CIB Aranyálom csokoládé tortácska

2014.március.21.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az arany, mint a különlegesség és az időtálló értékek szimbóluma már a legrégebbi korok óta ismert az emberiség előtt. A jól ismert ékszereken kívül orvosságok és kozmetikumok alapanyagaként is fel-feltűnik a történelem forgatagában, de az arany mint szimbólum megtalálható a CIB bankkártyái között is. Legújabban azonban az ételekben is egyre gyakrabban megjelenik az aranyba bújtatott csillogás.

CIB Aranyálom csokoládé tortácska
Ami a nemesfémek sorában az arany, az az édességek között a csokoládé – az egyik legkülönlegesebb alapanyag. A csokoládé évezredek óta a gasztronómia értékes kincse, értékét az is jelzi, hogy egyes kultúrákban a kakaóbabot fizetőeszközként is használták. Nem meglepő tehát, hogy a Capriccio Lakásétterem séfjei a CIB aranykártyája alapján egy csokoládé alapuló desszertet álmodtak meg. Az arannyal és csokoládéval készült CIB Aranyálom tortácska kombinálja a két anyag különlegességét, ezzel megteremtve egy igazán exkluzív édességet.

Hozzávalók 21 szelethez:


A mogyorós alaphoz:

80 dkg őrölt mogyoró
80 dkg kristálycukor
8 tojásfehérje
20 dkg porcukor
A piskótamorzsa keverékhez:
60 dkg piskóta morzsa (piskótából készült morzsa)
30 dkg fehércsokoládé
A csokoládé bevonathoz:
80 dkg csokoládé (70%-os)
70 cl tejszín
1 kg cukor
30 cl tejszín
30 dkg kakaópor
1,3 l víz
A csokoládéhabhoz:
60 dkg csokoládé bevonat (lásd fent)
50 cl tejszín

















Elkészítés:
A mogyorós alaphoz az őrölt mogyorót a cukorral összeforgatjuk. A tojásfehérjét felverjük, közben a porcukrot apránként hozzáadjuk. A mogyorós keveréket apránként a cukros tojásfehérjébe forgatjuk. A masszát egy zsírpapírral bélelt 40x60 centis tepsire simítjuk. 190 fokos sütőben 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A fehércsokoládét gőz fölött fölolvasztjuk, a piskóta morzsát belekeverjük, majd a kihűlt lapokra simítjuk, és hideg helyen hagyjuk megdermedni.
A csokoládé bevonathoz a csokoládét apróra törjük, majd a felforralt tejszínt ráöntjük, és jól összekeverjük.

A vizet a cukorral, a kakaóporral és a tejszínnel felforraljuk. Nyolc deci csokoládészószt kimérünk (a többit félretesszük), összekeverjük a tejszínes csokoládéval és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Másnap a csokoládéhabhoz való tejszínt kemény habbá verjük és a meglangyosított csokoládés tejszínes keverékkel összeforgatjuk, majd az előkészített fehér csokis piskótamorzsás alapra simítjuk, és fagyasztószekrényben jól behűtjük. Amikor alaposan kihűlt, egyforma téglalapokra vágjuk, a maradék csokoládé bevonót rásimítjuk, ezt is hagyjuk megdermedni. A tetejét tejcsokoládé forgácsokkal díszítjük és ha igazán különlegessé szeretnénk tenni, ehető aranylapocskákat helyezünk rá.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője