Igen, fáj! Minden, amit tudni érdemes a szájon belüli tetoválásról

2018.február.2.

Az ajkak belső felének tetoválása egyre nagyobb divattá válik napjainkban, hiszen ez az egyik legkülönlegesebb és egyben legtitokzatosabb hely, ahol elrejtheted a mintád. Aki egy picit is vonzódik az extravagáns megoldásokhoz, az garantáltan elgondolkozott már ezen az opción, azonban mielőtt tényleg tű alá feküdnél, érdemes alaposan körbejárni a témát.

Igen, fáj! Minden, amit tudni érdemes a szájon belüli tetoválásról
Fotó: Instagram

Mivel az arc egyik legérzékenyebb pontjáról van szó, itt különösen figyelni kell az előkészületekre és az utókezelésre is. Most összegyűjtöttünk néhány információt, amit fontos tudni, mielőtt rászánnád magad a tetováltatásra.

Bármilyen tetoválásról is legyen szó, fontos, hogy minél jobban kialudd magad a megelőző este, lehetőleg kipihenten, frissen érkezz az időpontra. Mindenképpen egyél előtte, az alkoholt viszont kerüld, ugyanis az fokozhatja a vérzékenységet.

Mivel egy ici-pici területről van szó, általában csak rövid szavakat, apró szimbólumokat varratnak ide legtöbben. Ezen a területen nehéz részletgazdag, bonyolultabb mintát kivitelezni, a templomi freskót inkább hagyd meg a hátadra.

Az ajkadon lévő bőr jóval vékonyabb, mint a test többi felületén, így a gyógyulás időtartama is meghosszabbodhat. Emellett sajnos annak is fennáll a veszélye, hogy a tetoválás kifakul, és pár hónap vagy év elteltével ismét át kell ütni majd.

data-instgrm-permalink="https://www.instagram.com/p/BerqCfYB64c/" data-instgrm-version="8" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:658px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);"> We were never alive, and we won't be born again. But I'll never survive with dead memories in my heart. @ thesorcerers_stoned által megosztott bejegyzés, Febr 1., 2018, időpont: 9:12 (PST időzóna szerint)

Igaz, ezen a területen fokozottan nagy veszélynek van kitéve a mintád - hiszen bármit eszel, az érintkezik a heges felülettel - összességében nem nagyobb a fertőzésveszély, mint a test bármely más pontján. A rendszeres tisztítással és szájvíz használatával rengeteget tehetsz a gyógyulás gyorsításáért és a seb fertőtlenítéséért.

Láttad már? Közös tetoválást szeretnél a barátaiddal? Itt van egy kis inspiráció!

Hiába apró mintáról van szó, mivel ez egy meglehetősen kényes terület, érdemes felkészülni rá, hogy nem úszod meg az alapárral a beavatkozást. A tetováló számára is nagyobb kihívást jelent az ajak megdolgozása, hiszen ez egy rizikósabb, kényesebb terület.

data-instgrm-permalink="https://www.instagram.com/p/BegKvQIAVYX/" data-instgrm-version="8" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:658px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);"> When ur parents are republican extremists and also hate tattoos lmao jk but I#8217;m proud to b a feminist #129309; #feminist #feminism #equality p.s. tattoo by Jules from Empire Tattoo in Co Springs #10084;#65039; Bria Bueno (@darth_bria) által megosztott bejegyzés, Jan 28., 2018, időpont: 10:12 (PST időzóna szerint)

Ez is érdekelhet

Bátor, erőteljes és komplikált: A legfantasztikusabb női főhősök a filmtörténetből

Bátor, erőteljes és komplikált: A legfantasztikusabb női főhősök a filmtörténetből

GLAMOUR Horoszkóp

A mai nap váratlan ismeretségeket ígér: Napi horoszkóp, június 13.

A mai nap váratlan ismeretségeket ígér: Napi horoszkóp, június 13.

Monitor

Telkes Mária az a magyar tudós, aki a napenergia úttörője lett Amerikában

Telkes Mária az a magyar tudós, aki a napenergia úttörője lett Amerikában