Egy igazán értékes kampány: Hitka Viktória tányérjaival az éhezés visszaszorításáért

2016. május 25.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Hitka Viktória legújabb "Szerencsés vagyok" tányérkollekciója az élelmiszerpazarlásra és az éhezés problémájára hívja fel a figyelmet. Az egyedi, feliratos tányérok megvásárlásával az Élelmiszerbank mindennapi munkáját lehet támogatni, hogy minél több rászorulóhoz tudjanak élelmiszert eljuttatni.

Hitka Viktória képzőművész frappáns üzenetekkel ellátott tányérkollekciói biztosan nem ismeretlenek számodra, hiszen a GLAMOUR magazinban is találkozhattál már velük. Az első feliratos tányérjait 2 évvel ezelőtt készítette, melyek szövegeihez a mai napig a hétköznapokból, nagymamák mondataiból, gyakran használt szófordulatokból vagy politikai hírekből merít ihletet.

A Szerencsés vagyok feliratokkal tarkított tányérkollekció az Élelmiszerbank legújabb kampányához készült, amelynek célja felhívni a figyelmet az egyre nagyobb méreteket öltő élelmiszerpazarlás és éhezés problémájára. Ennek nyomán a tányérokból származó teljes bevétel az Élelmiszerbank működését támogatja. Az Élelmiszerbank 1000 Ft-ból közel 20-30.000 Ft értékű mentett élelmiszert tud eljuttatni a nélkülözőkhöz, lévén az élelmiszert minden esetben ingyen veszi át a felajánló cégektől.

Az Élelmiszerbank #szerencsesvagyok kampánya május elején indult egy hetes gerilla kitelepüléssel, amelynek a kitalálásában és a kreatív koncepció megalkotásában Hitka Viktória is közreműködött: "Az Élelmiszerbank elképesztő hatékony munkát végez az élelmiszerpazarlás és az éhezés visszaszorításában, ezért szeretném, ha még többen tudnának erről és egyre többen támogatnák őket." – számolt be Hitka Viktória az Élelmiszerbank kezdeményezéséhez kapcsolódó élményeiről.

A #szerencsesvagyok kezdeményezéshez bárki könnyen csatlakozhat egy ételfotó megosztásával, amelyen feltünteti a #szerencsesvagyok és #elelmiszerbank hashtageket. A reggeli, ebéd, vacsora vagy uzsonna megosztásával megmutathatjuk, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy azok közé tartozhatunk, akiknek jut, és akiknek lehetőségük van adni. Már egy kép feltöltésével hozzájárhatunk ahhoz, hogy még több ember figyelmét felhívjuk az élelmiszerpazarlás és az éhezés problémájára, arra, hogy segíthetünk közösen, akár a tányérokon keresztül is. "Bízom abban, hogy ez a kezdeményezés minél több emberhez eljut és egy társadalmi összefogást indít el az élelmiszerpazarlás és az éhezés visszaszorítására. Ezért arra ösztönzök mindenkit, hogy osszák meg az étel fotókat a közösségi oldalakon a #szerencsesvagyok #elelmiszerbank hashtagekkel, mert minden feltöltött kép, minden tányér egy jó célt szolgál" – tette hozzá a #szerencsesvagyok kampány kapcsán Hitka Viktória.

A "Szerencsés vagyok" Hitka Viktória által készített tányérok már elérhetőek a FlatLab-ben. A tányérok mérettől függően 2000-5000 Ft között érhetőek el.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Koppenhága utcáiról a globális divattérképre: mit tud a dán divat?

glamour plusz ikon Koppenhága utcáiról a globális divattérképre: mit tud a dán divat?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)