Csodákra lelhetsz utazás közben! Auckland: Zöld metropolisz a Csendes-óceán közepén!

2018.március.20.

Ha a világ legszebb vidékeit szeretnéd látni és ha rajongsz a természetért, Új-Zélandot ajánljuk. Messze van, de egyre népszerűbb úti cél, és megéri ennyit utazni érte.

A NewTourZeland utazási iroda a legjobb választás, ha a lehető legtöbbet szeretnéd kihozni az utazásból. Most pedig a Geo magazin főszerkesztője, Koszó-Stammberger Kinga csinál kedvet a nagy kalandhoz

A 2011-es rögbivilágbajnokságra az 1,4 millió lakost számláló város igazán kicsinosította magát. Ma az aucklandiak és a látogatók az elegáns Waterfront promenádon korzózhatnak, vagy elheveredhetnek a szépen ápolt gyepen a sikkes pavilonokban működő bárok és boltocskák között a napon sütkérezve. A Ponsoby Road-on betérhetnek a számtalan kávézó és apró étterem egyikébe, a hírhedt Karangahape Road-on pedig – egykor vöröslámpás és zsiványnegyed -, menő kocsmák és galériák sorakoznak egymás mellett. A vitorlázók városában – itt található a déli hemiszféra legnagyobb jachtkikötője, és itt a legnagyobb az egy lakosra eső vitorláshajók száma -, megfordult a széljárás! Az immáron pezsgő nagyváros energiáját multikulturális hátterének köszönheti. Minden utcasarkon valami újat kínál, a látogatót pedig tárt karokkal fogadja. Attól függően, hogy honnan indultatok, az ideérkezéshez szükséges repülési idő akár 30 órát is kitehet. Ezért a híres-hírhedt jetlag szinte mindenkit utolér, akár business osztályon repül, akár turistaosztályon. Nos, aki a szent és gondosan kiszámolt szabadságát nem a szállodai szobájában szeretné tölteni regenerálódással, annak a Quatar Airways járatait ajánljuk, mert így tökéletes állapotban érkezik majd meg odafelé és visszafelé is.

A város hihetetlenül sokrétű. Szánjatok időt a sétálgatásra, a nevezetességek felfedezésére. Irány a Sky Tower, Auckland panorámájának meghatározó jelképe, ahová a szédülésre nem hajlamosak 182 méteres magasságba emelkedve léphetnek az üvegpadlójú emeletre, vagy még magasabbra, 220 méterre merészkednek, ahol szabadtéri kilátó várja a bátrakat. Az igazi adrenalin-junkie vállalkozhat egy skyjumpra is, egy maximum 85 kilométer per órás zuhanási sebességet megengedő programvezérelt drótkötéllel le is ugorhat.

A történelem és kultúra iránt érdeklődők számára ajánlom a Auckland War Memorial Museum meglátogatását, amely nem kizárólag Új-Zéland hadtörténetére fókuszál, hanem érdekes és különleges leleteket mutat be a maori-időkből. Az ország egyik legjelentősebb múzeuma azonban művészeti alkotásokat is kiállít, a természettudományi gyűjtemény is rendkívül gazdag.

Az Auckland környéki lenyűgöző táj és a kiváló megközelíthetőség miatt könnyedén indulhatunk egynapos kirándulásokra. Különösen ideális célpont a partmenti szigetvilág, amely valóságos édenkert a természet szerelmesei számára. Akinek pedig nincs nyaralás strandolás nélkül, az vegye például Piha Beach felé az irányt. Új-Zéland híres a fekete homokos strandjairól, ez a szörfözők paradicsoma, nemcsak a káprázatos hullámok, hanem az ideális széljárás miatt is.

További, bővebb információk a NewTourZeland oldalán találsz.

1. Auckland Új-Zéland északi szigetén fekszik, a teljes lakosság egyharmada itt él, ez a legsűrűbben lakott terület az országban.
2. A város alapjában véve 50 vulkánon tornyosul, amelyek meghatározzák a táj arculatát.
3. A maorik, Új-Zéland bennszülött lakossága adta az "Ifjú szépség 100 szeretővel" becenevet a városnak. Ez a nép volt az, amely az 1350-es évek körül letelepedett itt, és az említett vulkánokon településeket hozott létre
4. Auckland egy védett öböl peremén húzódik, ezért a vitorlázók vágyálma. Nem csoda, hogy a város másik neve a City of Sails, a Vitorlák Városa.
5. Egy tanulmány szerint Aucklandban élvezhető a világon a harmadik legmagasabb életminőség. Felfedezők, mire vártok még?Fotó: Rob Suisted, Shepherd Csaba- Courtesy of New Tour Zeland

Ez is érdekelhet

A Netflix decemberig tartogatta a nagy durranásait: mutatjuk a legmenőbb újdonságokat a hónapban!

A Netflix decemberig tartogatta a nagy durranásait: mutatjuk a legmenőbb újdonságokat a hónapban!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói