Ez lesz álmaid autója: az új Tiguan

2016.május.11.

Ha éppen autóshoppingoláson töröd a fejed, akkor biztosan nagyon körültekintően figyeled a piacot, számításba veszed a felszereltséget, a dizájnt és persze az árat, éppen ezért meggyőződéssel ajánlunk most figyelmedbe egy olyan autót, amit mi magunk is kipróbáltunk. Ez pedig nem más, mint az új Volkswagen Tiguan, amibe már első találkozásunk alkalmával teljesen beleszerettünk.

A nagyvárosi és vidéki (családos) nők számára tervezett Tiguan nemcsak a hölgyek kedvence lesz, a különböző high-tech kütyükért rajongó férfiak is imádni fogják vezetni ezt a járgányt, sőt! A "szenvedélyes dizájn" mellett, ahogy Christian Buhlmann, a Volkswagen termékkommunikációs vezetője fogalmazott a berlini sajtótájékoztatón, az új Tiguan különböző szuper extrákkal jelentkezik, melyek a vezető és utazó biztonságát, valamint kényelmét hivatottak biztosítani.

volkswagen, tiguan

Navigáció 2.0
A rendelkezésre álló extra navigációs rendszer a különösen igényesek infotainment-berendezése. 20,3 centiméter átlójú képernyővel, jól áttekinthető, háromdimenziós térkép megjelenítéssel segít az eligazodásban. A helység- és utcanév megadását követően a rendszer igény szerint az útvonalszámítást is elvégzi. A Bluetooth-technikával a kihangosított telefonálás is kényelmesebbé válik. Neked már semmi más dolgot nincs, mint bekapcsolni a rádiót, mely igényes hangszórókkal, egyszerű kezelhetőséggel és számos csatlakoztatási lehetőséggel teszi még élvezetesebbé az utadat.

Valami extrát is szeretnél? A Guide & Inform szolgáltatáscsomag által internetes kapcsolat segítségével a legfrissebb adatokhoz férhetsz hozzá. Ha valahol forgalmi dugó alakul ki, arról azonnal tájékoztat a rendszer, és az útvonalat ennek megfelelően automatikusan módosítja is.

volkswagen, tiguan

Biztonság és még több biztonság

Az új Tiguannal a parkolás vagy a nehéz terepen való eligazodás sem jelent majd gondot, ugyanis négy kamera veszi, hogy mi történik az autód körül. Az extraként rendelhető Area-View segítségével egy gombnyomásra átláthatod a környezetet, és pontosan be tudod mérni a távolságot. Ha a parkolás nem tartozik a kedvenc autós elfoglaltságaid közé, akkor az opcionális Park Assist rendszert neked találták ki. Nemcsak felismeri a megfelelő méretű helyeket, hanem a kormányzást is átveszi tőled, hogy még véletlenül se kövess el semmi hibát.

volkswagen, tiguan

Az autóhoz számos úttörő biztonsági és vezetői segédrendszer is rendelhető. Ilyen például a Front Assist a városi vészfék funkcióval és integrált gyalogosfelismerő funkcióval, valamint a proaktív vezető- és utas védő rendszerrel. További alapfelszereltség a Lane Assist sávtartást segítő rendszer, az aktív motorháztető, ami a gyalogosok és a kerékpárosok fokozott védelmét szolgálja.

Legyen szó akár autópályáról vagy éppen havas utakról, az opcionális 4MOTION Active Control különböző, az adott körülményekhez illeszkedő menetprofilt kínál, így hát terepen vagy akár a városban is pontosan úgy vezethetsz, ahogy az a helyzetnek és az autódnak a legmegfelelőbb.

Az új Tiguan, ami 2007-es indulása óta immár ötödik alkalommal nyeri el az értékes Az év összkerékhajtású autója címet 6 994 120 Ft-tól rendelhető. Még több információ: http://www.volkswagen.hu/az-uj-tiguan

Ez is érdekelhet

Egy kis inspiráció a rakoncátlan babahajak megzabolázásához

Egy kis inspiráció a rakoncátlan babahajak megzabolázásához

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját