Dinnye megbolondítva

2013. augusztus 9.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Most van a szezonja a finom lédús gyümölcsnek. Az augusztusi kánikulában különösen jól fognak esni a dinnyéből készült finomságok. Mutatunk néhány különleges receptet, amelyekkel még változatosabbá teheted az étkezésed.

Dinnye megbolondítva
Fotó: Thinkstock

Dinnyegombócok kehelyben
Hozzávalók négy személyre: 2 kisebb sárgadinnye, 1 kis (kb. 2 kg) görögdinnye, 1 dl illatos likőr (triple sec), 10 dkg nyírfacukor, 5 dkg csokoládé, 4 mentabóbita

Elkészítés: Miután megmostad a sárgadinnyéket, vágd ketté és magozd ki. Karalábévájóval vájj ki kis gömböcskéket a húsából. A dinnyék szélét éles késsel szabd ki hullámosra, később ezekben fogod tálalni a salátát. A görögdinnyét kettévágjuk, kimagozzuk, és a húsából szintén gömböcskéket vájunk ki. Ezután a kétféle dinnyegolyókat tedd nagy tálba, öntsd le a likőrrel, és kb. egy órára tedd be a hűtőbe. Ha ezzel megvagy, hempergesd meg a dinnyegolyókat nyírfacukorban, majd tedd bele a dinnyekelyhekbe és reszelj rá csokoládét. Ha teheted, próbáld ki készen kapható csokoládé babszemekkel. Végül a visszamaradt levet szűrd a dinnyékre, mentalevéllel díszítve azonnal tálalhatod.

Dinnyesorbet
Hozzávalók: 1 szelet görögdinnye, 10 dkg nyírfacukor, 1 dl víz, mentalevél

Elkészítés: Magozd ki a dinnyét, majd törd össze villával. Ha ezzel megvagy, melegítsd fel a vizet, majd old fel benne a cukrot és add hozzá a dinnyepépet. Kevergetés és kihűlés után tedd egy dobozba, majd a hűtőbe. Időnként érdemes megkeverned, hogy a kristályok összetörjenek. Amint felveszi a fagylalt állagot, adagold pohárba és díszítsd menta levéllel.

Hideg dinnyeleves
Hozzávalók négy személyre: 2 nagyobb sárgadinnye, 1 evőkanál méz, 4 evőkanál édes fehérbor, 1 citrom leve, 2 narancs leve, 1 csipet őrölt fehérbors, mentalevél

Elkészítés: Miután a dinnyéket megmostad, kettévágtad, kimagoztad, és a húsukból golyókat vájtál ki, tedd félre a héját a tálaláshoz! Melegítsd meg a mézet, amikor karamellizálódni kezd, öntsd hozzá a bort, a citrom és a narancs levét és kikapart dinnyehúst. Főzd öt percig, kissé hűtsd ki, majd turmixold össze. A hűtőben legalább két órán kell hűtened. Tálaláskor öntsd a dinnyehéjba a levet, tedd bele a dinnyegolyókat, szórd meg fehér borssal, és díszítsd mentalevelekkel.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Öreg, kövér, terhes boszorkányok, ugye nem gondoljátok, hogy kereshettek annyit, mint a férfiak?

Öreg, kövér, terhes boszorkányok, ugye nem gondoljátok, hogy kereshettek annyit, mint a férfiak?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Szaloncukor-rajongók, ennél jobb hírt még nem kaptatok karácsonyra! (x)

Szaloncukor-rajongók, ennél jobb hírt még nem kaptatok karácsonyra! (x)

Stressz és fejfájás az ünnepek alatt? 3 tipp, hogy megelőzd! (x)

Stressz és fejfájás az ünnepek alatt? 3 tipp, hogy megelőzd! (x)

5 karácsonyi sminktrend, amit muszáj kipróbálnod (x)

5 karácsonyi sminktrend, amit muszáj kipróbálnod (x)

3 magyar borfajta, ami az ünnepi menü mellé, és karácsonyi ajándéknak is tökéletes választás (x)

3 magyar borfajta, ami az ünnepi menü mellé, és karácsonyi ajándéknak is tökéletes választás (x)