Hogyan írj vissza valakinek, ha mérges vagy rá?

2021.augusztus.17.

Már századjára mondja le az előre megbeszélt találkozót az egyik barátod? A műszakod lejárta előtt pár perccel kér meg a főnököd, hogy sürgősen csinálj meg még valamit? A munkahelyeden már megint te vagy az, aki mások helyett is dolgozik? A lakótársad, vagy épp a párod úgy jár haza mintha hotelbe érkezne, és te lennél a takarítószolgálat? Már csak belegondolni is idegesítő ezekbe a szituációkba, pedig sajnos biztosan ismerős lehet valamelyik mindannyiuknak. Ezek azok a helyzetek, pillanatok, amikor mindenkinél betelik az a bizonyos pohár, elszakad az a bizonyos cérna; és nagyon meg kell gondolnunk, hogy hogyan reagálunk rájuk. Ilyen esetekre, amikor igazán kihoznak minket a sodrunkból, hasznos lehet egy szövegarzenál, amit bármikor bevethetünk. Olvass tovább, és biztosan találsz pár hasznos példát.

„Nem arról van szó, hogy gonosz szeretnék lenni valakivel, vagy vissza akarnék vágni valamiért” – mondta a 26 éves Jordyn, akitől majd a frappáns „most aztán kihoztál a sodromból” szövegpéldák is származnak. „Néha csak azt kell tennem, amit a példaképem is mondott nekem, elengedni a dühömet.”

Ha Messengeren keresztül engeded ki a benned füstölgő gőzt, akkor az a nagyon hosszú magyarázkodó regénytől kezdve, az egyszerű, szinte ijesztően rövid válaszon át, a nem túl kedves, flegma hangulatjelig sok minden lehet. A harag kommunikáción keresztüli továbbítása nemcsak érzelmi kifejezés, hanem egyben egy művészetei forma is. „Van egy nagyon vékony határvonal aközött, hogy «az évszázad harcát szeretném kirobbantani» és aközött, hogy «hé, ember most mérges vagyok, amiért ezt a vacak dolgot csináltad»” – mondta Jordyn.

Ha olyan szövegpéldákat keresel, amik kifejezik, hogy éppen nagyon mérges vagy, de azért még nem visznek bele egy végeláthatatlan vitába, akkor itt van 11 példa, amik közül válogathatsz.

1. Azok a bizonyos írásjelek, amik szinte kiabálnak, hogy nincs valami rendben

Ismerős az, amikor a szüleid írnak neked, és rögtön egy olyan érzés fog el, hogy most aztán bajban vagy? Ez csupán azzal magyarázható, hogy ők használnak írásjeleket az online térben is. Nem mindegy, hogy anyukád ezt a mondatot küldi el neked: „Hívj vissza, amikor tudsz!”, vagy ezt: „hívj vissza amikor tudsz”. (Még a tudomány is ezt mondja.) Tehát szépen tagold pontokkal, vesszőkkel, felkiáltójelekkel a szöveget, és biztos leesik például a léhűtő kollégának, hogy mérges vagy rá, amikor megkapja az üzeneted.

2. „Wow, köszönöm, hogy tudattad velem, hogy mik a prioritásaid.”

„Leginkább ezt a transzfóbiás rokonaimnak tartom fenn, akik SMS-ben mondják el nekem, hogy milyen nehéz észben tartani, hogy miképp szólítsanak” – mondja Sara. Bár akkor is jól jöhet ez a mondat, ha a barátunk lemond egy rég megbeszélt találkozót valami furcsa indokkal.

3. „k”.

Szinte semmi sem fejezi ki jobban a haragunkat, mint az, ha rácsapjuk a telefont a másikra. Ám van egy dolog, egy betű, amiből még a telefon lecsapásnál is jobban ordít, hogy mérgesek vagyunk, s az nem más, mint ez az egyetlen egy betű: „k”. Gyors, egyszerű, egyértelmű és hatékony.

4. „Nem baj.”

Az a pont a végén, az mindent elárul. Bár már akkor is ha csak egy „nem baj” üzenetet kapsz sejtheted, hogy igenis van valami gond, viszont, ha még egy ponttal is lezárják a mondatot, akkor inkább mentsd a menthetőt.

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Anyagi gyarapodásra számíthatsz - december 5.

Napi horoszkóp: Anyagi gyarapodásra számíthatsz - december 5.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói