Így indulj el a zsírsiratás útján!

2019.május.29.

Andor Marcsi egy igazi Wonder Woman, aki egy nap hedonista életét hátrahagyva, egy teljesen új életbe kezdett. Több, mint negyven kilótól szabadult meg, ma pedig már másoknak segít a fogyásban. Kövesd kéthetente a blogját oldalunkon, és kerülj még közelebb a céljaidhoz! Az előző bejegyzést itt olvashatod !

Amikor belevágsz egy fogyókúrába van némi alapszabály, amit érdemes betartanod. Most megmutatom, melyek a leglényegesebb szempontok! Figyelj csak:

1. KIVIZSGÁLÁS

Ha hosszabb ideje fennál egy 20 kg-nál több túlsúly, vagy hirtelen híztál meg, érdemes az életmódváltást egy kivizsgálással kezdened. Lehet, hogy az az összes eddigi próbálkozásod azért fulladt kudarcba, mert van egy háttérben megbújó anyagcsere-probléma, ami miatt nem tudsz fogyni. Ha ez nincs kezelve, csak fölösleges energiáid és a sikertelenség miatt a kedved fog elmenni. Kezdj egy laborral és egy jó endokrinológussal az új életedet.

2. CÉLKITŰZÉS

Akkor tudsz fókuszálni a feladatra, ha van célod. Tűzz ki egy célt. De mindezek előtt mérd fel, hogy honnan indulsz. Legegyszerűbb módja egy mérleg és a centik. Vezesd egy lapon a változásokat hétről hétre, hogy lásd hova tartasz és milyen ütemben.

Soha ne tűzz ki irreális célt. A heti 0,5-1 kg fogyás normális tempó. Ne akarj két hét alatt beach bodyt.

3. PULZUSKONTROL

Megfelelő pulzustartományban végzett munka építeni fog. A programhoz elengedhetetlen beszerezni egy pulzusmérő órát! Hamarosan írok a pulzuszónákról, hidd el LÉTEZIK A ZSÍRÉGETŐ ZÓNA!

4. VITAMIN

Amíg fogysz rengeteget fogsz izzadni, ami nem csak a zsír égésterméke, hanem jön azzal minden. Ásványianyagok és vitaminok pótlása elengedhetetlen egy fogyókúrában. Szerezz be egy jó multivitamint!

5. ÍZÜLETVÉDŐ

Mivel olyan túlsúllyal rendelkezel, amit, ha megmozgatunk nem fogják szeretni az ízületeid, kérlek kezdj el egy ízületvédő kúrát és ne is hagyd abba 100 napig. (80 kg felett már ez fontos)

6. NAPI MOZGÁS

Vezesd be az életedbe a napi sétát. Marshall kutyámat szívesen kölcsönadom, nagy segítség húzni is tud. És heti 3 edzést. Ne válassz egyből egy nehéz edzésformát, mert nem fogod szeretni, ha négykézláb mész haza, és ha elmegy a kedved tőle hamar, akkor nehéz visszajönni az útra.

Tapasztalatom szerint a csoportos órák jó megoldások. Legyen nálad az órád és ha túlságosan felment a pulzusod lassíts, állj meg kicsit és ne foglalkozz azzal, hogy a 3 éve oda járó 50 kilós kislányon még nem folyt meg a smink az izzadságtól. Mindig magadhoz mérd magad és ne másokhoz!

7. MEGFELELŐ FOLYADÉKBEVITEL

A zsírégetés a szervezetünkben oxigén jelenlétében történik, amit a vérünk szállít, aminek a 82%-a víz. Ha dehidratált vagy, csökken a véred oxigénszállító képessége. Ha nincs elég oxigén, nincs zsírsiratás, mert zsír csak oxigén jelenlétében ég. A dehidratáltság másik hátulütője, hogy ha nem iszol eleget, nehezebben tudsz könnyíteni is magadon. A víznek fontos szerepe van a tápanyagok eljuttatásában a sejtekig.

Naponta legalább két liter vizet igyál meg. Edzős napokon plusz 1 liter.

Ilyen egy 130 kilós testben élni - Andor Marcsi őszintén mesél teljes életmódváltásáról

Ilyen egy 130 kilós testben élni - Andor Marcsi őszintén mesél teljes életmódváltásáról

Ilyen egy 130 kilós testben élni - Andor Marcsi őszintén mesél teljes életmódváltásáról

8. Fokozatosan szoktasd magad a vízfogyasztáshoz is

9. NAPI 5-6 ÉTKEZÉS

Egyél kisebb adagokat és gyakrabban, ezzel gyorsítod az anyagcseréd, stabilizálódik a vércukor és nem mellesleg fogyni is fogsz! 3 óránként osztd be az étkezésed és nem terheled le a szervezeted az emésztéssel. Így nem leszel soha éhes, és sokkal energikusabb leszel.

Erről a rendszerről a következő bejegyzésben fogok részletesebben írni.
Egyél tisztán: kerüld a mesterséges, feldolgozott élelmiszereket. parizer, szalámi, felejtős!

10. KONTROLL

A súlyodat naponta vezesd! Ismert meg a tested! Tudom sokan azt mondják hülyeség naponta mérlegre állni. De te csak állj rá! Figyeld meg, hogy egy ciklus alatt mennyit ugrál, fel-le, fel-le. Ez a női hormonoknak köszönhető. néha több vizet raktározunk, néha kevesebbet. Ha kifigyeled, megtanulod, hogy a ciklusod mely szakaszában hogyan viselkedik a tested, nem fogsz pánikolni, hogy ha az egyik héten kevesebb kiló megy le.

Havonta csinálj egy olyan mérést, ahol a cm-eket ellenőrzöd.

Vezess egy fogyi naplót! Sokat fog segíteni.

11. PIHENÉS

A szervezetnek szüksége van a pihenésre. A legtöbb energiafolyamat éjszaka zajlik a szervezetünkben. Aludj legalább napi 7 órát, adj időt a testednek a regenerálódásra. Ha nincs pihenés nincs fejlődés!

Jövőhéten megtanítalak a makrotápanyagok fontosságára. Addig is ötletekért kövess a Facebookon és az Instagrammon (Andor Marcsi@sirazsir.hu )!

Ez is érdekelhet

6 cipőtrend 2023-ra, amibe nagyon könnyű lesz beleszeretni

6 cipőtrend 2023-ra, amibe nagyon könnyű lesz beleszeretni

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói