Csináld úgy, ahogy a profik!

2014. május 3.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A hosszút hétvége tökéletes alkalom arra, hogy néhány különlegesebb receptet is kipróbálj. Hogy semmit ne bízzunk a véletlenre, felkerestük az idén 100 éves Hotel Danubius Astoria sztárséfjét, Lakatos Tímeát, hogy segítsen nektek néhány mennyei ízt varázsolni az otthonotokba.

Lakatos Tímea
Lakatos Tímea

Bárány csülök hajdinapalacsintával grill zöldséggel
Hozzávalók a húshoz 4 főre: 4 db csülök – körülbelül 1.20 kg, 0,3 kg vöröshagyma, 8 gerezd fokhagyma, 0,3 kg sárgarépa, szárzeller, zsálya, só, frissen őrölt bors, 0,5 l világos sör
A csülköket sózás és borsozás után serpenyőben pirítsd körbe kevés olajon, majd helyezed magas falú tepsibe a tisztított feldarabolt zöldségekkel és a fűszernövényekkel. Öntsd rá a sört és tedd hűtőbe 24 órára, hogy összeérjenek az ízek. Sütőben 160fokon fólia alatt körülbelül 2.5 óra múlva készül el.

Hozzávalók a palacsintához: 0,16 kg hajdina liszt, 1 db tojás, 3,5 dl hideg víz, só
Keverőtálban keverd össze és pihentetés után ugyanúgy süsd ki, mint a hagyományos palacsintát. Ennek is jót tesz, ha bekevered előző nap! A tölteléke lehet lilahagyma lekvár, zölddió, de egy jó házi szilvalekvár is. Merj kísérletezni, megéri!

Hozzávalók a grill zöldséghez: 0,20 kg padlizsán, 0,20 cukkini, 0,10 kg laska gomba, 0,20 kg padlizsán
A zöldségeket tetszőlegesen darabold fel, majd kevés olívaolajon pirítsd össze egy csipetnyi sóval megszórva.

Aranygaluska fagylalttal
Hozzávalók a tésztához 4 főre: 0,5 kg liszt, 0,10 kg porcukor, 1 kávéskanál só, 2 db tojás sárgája, 3,5 dl langyos tej, fél csomag (0,025 kg) friss élesztő, 0,15 kg olvasztott vaj, 0,30 kg darált dió, 0,20 kg kristálycukor, 1 teáskanál őrölt fahéj, 0,20 kg olvasztott vaj

Tegyél a langyos tejbe egy kávéskanál kristálycukrot és morzsold bele a friss élesztőt, majd hagyd meleg helyen felfutni. Ha kész, a lisztes keverékkel dagasztógép segítségével dolgozd össze, majd keleszd meg. A tésztát olvasztott vajba mártott evőkanállal egyesével szaggasd bele a diós keverékbe és rakosgasd a tepsibe vagy muffin formába (Vigyázz, a muffin formát csak félig töltsd meg a tésztával, mert a tészta továbbra is kel). Süsd aranybarnára 170 fokon. Pihentetés után szórd meg porcukorral és kínálj mellé vanília, rumos dió, fahéj, madártej vagy joghurtos erdei gyümölcsös fagylaltot.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez a kiállítás Pécsett máshogy mutatja meg Salvador Dalít mint eddig bármikor

Ez a kiállítás Pécsett máshogy mutatja meg Salvador Dalít mint eddig bármikor

Ajándékozz idén időt és figyelmet – Így lesz újra szívből jövő karácsonyod (x)

Ajándékozz idén időt és figyelmet – Így lesz újra szívből jövő karácsonyod (x)

Mit tud a TikTokon felkapott BaByliss Air Wand? Kipróbáltuk! (x)

Mit tud a TikTokon felkapott BaByliss Air Wand? Kipróbáltuk! (x)

A fa alá és magadnak: az élmény, ami minden pillanatot ragyogóvá tesz (x)

A fa alá és magadnak: az élmény, ami minden pillanatot ragyogóvá tesz (x)

Friss, szenvedélyes, misztikus: merész Versace illatok ajándékba (x)

Friss, szenvedélyes, misztikus: merész Versace illatok ajándékba (x)