Élj fesztiválkoszton!

2014. július 11.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Odavagy a jó bulikért, koncertekért és a finom ételekért? Használd ki az idei nyár megannyi szabadtéri rendezvényét. Ha pedig akad némi szabadidőd, és szeretnél az otthonodba is egy kis fesztiválhangulatot teremteni, készítsd el a partiarcok két kedvenc ételét!

Élj fesztiválkoszton!
Fotó: Thinkstock

Házi hamburger


Hozzávalók: 50 dkg darált marhahús (zsírosabb, pl. comb), 1 db közepes vöröshagyma, só, bors, 8 db hamburger buci, 1 fej saláta (fejes vagy jég), 2 db közepes paradicsom, 1 db fehér hagyma, 8 szelet sajt, ketchup, mustár, majonéz

Így készítsd el:
A húst sóval, borssal, apróra vágott vagy reszelt hagymával keverd össze és formálj nyolc kb. 11-12 cm átmérőjű, 1 cm vastag pogácsákat a masszából. Süsd ki a pogácsákat (ha kerti grill rácsán sütöd, érdemes előtte lefagyasztani a pogácsákat, hogy sütés közben ne essenek szét, de tálcán vagy tűzhelyen serpenyőben is kisütheted). Ha megvagy, a salátát mosd meg, szedd leveleire, tépkedd el a hagymát, az uborkát és a paradicsomot karikázd fel. A sajtot szeleteld fel, a zsömléket vágd félbe. Utóbbit érdemes a hús sütése közben a kisülő zsírban kicsit megpirítani. A megpirított zsömle aljára tedd a sajtot, rá a forró húspogácsát, majd salátalevelet, és a paradicsomot-, hagymát-, uborkakarikákat. A zsömle tetejét kend meg mustárral, ketchuppal vagy majonézzel (ízlés szerint akármelyikkel), majd illeszd össze.

Házi gyros pitában

Fotó: Thinkstock

Hozzávalók: A pitához: 1 kg liszt, 2,5 dkg élesztő, fél teáskanál cukor, fél evőkanál só, 5 dl langyos víz A gyros-hoz: 50 dkg csirkemell, 1-2 fej hagyma, 1 uborka, 2 db paradicsom, salátalevél, sajt A szószhoz: 1 nagy pohár tejföl, bors
Így készítsd el:
A pitához a lisztet öntsd egy tálba, majd adj hozzá a 2 dl langyos vízben elkevert élesztőt, a megadott mennyiségű cukrot és a sót. Az így kapott anyagot gyúrd össze a maradék 3 dl langyos vízzel. Eredményképpen egy kenyérállagú masszát kell kapnod. Ha kész, hagyd letakarva egy órán át kelni. A megkelt tésztából gyúrj 10-15 golyót, miután végeztél, pihentesd negyed órát. Eközben a sütőt forróra melegítsd elő. A golyókból kb. egy cm vastag tésztát kell nyújtanod, majd tedd enyhén belisztezett, és a kilisztezett tepsire. Süsd 2-3 percig, majd amikor már látod, hogy kezd púposodni, vedd ki és fordítsd meg a másik oldalára. Süsd addig míg aranybarna nem lesz. A húshoz a csirkemellet vágd apró kockákra, ízlés szerint fűszerezd, majd serpenyőben süsd ki serpenyőben. Közben a zöldségeket szeleteld fel és készítsd el a szószt, ami nagyon egyszerű: tegyél a tejfölbe egy kis borsot. Végül a pitát töltsd meg a hússal, a zöldségekkel, öntsd rá szószt, majd ízlés szerint szórd meg reszelt sajttal is. Ha pedig tovább szeretnéd fokozni az ízeket, tehetsz a remekművedbe egy kis hasábburgonyát is.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Liptai Claudia exkluzív fotókkal bizonyítja be, hogy az egyik legsokszínűbb tehetség

Liptai Claudia exkluzív fotókkal bizonyítja be, hogy az egyik legsokszínűbb tehetség

Zárd az évet stílusosan – inspiráló kollekcióval vár a CCC (x)

Zárd az évet stílusosan – inspiráló kollekcióval vár a CCC (x)

5 felejthetetlen randiprogram hűvösebb napokra (x)

5 felejthetetlen randiprogram hűvösebb napokra (x)

Karácsonyi pánik OFF: egy app, ami megmenti az ünnepet az utolsó pillanatban is (x)

Karácsonyi pánik OFF: egy app, ami megmenti az ünnepet az utolsó pillanatban is (x)

Ezekkel a termékekkel érdemes előre feltölteni a kamrát karácsony előtt (x)

Ezekkel a termékekkel érdemes előre feltölteni a kamrát karácsony előtt (x)