Dinnye megbolondítva

2013. augusztus 9.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Most van a szezonja a finom lédús gyümölcsnek. Az augusztusi kánikulában különösen jól fognak esni a dinnyéből készült finomságok. Mutatunk néhány különleges receptet, amelyekkel még változatosabbá teheted az étkezésed.

Dinnye megbolondítva
Fotó: Thinkstock

Dinnyegombócok kehelyben
Hozzávalók négy személyre: 2 kisebb sárgadinnye, 1 kis (kb. 2 kg) görögdinnye, 1 dl illatos likőr (triple sec), 10 dkg nyírfacukor, 5 dkg csokoládé, 4 mentabóbita

Elkészítés: Miután megmostad a sárgadinnyéket, vágd ketté és magozd ki. Karalábévájóval vájj ki kis gömböcskéket a húsából. A dinnyék szélét éles késsel szabd ki hullámosra, később ezekben fogod tálalni a salátát. A görögdinnyét kettévágjuk, kimagozzuk, és a húsából szintén gömböcskéket vájunk ki. Ezután a kétféle dinnyegolyókat tedd nagy tálba, öntsd le a likőrrel, és kb. egy órára tedd be a hűtőbe. Ha ezzel megvagy, hempergesd meg a dinnyegolyókat nyírfacukorban, majd tedd bele a dinnyekelyhekbe és reszelj rá csokoládét. Ha teheted, próbáld ki készen kapható csokoládé babszemekkel. Végül a visszamaradt levet szűrd a dinnyékre, mentalevéllel díszítve azonnal tálalhatod.

Dinnyesorbet
Hozzávalók: 1 szelet görögdinnye, 10 dkg nyírfacukor, 1 dl víz, mentalevél

Elkészítés: Magozd ki a dinnyét, majd törd össze villával. Ha ezzel megvagy, melegítsd fel a vizet, majd old fel benne a cukrot és add hozzá a dinnyepépet. Kevergetés és kihűlés után tedd egy dobozba, majd a hűtőbe. Időnként érdemes megkeverned, hogy a kristályok összetörjenek. Amint felveszi a fagylalt állagot, adagold pohárba és díszítsd menta levéllel.

Hideg dinnyeleves
Hozzávalók négy személyre: 2 nagyobb sárgadinnye, 1 evőkanál méz, 4 evőkanál édes fehérbor, 1 citrom leve, 2 narancs leve, 1 csipet őrölt fehérbors, mentalevél

Elkészítés: Miután a dinnyéket megmostad, kettévágtad, kimagoztad, és a húsukból golyókat vájtál ki, tedd félre a héját a tálaláshoz! Melegítsd meg a mézet, amikor karamellizálódni kezd, öntsd hozzá a bort, a citrom és a narancs levét és kikapart dinnyehúst. Főzd öt percig, kissé hűtsd ki, majd turmixold össze. A hűtőben legalább két órán kell hűtened. Tálaláskor öntsd a dinnyehéjba a levet, tedd bele a dinnyegolyókat, szórd meg fehér borssal, és díszítsd mentalevelekkel.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Katy Perry először posztolt közös fotót új szerelmével, le sem tagadhatnák, mennyire imádják egymást

Katy Perry először posztolt közös fotót új szerelmével, le sem tagadhatnák, mennyire imádják egymást

A dolog, amiről senki sem beszél szülés után – pedig minden anyát érint (x)

A dolog, amiről senki sem beszél szülés után – pedig minden anyát érint (x)

Ezekkel pillanatok alatt elérhető a 'flash effect' bőrápolási trend (x)

Ezekkel pillanatok alatt elérhető a 'flash effect' bőrápolási trend (x)

A fa alá és magadnak: az élmény, ami minden pillanatot ragyogóvá tesz (x)

A fa alá és magadnak: az élmény, ami minden pillanatot ragyogóvá tesz (x)

Friss, szenvedélyes, misztikus: merész Versace illatok ajándékba (x)

Friss, szenvedélyes, misztikus: merész Versace illatok ajándékba (x)