Nyári Dia a Pöttöm Fürdő Program zsűrijében. Óvodák jelentkezését várják

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az újHÁZ Centrum ismét meghirdette CSR Hungary-díjas Pöttöm Fürdő Programját, melynek keretében július 31-ig várja az önkormányzati fenntartású óvodák jelentkezését a pottomfurdo.hu oldalon, ahol – a pályázati dokumentáció mellett – egy olyan, közösen rajzolt képet kell feltölteni, amely a gyerekek álomfürdőjét mutatja be. Az előző évektől eltérően most közönségszavazással dől el, kik kerülnek a döntőbe. Az augusztus 8-ig legtöbb voksot kapó 11 óvoda közül a zsűri választja ki az abszolút győztest, akinek egymillió forint értékben újítják fel a mosdóját, további 10 intézmény pedig egy-egy kültéri újHÁZIKÓval lesz gazdagabb. A jótékonysági akcióhoz idén nagykövetként Kovács-Nyári Diána színésznő csatlakozott, aki az alkotások zsűrizésében is részt vesz.

Mi motivált abban, hogy részese legyél az újHÁZ Centrum Pöttöm Fürdő Programjának?

Alapvetően a legelső, amiért nagyon örültem a megkeresésnek, és a felkérést testhez állónak éreztem, az az, hogy Zétény, a kisfiam, pont szeptemberben kezdi majd az óvodát. Mint minden szülő, mi is nagy izgalommal vágtunk bele az ovi nézésbe, ez az egész időszak fantasztikus utazás volt nekünk is, és végül nagyon örülünk, hogy Zétény oda járhat majd, ahova nagyon szerettük volna. Egy ilyen választásnál nyilván fontos szempont a környezet is, így mi is megnéztük mindenhol a kis mosdókat, a közösségi helyeket. Jó látni, hogy ezzel a programmal lehetőséget kapnak azok az intézmények is, akiknél nincs annyira korszerű mosdó. Fontos, hogy ezek a fürdők karban legyenek tartva, hiszen a kisgyerekek rengeteg időt töltenek itt.

Mesélnél kérlek a Pöttöm Fürdő Program küldetéséről?

A legfőbb küldetés az, hogy szebbé varázsoljuk azt a helyet, ahol az egyik legtöbb időt töltik: az óvodát, azon belül pedig a mosdót. Pályázni a szükséges dokumentációk mellett egy, a gyerekek által közösen készített képpel lehet, így megmozgatjuk a kreativitásukat is. A feladat az, hogy azt rajzolják le, ahogyan ők elképzelik az álomfürdőt az ovijukban. A nyertesnek az újHÁZ Centrum 1 M Ft értékében újítja fel a fürdőjét – ahol megjelennek majd a rajzon szereplő motívumok is –, további 10 ovi pedig kültéri játszóházat, egy-egy újHÁZikót kap.

Kik jelentkezhetnek a Programra?

A programra bármely állami intézmény jelentkezhet, az ország egész területéről, nevezni pedig a pottomfurdo.hu oldalon tudnak, egészen július 31-ig. Előfordulhat, hogy egyes ovikhoz nem jutott el a Program híre, ezért most egy rövid űrlap kitöltésével ajánlani is lehet ovikat a weboldalon, a szervezők pedig felveszik velük a kapcsolatot.

Hogyan kerül majd sor a nyertes intézmény kiválasztására?

Változás a korábbi évekhez képest, hogy idén a közönség szavazatai döntenek arról, melyik 11 ovi kerüljön be a döntőbe. Voksolni augusztus 8-ig tudnak a pályaművekre, ezután a zsűri – amelynek az újHÁZ Centrum vezérigazgatója és marketing igazgatója mellett én is tagja vagyok – különböző szakmai szempontok alapján választja ki a győztest és azt a 10 ovit, aki játszóházat kap.

Te leszel az egyik zsűritag, milyen szempontokat veszel majd figyelembe a döntés során?

Ez egy nehéz feladat, hiszen gyerekek pályázatát bíráljuk. Minden, ami kisgyerek tollából születik, az már önmagában is műalkotás. Nekem mindig fontos egy gyerekrajz esetében a színek használata, és biztos vagyok abban is, hogy nem a vonalak pontoságát fogom figyelni, hanem olyan apróságokat, ami mosolyra fakaszt, vagy esetleg a szememnek kellemes lesz. Már volt szerencsém pár rajzot látni, amikor óvodát látogattuk a Pöttöm Fürdő Program keretein belül, és ott például azonnal megakadt a szemem egy kádon, amiben kiskacsák úszkáltak. Azonnal megmaradt bennem az alkotás ötletessége. Fontos azonban, hogy nemcsak a rajzokat, de más szempontokat is figyelembe veszünk majd a döntésnél, többek között a mosdó jelenlegi állapotát és területét, illetve az óvodai összlétszámot.

Mit gondolsz, mitől lehet kiemelkedő egy pályázat?

Egy pályázat attól lesz kiemelkedő, ha valami nemes célt szolgál. Ez számomra egy fontos ügy. Anyaként és felelős szülőként nekem a Pöttöm Fürdő Program szívügyem, és büszke vagyok rá, hogy az épp oviba készülő kisfiam is láthatja majd a pályázó rajzokat, így közvetve ugyan, de részt vehet majd benne.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Benes Anita, a Daalarna tervezője: „Nem tudok másképpen reagálni a világ nehézségeire, minthogy megpróbálok valami szépet és különlegeset létrehozni”

Benes Anita, a Daalarna tervezője: „Nem tudok másképpen reagálni a világ nehézségeire, minthogy megpróbálok valami szépet és különlegeset létrehozni”

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője