Egy különleges magyar lány nyerte a Huawei és a Nat Geo mobilfotós versenyét

2018.szeptember.12.

Magyar győzelemmel zárult a Huawei európai mobilfotós-versenye, a Next Image. Pávó Réka "Art & Leukemia" című alkotásával nyerte el a verseny nagydíját, mely a lány betegsége elleni küzdelmét örökíti meg.

A vállalat idén első alkalommal, a National Geographic-kal együttműködésben rendezte meg nemzetközi mobilfotós viadalát, amelyre 20 országból, hat kategóriában, kizárólag a gyártó okostelefonjaival készült fényképekkel lehetett nevezni.

data-instgrm-permalink="https://www.instagram.com/p/Bm-u-CmAYb5/?utm_source=ig_embed_loading" data-instgrm-version="12"style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:540px; min-width:326px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);"> A bejegyzés megtekintése az Instagramon Csá,Szia,Hello! #mik #ikozosseg #leukemia #cancer #fuckleukemia #fuckcancer #strongwomen #strongisthenewsexy #wig #purple #portrait #girlglaze Pávó Réka (@rekapavo) által megosztott bejegyzés, Aug 27., 2018, időpont: 4:12 (PDT időzóna szerint)

A kategóriák győzteseit, valamint Pávó Réka Grand Prix-díjas alkotását a közönség szavazatai és a nemzetközi szakmai zsűri értékelése alapján választották ki. A Huawei szeptember 18-tól, exkluzív fotókiállítás keretében mutatja be neves magyar fotográfusok alkotásait és a Next Image legjobb fotóit az Akvárium Klubban.

A közép-kelet-európai mobilfotós-verseny abszolút győztesének Pávó Réka "Art & Leukemia" című alkotását választotta a szakmai zsűri (a cikk elején látható fekete-fehér fotó).

"Fotós. Harcos. Jelenleg is küzdök a leukémiával. Általában parókát viselek, hogy elképzelhessem, milyen lenne egy egészséges, hosszú hajú nőnek lenni." – szerepel Réka fotója mellett, amely a fiatal lány rákkal folytatott küzdelmét mutatja be.

Pávó Réka jutalma a 10.000 eurós fődíj mellett, a Huawei legújabb Matebook X notebookja, illetve egy olaszországi fotós út a rangos nemzetközi természetfotós-magazin, a National Geographic jóvoltából. A Gran Prix-díjas versenyző mindemellett lehetőséget kap, hogy az utazás során készített fényképeit a nagy múltú magazinban publikálhassa, melyeket a világ minden táján megtalálhatnak majd az olvasók a Nat Geo hasábjain.

data-instgrm-permalink="https://www.instagram.com/p/BesLpaNBYnY/?utm_source=ig_embed_loading" data-instgrm-version="12"style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:540px; min-width:326px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);"> A bejegyzés megtekintése az Instagramon A mai nappal nekifutok utolsó kemoterápiás kezeléssorozatomnak.Nagyon köszönöm a több, mint 5 hónapja tartó szeretetet#10084;#65039; és jókívánságokat, amivel elárasztotok engem és szeretteimet. Könnyes szemmel írom ezeket a sorokat: nagyon régen vártam már erre a pillanatra.Szeptemberben még elképzelhetetlennek tartottam, hogy valaha egyszer megérkezem majdnem a #34;finish#34; táblához. Még egy pár fájdalmas tűszúrás és lelki hullámvasút-sorozat hátravan de márciusban már kivirágzom és hozom az első rügyeimet is. Pokoli 5 hónap volt, min. 25 évnek éreztem, az óra másodperc mutatója is ólommá változott. #9996;#65039;#129310; #tavasztündér #inkábblilkim #nemciccolina #mik #ikozosseg #fuckleukemia #fuckcancer #cancer #strongisthenewsexy #strongwomen #leukemia #chemotherapy #chemo #pink #wig Pávó Réka (@rekapavo) által megosztott bejegyzés, Febr 2., 2018, időpont: 2:06 (PST időzóna szerint)

A Next Image zsűrije három fő szempont alapján hozta meg döntését: a művészi érték és a technikai minőség mellett a kép egyedisége is fontos szerepet kapott a végső bírálat megalkotása során. Az ítészek között olyan neves művészek is helyet kaptak, mint Dominic Bracco, a National Geographic fotósa, Alex Lambrechts, a Leica fotósa, Tomasz Lazar, a World Press Photo egykori győztese és a dán származású Bobby Anwar, illetve Gal Gadot, a Huawei idei csúcskategóriás P20 szériájának márkanagykövete is. A jelentkezők körében a "Természet" bizonyult a legnépszerűbb témának, a mobilfotós verseny hivatalos oldalára feltöltött képek közel fele (26 640 db) ebbe a kategóriába érkezett.

A Huawei Technologies Hungary szeptember 18-án, az Akvárium Klubban nyitja meg a Huawei Mobilfotó Kiállítást, ahol a Next Image verseny legjobb képei – így Pávó Réka győztes alkotása - mellett három többszörösen díjazott magyar fotográfus, Pályi Zsófia, Bődey János és Schild Tamás okostelefonnal készített fotóit is megtekintheted október 1-ig.

Ez is érdekelhet

Szuper táskák a Michael Kors és az Ashya kollaborációban

Szuper táskák a Michael Kors és az Ashya kollaborációban

Divat Shoppingtipp

Szuper táskák a Michael Kors és az Ashya kollaborációban

Szuper táskák a Michael Kors és az Ashya kollaborációban

G-Életstílus

Ha régóta gondolkodsz a karrierváltáson, 2022 a te éved lesz! Itt van néhány tipp, hogy hogyan vidd véghez

Ha régóta gondolkodsz a karrierváltáson, 2022 a te éved lesz! Itt van néhány tipp, hogy hogyan vidd véghez