Fodros kel chips

2014. március 17.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A leveleket megmosom, majd konyhai (papír)törlővel szárazra törlöm. Kiszedem a középen futó főeret, és körülbelül 7x7 centiméteres darabokra vágom a leveleket. Egy nagy tálba teszem, ráöntöm a 2 evőkanál olívaolajat, megszórom a 2 csipet sóval és a mokkáskanálnyi curryvel. Jól összekeverem, átforgatom, hogy mindenhová egyenletesen kerüljön só és curry.

Egy nagyobb tepsit kibélelek sütőpapírral, ráteszem a már fűszerezett leveleket úgy, hogy ne fedjék egymást. (Ha kell, két tepsit használok.) Bekapcsolom a sütőt 145 fokra és körülbelül 15-20 percig sütöm. Akkor készült el, ha már ropogósak a levelek, de még nem barnák!

Ha kész, 30 percig hagyom hűlni.

Tipp: Ha kifejezetten ropogós chipset szeretnénk, állítsuk a sütőt körülbelül 200 C fokra és csak 10-12 percig süssük.

Jó étvágyat!

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Veszélybe került Harry herceg és Meghan Markle karácsonya, katasztrófába torkollhat az este

Veszélybe került Harry herceg és Meghan Markle karácsonya, katasztrófába torkollhat az este

Ezekkel a termékekkel érdemes előre feltölteni a kamrát karácsony előtt (x)

Ezekkel a termékekkel érdemes előre feltölteni a kamrát karácsony előtt (x)

5 felejthetetlen randiprogram hűvösebb napokra (x)

5 felejthetetlen randiprogram hűvösebb napokra (x)

Zárd az évet stílusosan – inspiráló kollekcióval vár a CCC (x)

Zárd az évet stílusosan – inspiráló kollekcióval vár a CCC (x)

Így tudsz nyerni a karácsonyi szelfiddel! (x)

Így tudsz nyerni a karácsonyi szelfiddel! (x)