Hogyan fogunk repülni? A járvány után ezeket mindenképp be kell tartanod

2020.május.20.

Az újfajta koronavírus-járvány az egész világon ember milliárdjainak az életét forgatta fel. Hosszú hetekre, hónapokra állt le az élet, minden, amit korábban természetesnek vettünk hirtelen elérhetetlenné vált. A bezártság idején átértékelődött nagyon sok minden, és szinte biztos, hogy a járvány okozta felfordulás sok változást fog hozni az életünkbe, még akkor is, ha a veszélyhelyzet után elméletileg minden visszatérhetne a régi kerékvágásba. Azonban éppen a régi kerékvágásról derült ki az elmúlt időszakban, hogy a kényelme ellenére, lehet, hogy itt az ideje letérni róla. Új sorozatunkban arra keressük a választ egy-egy téma szakértőjével, hogy milyen változásokra készülhetünk fel a járvány után.

A koronavírus az egész világunkat átformálja, ez pedig a légiközlekedésre különösen igaz. A most végbemenő változások kimenetelét megjósolni nem lehet, a most bevezetett intézkedések pedig valószínűleg még hosszú ideig érvényben lesznek. Kiss Ildikó, az Air France-KLM magyarországi irodájának vezetője segített nekünk abban, hogy hogyan is fogunk repülni. Már alig várjuk!

Az Air France és a KLM elsődleges fontossággal kezeli az utasai és a dolgozói biztonságát és egészségét, ezért a WHO, a RIVM, a GGD és az Air France és a KLM egészségügyi szakértői által javasoltak szerint különleges egészségügyi óvintézkedéseket vezet be földön és levegőben egyaránt.

1. Tartsd a távolságot!

A repülőtereken igyekeznek a legnagyobb távolságot biztositani a check-in-nél történő sorban állás, illetve a beszállítás során. Az utasok, illetve a személyzet interakciójának minimalizálása érdekében a fedélzeti szolgáltatást egyszerűsítették. Amikor csak lehetséges, a fedélzeten is biztosítják a távolságtartást az ültetés átalakításával, például az ülések szabadon hagyásával.

2. Fokozott tisztaság vár!

A fedélzeten minden járatindulás előtt teljes fertőtlenítés történik, különös tekintettel az ülésekre, lehajtható tálcákra, ülés karfákra illetve a mosdóra. A levegőt rendszeresen szűrik magas hatékonyságú HEPA szűrővel, amelyet például az egészségügyben a műtőkben is használnak. Ezek a szűrők a vírus illetve baktérium szennyezettség 99.99%-át kiszűrik, ezzel biztosítva a fedélzeti levegő minőségét.

3. Ne utazz betegen!

Több ország is intézkedéseket vezetett be a közelmúltban a légitársaságok számára a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében, amelyek megkövetelhetik, hogy az utasok egészségügyi ellenőrzésnek, vagy akár lázmérésnek is alávessék magukat annak függvényében, honnan hová tartanak.

4. Viselj maszkot!

Az Air France és a KLM május 11-től arra kéri az ügyfeleit, hogy az egész utazás alatt viseljenek maszkot. Így tudsz vigyázni magadra és a többiekre is.

5. Foglalj bátran!

Annak érdekében, hogy a légiközlekedés újra indulása minél zavartalanabb legyen, és az utasok kényelmesen tervezhessék meg következő repülésüket, az Air France és a KLM rugalmas átfoglalási feltételeket kínál abban az esetben is, ha akár egy évvel későbbi indulással foglalnál repülőjegyet. A dátumokat ingyenesen lehet változtatni (nincs módosítási díj), de előfordulhat, hogy az új időpontban csak drágább kategóriájú jegy elérhető, akkor a különbséget ki kell fizetni.

Ez is érdekelhet

Már csak márciusig kell várni a Chanel új táskájára

Már csak márciusig kell várni a Chanel új táskájára

Szépséghírek

10+1 elképesztő Eufória-smink, amiről nem tudjuk levenni a szemünket

10+1 elképesztő Eufória-smink, amiről nem tudjuk levenni a szemünket

G-Szex

Így lesz sokkal hosszabb a szex - 13 útmutató tanács

Így lesz sokkal hosszabb a szex - 13 útmutató tanács