Bergamott olaj - csodaszer, ami segíti az egészséged és a szépséged megőrzését is

2018.november.10.

Tudtad, hogy van egy nagyszerű citrusféle, a bergamott narancs, ami az egészégedért is sokat tehet? Különösen, ha olaj formájában hasznosítod. A bergamott olaj olyan készítmény, amelynek gyógyító hatását számos orvostudományi klinika is elismeri. Magát az olajat egy hidegen sajtoló eljárással állítják elő, többnyire Olaszországban, de Délkelet-Ázsiában, Argentínában, Brazíliában és Törökországban is őshonos. Itt az idő, hogy te is megismerd a bergamott olaj előnyeit.

Begramott
Fotó: Shutterstock

Segít enyhíteni a depressziót

A depresszió egy olyan mentális zavar, amely a felnőttek közel 7, a serdülők 12,8 százalékát érinti. Ez a rendellenesség tartós szomorúsággal, reménytelen érzésekkel, a bűntudat és az értéktelenség érzéseivel jár. Fizikai hatásai is lehetnek, ilyen az álmatlanság, a fáradtság, az étvágytalanság, a túlzott súlygyarapodás vagy súlyveszteség. A bergamottolaj képes segíteni a leküzdésében, mindössze az aromáját kell belélegezni, minimum egy héten keresztül minden nap.

Csökkenti a szorongást

A bergamott olaj azoknak is segíthet, akik szorongással küzdenek vagy túlzottan sok stressz éri őket. Akik négy héten át minden nap alkalmazták az aromaterápiát, alacsonyabb pszichés stresszválaszaik lettek. Ez azt jelenti, hogy az élet külső stresszfaktorai kevésbé hatottak a fizikai és az érzelmi jólétükre, ez pedig a bergamott olaj mindennapi belélegzésének volt köszönhető.

Fertőtlenítő hatású és gombaölő

A bergamott olajnak fertőzést gátló ereje is elismert. A bergamott képes elnyomni a baktériumokat és a gombákat, a további növekedést is gátolják. Antibiotikumnak és fertőtlenítőszernek is tekinthető, sok szappannak is alapanyaga. Segít a húgyúti-, vastagbél-, vese- és candidafertőzések kezelésében.

Új trend: valóban segíthet az almaecet, ha hüvelygombás fertőzésed van?

Új trend: valóban segíthet az almaecet, ha hüvelygombás fertőzésed van?

Lassítja az öregedés folyamatát

Az autofág az a folyamat, amelyben a szervezet kitisztít minden olyan régi vagy sérült sejtet, amely nem működik megfelelően, nem segíti az egészséges sejtek létrehozását. A bergamottolaj az egyik olyan polifenol, amely természetes gyógyulási tulajdonságokat tartalmaz celluláris szinteken, ami növeli és fokozza az autofág folyamatot, így pedig az öregedés folyamatát is képes lassítani.

Ez is érdekelhet

A legfinomabb barhesz, amit valaha kóstoltál - Készítsd el az ünnepekre

A legfinomabb barhesz, amit valaha kóstoltál - Készítsd el az ünnepekre

Szépséghírek

Ezt látnod kell: Billie Eilish barnára festette a haját!

Ezt látnod kell: Billie Eilish barnára festette a haját!

Divathírek

3 trükk a réteges öltözködéshez, amit Diana hercegné mindig bevetett

3 trükk a réteges öltözködéshez, amit Diana hercegné mindig bevetett