Trendi, olcsó és csodás alakod lesz tőle: a hulahopp a legvidámabb testedzés

Hogyan lehet potom áron olyan tornaeszközhöz jutni, amely nemcsak úgy égeti a zsírt, mintha aerobikoznál, de a hasizmaidat is kőkeménnyé teszi, és használatához elég egy talpalatnyi hely, ráadásul jó eséllyel a lakásodat sem kell elhagynod?

A hulahoppozás nem egyszerű mutatvány, sok gyakorlást igényel | Fotó: Peathegee Inc.
A hulahoppozás nem egyszerű mutatvány, sok gyakorlást igényel
Fotó: Gettyimages.com

Megmondjuk: veszel magadnak egy hulahoppkarikát, vagy ellátogatsz a Sziget Fesztiválra, ahol idén Chris Gogler ausztrál hulahopp karika művész tart workshopot a Magic Mirrorban! A hulahoppozás nemcsak szórakoztató időtöltés, de komoly sport is, most pedig reneszánszát éli. Íme, néhány érv, miért kell neked is kipróbálnod!

ÜBERTRENDI

Amióta Zooey Deschanelt, Liv Tylert és Michelle Obamát is hulahoppozáson kapták, egyre kevesebben kételkednek abban, hogy ez a különleges sport újra cool. Ha pedig a karikát használó topmodelleket nézzük, az sem kétséges, hogy csodás alakot varázsol. Vagy emlegessük a kortalan Grace Jonest, aki pár éve az Erzsébet királynő gyémántjubileuma alkalmából tartott koncerten egy egész számot (Slave to The Rhythm) végigtekergőzött, karikával a derekán, mindezt éneklés közben?! Kétség sem fér hozzá, a hulahoppnál kevés trendibb sport van jelenleg. Speciális edzéseket alapoznak rá és különféle, személyre szabható verziókat vásárolhatunk a karikákból.

KARDIÓNAK IS POMPÁS

A hulahoppozás bizony nem egyszerű mutatvány. A derekadon tartani még nem vészesen bonyolult, azonban ahhoz már kell némi gyakorlás, hogy a combodon vagy épp a vádlidon pörgesd körbe-körbe. Viszont ha ráérzel, és kellő ideig folyamatosan mozgásban is tudod tartani magadon a karikát, akkor azzal egy óra alatt akár hatszáz kalóriát is elégethetsz. (Ez egy óra kickboxolásnak, valamint egy Big Mac kalóriatartalmának felel meg.)

ALIG KERÜL VALAMIBE

A hulahoppozáshoz nem kell más, mint egy jó zeneválogatás és maga a karika! Na meg persze az, hogy ne felejtsd el a polcról biztonságba helyezni a nagymamától kapott porcelánbáránykát. A kezdőknek a nagyobb és nehezebb karikák javallottak, ezek kicsit lassabban pörögnek, időt hagyva arra, hogy jobban oda tudj figyelni a testedre, a tartásodra és magára a mozgásra. Karikavásárláskor azt a méretet válaszd, ami a köldöködig (vagy maximum öt centivel lejjebb) ér, ha magad elé állítod függőlegesen. Hogy mik a mi kedvenceink? A Hoopnoticától (Los Angeles kedvenc márkájától) rendelhető extrarugalmas karikák és Marawa The Amazing csillogó karikái és az utazáshoz is remek, kisebb részekre összehajtható karikák. Ha felszerelkeztél, irány a hulahopp.hu, ahol videók segítik az első próbálkozásaidat.

Marawa The Amazing elárulja a hulahoppozás legfontosabb fogásait

A Londonban élő ausztrál hulasztár, Marawa The Amazing is a karikázásnak köszönheti szupernőies alakját. Arról nem is beszélve, hogy ez a vicces, laza nő a hobbijából lett munkájának köszönhetően a legmenőbb klubokban lép fel. Persze ehhez szüksége volt némi showgirl-attitűdre is: pár éve hetven karikával a derekán hasított egészen a Britain’s Got Talent döntőjéig, de a popszakma is megtalálta magának: Chilly Gonzales tárt karokkal várta a Never Stop című számához készült videoklipjébe – karikástul.

Marawa The Amazing a hulahoppozás mestere | Fotó: Renard Garr
Fotó: Gettyimages.com

Íme Marawa tanácsai a hulahoppozáshoz:

  • A karika „helyben” tartásához nem kell a medencédet mozgatnod. A has, a törzs izmainak megfeszítésén van a hangsúly.
  • Állj egyenesen, de lazán, és mozogj ruganyosan.
  • Engedd le a vállad, és ne lefelé, hanem magad elé nézz.
  • Ha megérezted a kellő mozdulatot, és már jól megy a karikapörgetés egyik irányba, próbáld ki a másik irányt is!
  • Hulahoppozás közben közlekedhetsz is: mindig abba az irányba tudsz elindulni, amelyik irányban pörgetés közben épp ráfekszik a karika a testedre. 

Tudtad, hogy már utazáshoz praktikus, szétszedhető karikát is lehet kapni? Böngéssz bátran ezen a weboldalon!

A cikk eredetileg a GLAMOUR magazin 2016-os júniusi lapszámában jelent meg.

Ez is érdekelhet

Elstartolt a L’Oréal Professionnel legendás fodrászversenye: te is szavazhatsz a legjobb frizurára

Elstartolt a L’Oréal Professionnel legendás fodrászversenye: te is szavazhatsz a legjobb frizurára

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját