Hogyan felejts el valakit: 10 egyszerű, de hasznos módszer

2021. szeptember 16.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Már maga a tény, hogy ezt a cikket olvasod, elárulja, hogy téged is érdekel, hogyan tudnál túllépni egy kapcsolaton. A legtöbb esetben ezt viszont elég nehéz egyedül megtennünk. Amikor először beleszeretsz valakibe, úgy érezheted, hogy ő jelent számodra mindent. Találkozol valakivel, aki érdekel, és elhiszed, hogy egy csomó közös pontotok van. Kialakul köztetek egy kapcsolat, amit nem akarsz elengedni. Hiszen ez jelenti azt, hogy szerelmes vagy.

Van egy kapcsolatod, amely a legjobb képességeiden alapszik. Ezen a ponton ez a kapcsolat a legfontosabb része az életednek. Igaz, az idő múlásával hajlamos vagy észrevenni, hogy a párod is rendelkezik hibákkal. A dolgok már nem annyira ideálisak, mint régebben. A szerelmet, az elismerést és az örömteli pillanatokat felváltják a nehézségek, a viták és a sértődöttség. A szíved mélyén tudod, hogy valami nincs rendben és muszáj változtatnod a helyzeten.

Megromlott a kapcsolat

Sajnálatos módon a rózsaszín ködöt általában ez a fázis követi. Noha kezdetben azt érzed, ti vagytok a tökéletes pár, úgy tűnik előbb-utóbb minden véget ér. Nem számít, hogy melyik fél kezdeményezi a szakítást, hiszen az ígyis úgyis nehéz mindkettőtöknek és idő kell ahhoz, hogy felépülj belőle. Ez különösen igaz akkor, ha lezárás nélkül ért véget egy kapcsolatod.

De ez még nem minden. Sokunk hatalmas veszteségként, sokszor akár gyászként éli meg a szakítást követő időszakot. Gondolj csak bele. Amikor beleszeretsz valakibe, nagyon ragaszkodsz hozzá. És nem csak magához a személyhez, hanem a kapcsolatotokhoz is. Ez az, ami a szerelmet olyan csodálatossá teszi. Ugyanakkor, ez az, ami miatt pusztítóvá és mindent felemésztővé válik. Arra kényszerít, hogy búcsút mondj olyan személyeknek és dolgoknak, amelyeket már megszoktál.

Lehetséges továbblépni?

Röviden: igen, nagyon is lehetséges. Ez azonban nem valami egyszerű. De mielőtt neki vágnál ennek a feladatnak, fontos tudnod, hogy nem ugrálhatsz egyik lépésről a másikra. Muszáj mindent végig csinálnod, és csak utána továbblépned a következőre. Időbe telik mire láthatóak lesznek az eredmények, de maradj türelmes. Ha bízol a folyamatban, minden rendben lesz.

Mutatunk pár módszert, amellyel könnyebbé válhat ez a küzdelmes időszak:

1. Bízz a folyamatban

Gyakran megpróbáljuk felgyorsítani ezt a folyamatot, így azt érezzük, hogy akár pár nap alatt túl tudunk lépni egy szakításon. Viszont a valóságban ez az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetsz. Ne engedd, hogy elszállj az eredményektől. Fontos, hogy az elejétől a végéig végigcsináld az egészet. Megértjük, hogy újra önmagad szeretnél lenni és vissza akarod nyerni az önbizalmadat. Ugyanakkor, csak úgy juthatsz el erre a pontra, ha nem kételkedsz a folyamatban és a sorrendben. Ez akár évekbe is telhet, de muszáj türelmesnek maradnod. Hidd el, hogy minden, amit most átélsz megerősít majd.

2. Engedd meg magadnak, hogy fájdalmat érezz

Egy másik hiba, amikor az emberek figyelmen kívül hagyják a fájdalmat. Persze az nem gond, ha nem hagyod, hogy a negativitás eluralkodjon az életeden, hiszen ez azt jelenti, hogy képes vagy uralkodni az érzelmeidben és nem kergeted magadat az őrületbe. Azonban nem egészséges, ha figyelmen kívül hagyod az érzéseidet. Figyelj rájuk és észreveszed majd, hogy azt sugallják, hogy tovább kell lépned. Senki nem szeret haragot, megbánást vagy szomorúságot érezni, de el kell ismerned, hogy ott vannak. Ez az egyetlen módszer, amellyel bármikor képes lehetsz kezelni ezeket az érzéseket.

3. Értékeld a kapcsolatodat őszintén

Időnként az emberek elkövetik azt a hibát, hogy csak a kapcsolat jó részeire összpontosítanak. Ne csak rózsaszín lencséken keresztül ítéld meg a kapcsolatodat. A kapcsolat problematikus volt, ezért is lett vége. Ne ámítsd magadat azzal, hogy minden tökéletes volt, mert valószínűleg nem volt az.

4. Gyászolj egészségesen

Ahogyan azt már korábban is említettük, ne szállj szembe az érzéseiddel. Legyél magaddal őszinte. Ez azonban veszélyes lehet, mivel átmehet egy nagyon negatív gondolkodásmódba. Ez megnyilvánulhat függőségek kialakulásában vagy önpusztításban is. Ha már foglalkozol a gyászoddal, akkor azt konstruktív módon tedd! Ne félj attól, hogy egészséges módon kezeld ezt a gyászt.

