Nők voltak, de ma már férfiak - Transzneműek, akikről senki nem beszél

2017. március 31.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Férfi testbe született nőkről már sokat hallottunk, hiszen kétségtelenül ez a transzneműség legszembeötlőbb, és sokak számára a legmegbotránkoztatóbb formája is. Azonban mi a helyzet a másik nemmel? Mi van, ha egy nő érzi úgy, hogy nem a megfelelő testben éli az életét? A férfiasan öltözködő, viselkedő lányok kisebb feltűnést keltenek és a transzszexualitás ezen formája kevesebb figyelmet is kap, holott az érintetteknek ugyanolyan szorongással kell megküzdeniük, mint férfi társaiknak. Sok transszexuális úgy éli meg ezt az állapotot, mintha a teste egy börtön lenne, aminek ő a fogja, születésétől kezdve.

Nők voltak, de ma már férfiak - Transzneműek, akikről senki nem beszél
Fotó: Instagram

Az orvostudomány fejlődésének köszönhetően azonban már nem szükséges, hogy egész életüket helytelen test fogságában élnék le. A nemváltoztató műtét és a hormonkezelés 100%-os átalakításra képes, és lehetőséget nyújt ezeknek az embereknek, hogy a személyiségüknek megfelelő másik testben élhessenek teljes értékű életet.

Most bemutatunk három olyan ízig-vérig férfit, akik a saját bőrükön tapasztalták meg a változást, és személyesen mesélik el az átalakulást, amin az évek során átestek. Balian, Aydian és Tyler őszintén vallanak arról, milyen női testből igazi férfivé válni, és hogyan formálódott a személyiségük és az önbizalmuk a tesztoszteron kezelés és a műtét hatására. Ismerjétek meg a srácokat!

Nem férfi, nem nő, és nem is transznemű - íme az első semleges nemű állampolgár!

Nem férfi, nem nő, és nem is transznemű - íme az első semleges nemű állampolgár!

1. Balian Buschbaum

Fotó: Instagram

Hihetetlen, de igaz. Ezen a fotón egy sármos, maszkulin férfi látható, az a típus, aki után a legtöbb nő biztosan megfordul az utcán. Ő Balian Buschbaum személyesen, 10 évvel a nemváltoztató műtéte után - ugyanis Balian eredetileg női testbe született.

Balian az egyik leghíresebb transznemű, aki lelkileg egész életében férfiként élt, azonban öt éve már biológiailag is nemet válthatott. Előtte Yvonne Buschbaum néven élte életét, Németország egyik legjobb rúdugrója volt, majd 27 évesen döntött úgy, hogy mindent felad, és nemváltoztató műtétnek veti alá magát.

"A legtöbb ember nem tudja elképzelni, milyen ez, hiszen majdnem mindenki a megfelelő szexuális karakterrel születik. Nem gondolkozol el ezen. Azonban néhány embernél valami rosszul működik biológiailag, és nálam is így volt. Talán amikor osztották ott fenn a nemiszerveket, nem szóltam elég hangosan, hogy péniszre van szükségem"

Balian azt is elárulta, hogy megmosolyogtatják utólag a régi fotók. A fizikális megjelenése közel sem passzolt ahhoz, amit belül érzett, de már csak nevet mindezen. A férfi egy könyvet is írt, amiben részletesen beszámol arról, milyen nőként és milyen férfiként átélni ugyanazokat a dolgokat, érzéseket.

2. Aydian Dowling

Aydian Balianhoz hasonlóan egy olyan férfi, akiben egy percig sem kételkednél, ha szembe jönne veled az utcán: maga a megtestesült férfiasság és önbizalom. Azonban ez Aydian esetében sem volt mindig így.

Aydian 2010-ben döntött úgy, hogy véget vet hosszú éveken át tartó szorongásának, és végre nemet vált, majd hasonló sorsú társait segíti támogatásával. Aydian pontosan tudja, milyen elveszett és magányos az az ember, aki ezzel a korláttal küzd egy életen át.

"7 éve kezdődött el a folyamat, amikor úgy döntöttem, megváltozom. A Youtube-csatornám is átalakul, nem csak a transzneműségről mesélek, de fitnesz tippeket is adok, és a ruházati cégről is mesélek, amibe belevágtam. A motiváció, hogy elérd a céljaidat, benned van"

Aydian rengeteg projektbe belevágott azóta, és úgy érzi, a sikerét kitartásának és elszántságának köszönheti mind az átalakulásában, mind a karrierjében.

3. Tyler Turner

"Transznemű vagyok, ami azt jelenti, hogy biológiai értelemben nőnek születtem, azonban mindig is férfinak éreztem magam, a férfiakkal azonosultam"

Pár hónappal később Tyler már teljes értékű férfiként, mély hanggal mesél az átváltozásról.

"Egy teljesen új ember lettem mára, csodálatosan érzem magam, és fantasztikus évem volt. (...) Máshogy tekintek az életre, a társadalomra. (...) Az, hogy transznemű vagyok, nem visszatartott, hanem segített abban, hogy kiteljesüljek. Megtaláltam azt, ami én vagyok, megismertem önmagam"

Azt gondoljuk, a vallomások és a fotók magukért beszélnek. Igaz, manapság már jóval könnyebb helyzetben vannak a transszexuális emberek, mint pár évvek korábban, de arra továbbra is szükség van, hogy minél több emberhez eljusson el az elfogadás gondolata.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Hiába lett Fehér házi afférjából világra szóló botrány, Monica Lewinsky ma erősebb, mint valaha

glamour plusz ikon Hiába lett Fehér házi afférjából világra szóló botrány, Monica Lewinsky ma erősebb, mint valaha

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)