Egy morcos macskával a koraszülöttekért!

2016.február.24.

Jótékonysági árverést tart a Semmelweis Orvostudományi Egyetem II. Női Klinika Koraszülött Intenzív Osztálya javára a Deluxe Dollz Design Circus.

Magyarországon minden 10. baba túl korán érkezik a világba, ami azt jelenti, hogy akár hónapokon keresztül is inkubátorban kell élniük. Hogy ezek az apró, de küzdeni elképesztő erővel bíró gyerekek minél optimálisabb körülmények között pótolhassák be lemaradásukat, és mielőbb hazatérhessenek családjukhoz, rengeteg segítségre van szükség. Nemcsak nekik, de az őket ellátó és ápoló intézményeknek is.

Ezért Négyessy Nedda és Kovács Eszter – akik együtt alkotják a Deluxe Dollz Design Cirkusz csapatát – arra gondoltak, hogy ők is megpróbálnak segíteni a maguk módján: a jelenlegi, Szimpla Kertben helyet kapott kiállításuk végén egy zárópartit tartanak, melyen jótékonysági árverésre bocsájtják kollekciójuk néhány erre az alkalomra készített, egyedi darabját. Az árverésre bocsátott tárgyak különböző értékűek, hogy azok is részt vehessenek az aukcióban, akik nem engedhetik meg magunknak az eredeti festmény megvásárlását – az egyetlen közös bennük, hogy a közönség eddigi kedvenc figurája, a Morcos Macska szerepel rajtuk. Kalapács alá kerül maga az eredeti olajfestmény is, melynek alapján a design termékek készültek. Az alkotók a befolyt összeget pedig teljes egészében felajánlják a Semmelweis Orvostudományi Egyetem II. Női Klinika Koraszülött Intenzív Osztálya javára, remélve, hogy így a koraszülött babák még jobb körülmények között fejlődhetnek, és gyorsabban kezdhetik meg mindennapi életüket is.

A rendezvény, mely egyben az alkotók kiállításának zárópartija is, a Szimpla Kertben lesz (1075 Budapest, Kazinczy utca 14.) 2016. február 25-én, 19 órától. A jótékonysági árverés 20 órától kezdődik!

A rendezvényen közreműködnek:
Pátkai Rozina, jazzénekesnő
AKT Színház (Alkalmi Kapcsolatok Társulása Koncertszínház)
Taurin Cirkuszcsoport
Szerényi Gábor grafikusművész
Az árverést vezeti: Artner Sisso Szilvia író, újságíró.


Ez is érdekelhet

Ilyen látványos kabátot már rég viselt Katalin hercegné

Ilyen látványos kabátot már rég viselt Katalin hercegné

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: a Bikákra ma mindenki irigykedik, a Kosokra nagy szüksége lesz a barátainak

Napi horoszkóp: a Bikákra ma mindenki irigykedik, a Kosokra nagy szüksége lesz a barátainak

G-Életstílus

Munkahelyi zaklatás: te is áldozat vagy?

Munkahelyi zaklatás: te is áldozat vagy?