5. Írjd le a benned kavargó érzéseket

Segít, ha időt szánsz arra, hogy dokumentáld az érzéseidet. Ehhez nem kell, hogy jó írónak lenned, csak fókuszálj a hitelességre és az őszinteségre. Miközben leírod, hogy pontosan mit is érzel, figyelj magadra is. Az írás elég jó alternatívája lehet egy terápiának, amely segíthet megszabadulnod a benned felgyülemlett feszültségtől.

6. Izoláld el magadat az exedtől

Gondoskodnod kell arról, hogy elszigeteld magadat attól a személytől, aki összetörte a szívedet. Az semmilyen jót nem hozhat, ha újra és újra kiteszed magadat ennek. Ha bármit a lakásodban felejtett az exed, egyszerűen szabadulj meg tőle. Távolíts el mindent, ami erre a személyre emlékeztethet. Ne feledd, hogy a Te továbblépésednek semmi köze nincs már az exedhez. Attól még, hogy Ő okozta a fájdalmaidat, mostantól nincsen beleszólása az életedbe és a problémáid feldolgozásába. Ez csak rajtad múlik.

7. Koncentrálj magadra

Az, hogy ki hogyan dolgozza fel a szakítást, elég nagyban függ a belső érzésektől. A közhiedelemmel ellentétben, nagyon kevés köze van ahhoz a személyhez, aki összetörte a szívedet. Sokkal inkább kapcsolódik az érzéseidhez, amelyek benned vannak. Ezért kell a folyamat során csak is saját magadra összpontosítanod. Te vagy a prioritás. Most Te vagy az, aki szenved. Tehát a saját igényeidre és boldogságodra kell fókuszálnod, annak érdekében, hogy minél hamarabb rendbe gyere.

Miley Cyrus-nak van egy biztos tippje a szakítás feldolgozására

Miley Cyrus-nak van egy biztos tippje a szakítás feldolgozásáraEhhez persze meg kell győződnöd arról, hogy olyan dolgokat csinálsz, amiket igazán élvezel. Foglald el magadat olyan dolgokkal, amik iránt szenvedélyes vagy. Olvass sok könyvet vagy nézz pár filmet. Esetleg menj ki a szabadba és sétálj kicsit. Vegyél rész olyan tevékenységekben, amelyek boldogsággal töltik el a szívedet. Ha idén nem vagy szerencsés kapcsolatok terén, attól még lehet, hogy az élet egy másik területén az leszel.

8. Amikor már úgy érzed, hogy készen állsz, térj vissza a társkereséshez

Ennél a pontnál az egyik legfontosabb, hogy ne siesd el a dolgokat. Mielőtt kapcsolatba kerülnél valakivel, győződj meg róla, hogy megfelelő érzelmi és mentális állapotban vagy-e már ehhez.

Viszont ha egyszer már úgy érzed, hogy készen állsz, akkor ne félj attól, hogy valaki újra összetöri a szíved. Ne hagyd, hogy a korábbi kapcsolataid negatív tapasztalatai megbélyegezték azt, ahogyan a párkereséshez állsz. Hiszen megérdemled a szerelmet.

9. Hagyd, hogy az idő begyógyítsa a sebeket

Igen, tisztában vagyunk vele, hogy ez a legnagyobb klisé a világon. Lehet, hogy most azt érzed, hogy minden veszve van, de hidd el, hogy ez csak időleges. Attól még, hogy vannak olyan ismerőseid, akik gyorsan továbbléptek, nem jelenti azt, hogy neked is ezt kell tenned. Mindannyian máshogy éljük meg az eseményeket és más érzésekkel rendelkezünk. Ha most azt érzed, hogy nincsenek rendben a dolgok, az is teljesen normális. Éld az életed, és hidd el, az idő előbb utóbb begyógyítja majd a sebeket. Végül egy nap úgy ébredsz majd, hogy már nem érzed a szívfájdalmat.

10. Kérj segítséget

Végül, pedig ne félj segítséget kérni. Nem mindig mindent kell egyedül csinálnod, és ez rendben van. Légy őszinte a képességeiddel, és vedd észre, ha szükséged van valakire. Ezt a segítséget kaphatod egy barátodtól vagy szeretteidtől, komolyabb esetekben pedig egy szakembertől. Bármi legyen is az, nem szégyen, ha segítséget kér az ember.

Konklúzió

Ez persze csak néhány tipp, amelyek segítségével talán gyorsabban elfelejthetsz valakit, akibe egykor fülig szerelmes voltál. Nem lesz egyszerű folyamat, de nem is lehetetlen. Csak azért, mert szakítottál valakivel, azt nem jelenti azt, hogy az életed véget ért. A lényeg, hogy szánj időt magadra. Itt Te vagy a legfontosabb. Hiszen hogyan szerethetne valaki, ha Te nem szereted saját magadat?

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Hogyan lesz az apa, anya, gyerek egy család? Szakértőt kérdeztünk

Hogyan lesz az apa, anya, gyerek egy család? Szakértőt kérdeztünk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)

Ezt a cold brew koktélt neked is el kell készítened egy forró nyári napon! (x)

Ezt a cold brew koktélt neked is el kell készítened egy forró nyári napon! (x)

4 tipp, melyeket betartva bőröd nyáron is ragyogó és egészséges lesz (x)

4 tipp, melyeket betartva bőröd nyáron is ragyogó és egészséges lesz (x)