Az 5 legjobb pasi Hollywoodban

2015.augusztus.17.

1. Oscar Isaac
Azért kezdem Oscarral, mert a guatemalai-amerikai színész viszonylag új felfedezettem, tavaly hallottam róla először, amikor a Coen-testvérek (Fargo, Nem vénnek való vidék) legújabb remekében, a Llewyn Davis világában főszerepet játszott. Azóta elbűvölt már az Ex Machina és az Egy durva év című filmekben is. Az elbűvölt szó most a legszorosabb értelemben véve használom: Isaac-nek olyan jelenléte van a vásznon, amit én utoljára Al Pacino vagy Robert De Niro esetben tapasztaltam. Nem lehet nem rá nézni. Amellett pedig szintén nem lehet elmenni, hogy háromféle szerepben háromféle Oscar Isaac-et láttam, ezt pedig szintén nagyon díjazom egy színész esetében.

Az 5 legjobb pasi Hollywoodban
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Kötelezők: Llewyn Davis világa, Ex Machina, Egy durva év

2. Joseph Gordon-Levitt
Ő az a srác, akit nem jegyeznék meg, ha a pizzámat hozta volna ki, viszont elég egyszer látni filmben, és azonnal fölkerül mindenkinek a toplistájára. Persze helyes és édes a mosolya, de legfőbb vonzereje tehetségében és erőlködéstől mentes stílusában rejlik. Ezzel a kettővel azonban mindent visz. Tipikusan az a pasi, akinek férfi és női rajongói egyaránt vannak. Karrierje pedig csodásan halad: szerepel a nagy kasszasikerekben, de sosem érzed azt, hogy eladná magát, közben pedig kisebb produkciókat is vállal, és két éve bemutatott első rendezésével a Don Jonnal sem égette magát, hanem felvillantotta egy újabb ígéretes karrier lehetőségét.

joseph gordon levitt
joseph gordon levitt
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Kötelezők: Fifti-fifti, Looper - A jövő gyilkosa, Don Jon

3. Jake Gyllenhaal
Jake-kel kapcsolatban zavarban vagyok, mert tőle akkor is leesne az állam, ha a pizzát hozná ki, de azért próbálok objektív maradni, és nem hiszem, hogy elfogult lennék, ha azt írom: ő a kétezres évek egyik legtehetségesebb és szerintem kissé alulbecsült színésze. Persze vannak gagyi filmjei, de szerintem ő azokban is igyekszik nem rutinból játszani, ha viszont kap lehetőséget egy izgalmas karakterre, nagyon erőset alakít. Aki legutóbb látta az Éjjeli féregben, az nem kételkedhet többé abban, hogy Jake nagy színész. Én furcsálltam, hogy még Oscar-jelölést sem kapott a pszichopata Lou Bloom megformálásáért. Mindegy, a lényeg, hogy Gyllenhaalt továbbra is elhalmozzák szerepekkel, így talán egy évet sem kell kihagynunk, hogy ne láthassuk őt a vásznon. Ja, azért főleg nagyon bírom, hogy bármilyen jó pasi is – a szerepeiben legalábbis -, simán bevállalja, hogy tök gázul nézzen ki. Ez menő.

jake gyllenhaal
jake gyllenhaal
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Kötelezők: Éjjeli féreg, Forráskód, Donnie Darko

4. Tom Hardy
A brit fenegyerek néhány éve vált csak ismertté a nagyközönség számára is, de mára már az egyik legfelkapottabb fiatal színész, akinek posztere biztosan sok tinilány szobáját díszíti. Ez érthető is: Tom vad, szexi, izgalmas, van benne egy kis őrültség (vagy sok?) és nagyon tehetséges. A kutyájáról pedig (aki sajnos kimúlt már) úgy tudott beszélni, hogy attól szerintem az a lány is szerelmes lett belé, akinek nem ő a típusa. Tom szereti és vélhetően keresi a szélsőséges karaktereket és a kihívást jelentő szerepeket – és meg is állja a helyét bennük. Vadsága, nyersesége miatt lehet őt nem szeretni, de elmenni mellette vagy a tehetségében kételkedni nem.

tom hardy
tom hardy

Kötelezők: Bronson, Warrior – A végső menet, Locke

5. Tom Hiddleston
Ha most megmutatnám Hiddleston fotóját egy olyan barátnőmnek, aki nem látta az angol színész egy filmjét sem, biztosan nem értené, mi a fenéért tetszik nekem. De abban is biztos vagyok, hogy ha csak egy öt perces jelenetet látna vele a vásznon, azonnal horogra akadna ő is, és boldogan állna be Tom rajongóinak sorába. Ő tipikusan az a színész, akiben angolos sármja, intelligenciája és tehetsége mellett megvan az a bizonyos plusz, amitől bemászik a bőrünk alá, ha csak egyetlen filmjét is láttuk. Erőteljes a jelenléte, képes tökéletesen beleolvadni a karakterbe és olyan álomszerű, finom titokzatosság veszi körül, hogy nekem folyton az jut eszembe: az összes angol romantikus költő úgy festett, mint Tom Hiddleston. Ez persze nem akadályozza meg abban, hogy vérfagyasztó legyen azokban a szerepekben, amelyekben gonoszt alakít.

tom hiddleston
tom hiddleston
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Kötelezők: Archipelago, Halhatatlan szeretők, Bosszúállók, Thor

Ez is érdekelhet

Új sportcipővel ünnepli a nők sikereit a Puma

Új sportcipővel ünnepli a nők sikereit a Puma

Szépség

Sosem gondolnád, milyen extra előnyei vannak még a lézeres szőrtelenítésnek!

Sosem gondolnád, milyen extra előnyei vannak még a lézeres szőrtelenítésnek!

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján