Az állatbarátok és a valódi törődés szentélye: Cat Café Budapest

2021.június.1.

A mai, sokszor sötétnek és monotonnak tűnő világunkban mindannyiunknak szükségünk van a szeretetre. Szeretetet sokféleképpen kaphatunk és adhatunk. Ez az egyetlen kis szó hatalmas jelentőséggel bír, legfőképpen azok számára, akiknek eddig nélkülözniük kellett a hiányát.

Az állatbarátok és a valódi törődés szentélye: Cat Café Budapest
Fotó: GettyImages, Motázs: Glamour

Olyan kis állatkákról beszélek most, akik nehéz helyzetben voltak bármikor vagy nem kaptak elég figyelmet és törődést az első gazdijuktól. Rengetegszer hallom úton-útfélen, hogy mennyire trendi is manapság állatokat vásárolni. Agyontenyésztett, nyakatekert nevű fajtatiszta kiskedvencek neveitől hangos a közösségi média és sajnos sokan látják úgy, hogyha állattartásra szánják el magukat, akkor csakis a tenyésztőtől való vásárlás jöhet szóba.

Amíg mások azzal dicsekednek, hogy hány százezerért vették a legújabb "kiegészítőjüket", a kutyust vagy cicust, egyes emberek a valódi, igazán fontos dolgokra fektetnek nagyobb hangsúlyt: a menhelyekről történő örökbefogadásra és a nehéz helyzetű mentett kisállatok segítésére.

Egy kávét? Miáú! - a legpuhább simik és a macska rajongók idei favoritja

Nem a felelős állattartásról vagy a kiskedvencünk kiválasztásának helyességéről szeretnék litániákat zengeni, hanem szeretném felhívni a figyelmedet egy hihetetlenül édes, csupa jószándékkal létrejött kávézóra: a Cat Caféra!

Ezen a helyen ugyanis együtt kávézhatunk vagy pihenhetünk a cicákkal, akik kedvük szerint közlekedhetnek közben a kényelmes, hatalmas területen, miközben minden földi jóval el vannak látva. Amennyiben már régóta vágyunk egy kisállatra de még nem tudtuk "élesben" kipróbálni ezt az élethelyzetet vagy elképzelni, hogy pontosan hogyan is integrálhatnánk a mindennapjainkba egy ilyen szőrös kis tüneményt, akkor a legjobb hely mellett tettük le a voksunkat.

Jelenleg a kávézónak 15 kis lakója van. A cicák között találhatóak fajtatiszta main coon-ok és menhelyről örökbefogadottak is. Mindannyian vágyódnak a puha simikre és arra, hogy a figyelem középpontjába kerülhessenek, természetesen csak módjával.

A Cat Café nem egy hagyományos kávézó, éppen ezért van pár alapszabály, amelyeket érdemes betartani, ha nem szeretnéd megzavarni a kis kedvenceket. A cicákat nem szabad etetni, vakuval fotózni, illetve pihenés közben zavarni vagy emelgetni. Ezzel a négy alapvető kis előírással biztosíthatod te is a cicusok számára a zavartalan, nyugalmas mindennapokat.

Természetesen a simogatás és a játszás megengedett, sőt a négylábú kis szőrme gombócok hangos dorombolással és pár finom puszival is díjazzák az igyekezetedet és azt a rengeteg törődést, amelyet velük szemben tanúsítasz.

Extra tipp: Úgy bánj a kisállatokkal, ahogyan Te is szeretnéd, hogy mások veled bánjanak!

Lélekgyógyító élmény

Egy állattal való kapcsolat kialakítása mindig kedves a szívünknek, hiszen ezek a kis lények rengeteg szeretetet képesek átadni, ha odafigyelő kezekben vannak. Feltöltődhetünk általuk, sokat tanulhatunk a törődésről és az igazi odafigyelésről is.

Legyen szó cicáról vagy kutyáról, ezek a négylábú kis tündérek bizony megérzik, ha feszültek vagy éppen vidámak vagyunk. Akár egy kis adóvevő, próbálják az általunk közvetített pozitív vagy negatív sugárzásokat letompítani vagy éppen felerősíteni. Ha szomorúak vagyunk, megvigasztalnak, a maguk módján igyekeznek éreztetni velünk, hogy számíthatunk rájuk.

Egy macska bizalmát pedig el kell nyerni, hiszen büszke kisállat. Sose várjuk tőlük, hogy hanyatt-homlok rohanjanak hozzánk és a tenyerünkből egyenek, hiszen önálló, autonóm lények. Tiszteljük meg őket a kitüntető figyelmünkkel és odaadásunkkal és akkor ők is hasonlóképpen fogadják majd a közeledésünket!

Neked egy kávé, neki egy jobb alutasakos csemege!

Szeretném kiemelni, hogy a Cat Café a vírus ideje alatt sajnos végig zárva tartott, egyszer sem tudtak kinyitni, és ez majdnem a végét jelentette a működésüknek. A cicusokat is nehezebb volt így ellátni, hiszen nem volt bevétele a kávézónak ebben az időszakban. Éppen ezért szeretném a figyelmedbe ajánlani ezt a különleges kis helyet!

Látogassa el Te is és támogasd egy kávé árával, adód 1%-ával vagy egy ajándéktárgy megvásárlásával a szőrmés kis tappancsokat!

Cikk: Tollas Tímea

Ez is érdekelhet

5 dolog, amivel Katalin hercegné formában tartja magát

5 dolog, amivel Katalin hercegné formában tartja magát

GLAMOUR Horoszkóp

Kockázatvállalással kihívhatod magad ellen a sorsot - Napi horoszkóp: július 29.

Kockázatvállalással kihívhatod magad ellen a sorsot - Napi horoszkóp: július 29.

Sztárhírek

Már attól hanyatt esel, ha csak ránézel Lady Gaga holdjáró cipőjére

Már attól hanyatt esel, ha csak ránézel Lady Gaga holdjáró cipőjére