Hogyan óvd a farmered?

2014.július.21.

Igaz a szóbeszéd: nem szabad mosni a farmerod! És a tanács nem is akárkitől származik, hanem a Levi Strauss & Co. elnökétől, Chip Bergh-től. A márka saját állítása szerint olyan nadrágokat gyárt, "amik tovább élnek, mint az ember csípővonala", ezzel segítve azt, hogy az emberek hosszabb ideig tudják viselni őket, és később akár el is adományozhassák feleslegessé várt farmerüket. Érdekesség: a másod-kéz nadrágok nagy része Levi's.

A márka a gyártásra is figyel, nem elég, hogy környezetbarát anyagokból készül minden, a dolgozók életszínvonalát is javítani próbálják. "A koncepció az, hogy ne csak környezetbarát ruhákat gyártsunk, hanem ember- és gazdaságbarátokat is" - állítja Chip Bergh.

A Lev's igazgatója rámutatott arra a tényre is, hogy a felhasznált víz felét veszik csak igénybe a gyártásnál, a többi otthon megy kárba. Ezért szólította fel a vásárlókat, hogy tartsák farmerüket távol a mosógéptől, csökkentve ezzel a víz fölösleges használatát.

Továbbá arra kér minket, hogy a farmerünket ne dobjuk a szennyesbe egy vagy két használat után!

A cég először a másik oldalról közelítette meg a problémát, és kimutatta, hogy a gyártásnál a farmer vízfogyasztásának csupán 54%-át használják el. 2011-ben megalkották a Less Water ágat. Ennek köszönhetően a gyárban 96%-al csökkentették a folyadék fogyasztását. Azóta 770 millió liter vizet spóroltak a projekttel, ami fedezné New York egész lakosságának vízszükségletét egy hónapig.

Chip Bergh mindenkit arra ösztönöz, hogy gondolja újra a mosási szokásait, főként ha nadrágokról van szó. Igaza van, hiszen ha mindannyian jobban ügyelnénk erre, nemcsak a farmerjeink lennének hosszabb életűek, hanem a természetet is óvnánk egyúttal.

Ez is érdekelhet

Így szabadulj meg a mitesszerektől biztonságosan és hatékonyan a szakértő szerint

Így szabadulj meg a mitesszerektől biztonságosan és hatékonyan a szakértő szerint

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói