunkban is tisztábban látjuk, hogy mi az, amit igazán szeretnénk.

Érdemes tehát megállni és csak megélni a pillanatot. A természet nagy segítséget nyújthat mindebben. Te mikor tetted meg ezt Magadért utóljára?

Ez is érdekelhet

Ismét díjazott lett a magyar csokoládémanufaktúra a gasztronómiai Oscaron

Ismét díjazott lett a magyar csokoládémanufaktúra a gasztronómiai Oscaron

Tedd & Ne tedd

Rihanna ismét stílust váltott, ezúttal a kényelemre szavaz, amióta anya lett

Rihanna ismét stílust váltott, ezúttal a kényelemre szavaz, amióta anya lett

Sztárhírek

Olivia Newton-John, a Grease sztárja elhunyt - Legjobb pillanataira emlékezünk

Olivia Newton-John, a Grease sztárja elhunyt - Legjobb pillanataira emlékezünk