5 tipp, hogy hosszú távon is erős maradjon a párkapcsolatod

2022.április.15.

Nem számít, hány éves vagy, egymást kölcsönösen tisztelve és szeretve párkapcsolatban élni felemelő érzés. Ha boldog vagy, talán még nem is tetted fel magadnak azt a kérdést, ami sok párkapcsolatban élőt foglalkoztat, mégis tabunak számít: a szerelem mindig ugyanolyan erős tud maradni? Nos, az igazság az, hogy mint az élet más területein, így a szerelemben is jöhetnek hullámvölgyek, és lehet, hogy lesznek időszakok, amikor azt érzed, hogy nem minden olyan csodás. Ez viszont még nem jelenti azt, hogy a párod ne szeretne téged, de bizonyos lépéseket bizony érdemes megtenned, hogy hosszú távon is erős maradjon a párkapcsolatod.

5 tipp, hogy hosszú távon is erős maradjon a párkapcsolatod
Fotó: Getty/Glamour

1. Fogadd el, hogy a hullámvölgyek normálisak

Először is ahhoz, hogy igazán boldog legyen a párkapcsolatod, nem szabad, hogy csalódottságot vagy félelmet érezz. Ehelyett gondolj arra, hogy ha éppen nem is állnak olyan fényesen a dolgaitok, idővel akkor is rendbe jönnek. Normális esetben alkalmanként minden pár veszekszik, de gondolj csak bele, nem is lenne túl életszerű, ha állandóan egyetértenétek mindenben.

2. Ne feledd a randikat

A legtöbb pár a megismerkedésük elején randizik a legtöbbet. Ugye neked is vannak emlékeid arról, amikor a kiszemelt srác végre elhívott egy étterembe, egy koncertre, vagy a parkba sétálni? Ezekre a pillanatokat mindannyian a szívünkben őrizzük, a legszebbekre pedig még öregkorunkban is szívesen visszaemlékszünk. Ezek a tevékenységek azonban idővel kikopnak az emberek életéből, de miért? Persze az érthető, ha rendszeresen ugyanazok a programjaitok, akkor az egy idő után unalmassá válik. De miért ne találhatnátok ki új dolgokat, és randizhatnátok rendszeresen? Ne feledd, a randi nemcsak azoké, akik az ismerkedés fázisában tartanak!

3. Lepd meg gyakrabban

Sokan várják a Valentin-napot, a születésnapokat vagy más ünnepeket, hogy meglepjék a párjukat, de miért is kellene annak az évenkénti néhány alkalomnak a napjáig várni? Fejezd ki minden nap a párodnak, hogy szereted! Egyrészt mondd ki gyakran, hogy szereted, másrészt pedig lepd meg olyan apró ajándékokkal, mint egy finom vacsora vagy egy tábla csoki. Ezek se túl sok pénzt, se túl sok időt nem igényelnek, mégis sokat lendíthetsz velük a párkapcsolatotokon.

4. Próbáljatok ki új dolgokat a szexben

Természetesen egy párkapcsolatban nem a szex a legfontosabb, de tény, hogy kulcsfontosságú befolyásoló tényező. A szex minden pár életében aktívan jelen kell, hogy legyen, de azt se hagyd, hogy monotonná váljon! Az új dolgok kipróbálása a szexben közelebb vihet titeket egymáshoz, és ha tényleg őszinték és nyitottak vagytok egymással, akkor olyan dolgok kipróbálásához is kedvet kaptok, amit eddig tabunak gondoltatok.

5. Bókolj

Igen, a szavak önmagukban nem elegendőek ahhoz, hogy megmutasd valakinek, mennyire szereted, azonban néha erősebbek, mint egy akár milliókat érő ajándék. A férfiaknak feladata, hogy elmondják a párjuknak, hogy milyen szépek, és nem számít, ha néhány kiló ingadozik rajtuk, míg a nőknek emlékeztetniük kell a férfiakat arra, hogy milyen jóképűek és szórakoztatóak. Ilyen bókokkal nemcsak hogy feldobhatjátok egymás napját, de az önbizalmatokat is erősíthetitek.

Ez is érdekelhet

Senki sem viseli úgy a kis feketét, mint Jennifer Aniston

Senki sem viseli úgy a kis feketét, mint Jennifer Aniston

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói