Érzelmileg bántalmaz a párod? 11 jel, ami erre utal

2022.május.17.

Te is érezted már úgy, hogy nem egyszerű megtalálnod az igazit? Aztán ha mégis betoppan az életedbe a szerelem, rögtön felhőtlen boldogság tölti el a szívedet. Ha szerencsés vagy, akkor ez az érzés hosszú távon is így marad. Persze nehézségek mindig adódhatnak, de ha tartósan rosszul érzed magad, akkor lehet, hogy nem bánik veled megfelelően a párod. Az érzelmi bántalmazás súlya hatalmas, ezért fontos, hogy időben észrevedd a jeleit, és minél előbb lépj annak érdekében, hogy ne légy többé az áldozata.

Érzelmileg bántalmaz a párod? 11 jel, ami erre utal
Fotó: Profimedia/GLAMOUR

1. Soha nem kér bocsánatot, ha összevesztek

Ahelyett, hogy bármikor is a legkisebb jelét adná annak, hogy ő is hibás egy konfliktusotokban, és bocsánatot kérne, mindig megvárja, hogy te akarj békülni. Nincs olyan szituáció, amiben elismerné, hogy neked van igazad és mindenért téged hibáztat.

2. Nem tetszik neki, ha a barátaiddal vagy

Folyamatosan érezteti, hogy nem örül annak, ha a szabadidődben találkozol a barátaiddal. Idővel arra is céloz, hogy inkább vele legyél helyettük is, és hamarosan hiába vagy a barátaid társaságában, nem tudod magad jól érezni, mert arra gondolsz, hogy ez neki nem tetszik.

3. Nem tudja kordában tartani a dühét

Függetlenül attól, hogy a dühe szóban vagy erőszakos fizikai cselekedetek formájában nyilvánul meg, egyértelmű, hogy rosszul kezeli haragját, és félsz attól, hogy éppen mi fog történni, ha valami felbosszantja.

4. Sértegeti a külsődet és bántóan szólít meg

Ha nem játékos viccről van szó, akkor ne engedd el a füled mellett, ha illetlenül beszél veled. Semmi joga nincs hozzá, hogy bántóan beszéljen veled, vagy kellemetlen megjegyzéseket tegyen a külsődre, és ezt a saját testi és mentális épséged érdekében sem szabad tolerálnod.

5. Szándékosan kínos helyzetbe hoz mások előtt

Ha elmondasz neki fontos dolgokat, amik csak kettőtökre tartoznak, de ezt szóba hozza mások előtt, vagy éppen egy fontos beszélgetést folytatsz, de ő a szavadba vág olyan dologgal, ami kínos, akkor egészen biztos, hogy nem vagy neki elég fontos, és egyáltalán nem tisztel.

6. Csak veled akar lenni

Nem akar találkozni a barátaiddal, és a családodra sem kíváncsi. Igyekszik, hogy minél kevesebbet kelljen találkoznia velük, és közben még vele is legyél, ezért hamar azon kapod magad, hogy eltávolodtál a szeretteidről, és folyamatosan csak vele foglalkozol.

7. Veszélyesen féltékeny

Mindig érezteti veled, hogy féltékeny, és ez olyan súlyos formában is megnyilvánul, hogy bizonyos ruhákat fel sem vehetsz akkor, ha más férfiak is látnak benne. A férfiismerőseid és barátaid telefonszámát törölteti a telefonodról, és bármilyen más férfival beszélsz, azonnal tudni akarja, hogy miért. Még az is zavarja, ha az étteremben kedvesen szólsz a pincérhez.

8. Folyamatosan azzal vádol, hogy megcsalod

A féltékenységi jelenetei és a viselkedése okának gyakran azt vallja, hogy szerinte megcsalod. Nem bízik benned eléggé, és az áldozatot játssza, hogy kisajátíthasson magának, ami egyáltalán nem egészséges.

9. Mindig tudni akarja, mikor hol vagy

Nemcsak folyamatosan megkérdezi, hogy hová mész és kivel vagy, de hajlamos arra is, hogy kihallgassa a beszélgetéseidet, és időnként még követ is téged, mert nem tudja elviselni, hogy nem vagy folyamatosan mellette.

10. Ha boldog vagy, elrontja a kedved

Hiába örülsz, hogy kapsz fizetésemelést, nem értékeli, hanem inkább azt hangoztatja, hogy ő így is jobban keres nálad. Soha nem hagyja, hogy szívből örülj és büszke legyél a teljesítményeidre, mert azt gondolja, hogy ő mindenben jobb nálad.

11. Súlyosan megfenyeget

Ha a bántalmazása már odáig fajul, hogy fenyeget, és azt mondja, hogy megöl ha megcsalod vagy szakítasz vele, akkor azonnal kérj segítséget, és hagyd el őt. Egyetlen férfi sem ér annyit, hogy kockáztasd érte a testi és lelki épségedet, és rettegésben éld le vele az életedet. Ha már ennyire elsúlyosbodnak a dolgok, hiába kér bocsánatot, hidd el, nem fog megváltozni, ezért minél előbb szakíts meg vele minden kapcsolatot!

Ez is érdekelhet

Melyik sportág illik hozzád a legjobban? A csillagjegyed elárulja

Melyik sportág illik hozzád a legjobban? A csillagjegyed elárulja

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő