´A versenypályán nem vagyok se férfi, se nő. Autóversenyző vagyok´

2015.november.17.

Bús Edina a B3 Racing Team versenyzője, egyike annak az öt hölgynek, akik az idén a SEAT Eurocup versenyein részt vesznek egy olyan versenykategóriában, ahol a nők a legnagyobb arányban képviseltetik magukat.

"Amikor a pályán versenyzem, nincs szó arról, hogy férfi vagyok-e vagy nő. Csupán egy vagyok a többi versenyző között" - mondja határozottan Bús Edina, aki egyike annak az öt női versenyzőnek, akik részt vesznek az idei SEAT Leon Eurocup versenyen abban a kategóriában, ahol a legnagyobb számban találhatjuk a női versenyzőket.

Edina egy férfiak uralta sportágban versenyez, ahol azonban a nők már egyre nagyobb számban vannak jelen. Bevallása szerint édesapja a mai napig még mindig felteszi neki a kérdést, hogy biztosan ezt az utat akarja-e járni? De Edinát nem ingatja meg semmi, jóllehet, még nagyon jól emlékszik, mennyire nehezek voltak a kezdetek, amikor ő volt az egyetlen nő a boxutcában, és arra koncentrált, hogy "mindent jól csináljon". Ma már azt állítja, hogy "semmi hátránya nincs" annak, ha itt valaki nő.

Elkísértük Edinát a montmelói versenyt megelőző edzésére. Amikor megérkezünk a boxokhoz, mindenekelőtt üdvözli a csak férfiakból álló csapatát. "Minden mérnököm és szerelőm mögöttem áll, és ez a legfontosabb". De nem hagyja figyelmen kívül azt sem, hogy "nagyon szigorúak velem, mert ez a sport nem játék, hanem nagyon kemény munka." És ezt mi is meg tudjuk erősíteni, amikor látjuk, mennyire elégedetlen az egyik mérnöke az elért időeredményekkel. A mérnök ellenőrzi Edina pozícióját a monitoron, és elismeri, hogy "Edina egyre jobb, de még mindig végeznünk kell jó néhány tesztet".

Versenyzői szerelésébe beöltözve Edina külsőleg semmiben nem különbözik riválisaitól. Elérkezett a várva várt pillanat: beül a kormány mögé, felpörgeti a motort, és "az idő megáll". "A kormány mögött ülve erősnek, szabadnak és nagyon elszántnak érzem magam", állítja. "Ha mi, női autóversenyzők lehetőséget kapunk, mi is képesek vagyunk hatékonyan versenyezni, és felállni a pódiumra" - mondja végezetül.

Bús Edina a hétköznapokban egy SEAT Leon FR autót vezet. Dinamikus és magabiztos karakterével a SEAT Leon kimondottan határozottan jelenik meg az úton, arculatát az egyértelmű eltökéltség jellemzi. Karakteres vonalait az erő jellemzi, ami LED-technikájú fényszóróinak és hátsó lámpáinak semmi mással össze nem téveszthető formáira is érvényes. Az "FR" elnevezés a SEAT legsportosabb változatának neve . A Leon FR többek között 17 col peremátmérőjű könnyűfém keréktárcsákkal, ködfényszórókkal, kanyarodófénnyel, sportos lökhárítókkal, specifikus "FR" futóművel, sötétített hátsó üvegekkel, behajtható külső visszapillantó tükrökkel és LED-technikájú hátsó lámpákkal gördül le a szerelőszalagról. Utasterét alumínium küszöblécei, bőrbevonatú sportkormánya, deréktámasszal szerelt sportülései, hangulatvilágítása, "Climatronic" navigációs rendszere és elektromos hátsó ablakemelői avatják egyénivé.

Ez is érdekelhet

Egy kis inspiráció a rakoncátlan babahajak megzabolázásához

Egy kis inspiráció a rakoncátlan babahajak megzabolázásához

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját