Így lépj túl az exeden: van kiút a fellángolás utáni csalódásból

2019.március.27.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A hirtelen fellángolás a világ legcsodálatosabb dolga lehet. Úgy érzed mintha pillangók repkednének a gyomrodban, mikor beszívezi az új bejegyzésed Instagramon és nagyon izgatott vagy, amikor találkoztok egy kávézóban. Azt hiszed ennél jobb már nem is lehetne. És mivel nagy jelentőséget tulajdonítasz ezeknek az érzéseknek, az egész világ körülötte fog forogni. Egész éjjel a telefonod képernyőjét bámulod, hátha jön tőle új üzenet és elkezdesz kételkedni abban, hogy fontos vagy neki, lehet csak egy kalandként tekint rád?

Ha ezek a gondolatok motoszkálnak benned, fel kell készülnöd a könnyekre. De akármilyen heves is volt a fellángolás, túl tudsz lendülni rajta. A hullámvölgy csak ideiglenes állapot, de kilábalhatsz belőle, csak kövesd a megfelelő lépéseket.

Mérlegeld a helyzetet
Honnan tudod, hogy fel kell készülnöd a szívfájdalomra? Ha a rossz érzéseid már elkezdik felülmúlni a jókat. Tedd fel magadnak a kérdést: csodálatosan érzed magad egy beszélgetés után vagy inkább üresség van benned? Megpróbálod felhívni a figyelmét, de nem törődik veled? Látod egy olyan oldalát, ami nem tetszik? Előfordulhat, hogy átsiklasz ilyen fontos kérdéseken, mert el akarod kerülni, hogy összetörj. Talán kényelmetlenül érzed magad vagy őt ejtetted zavarba és nem tudsz kezelni bizonyos helyzeteket? Millió oka lehet annak, hogy egy fellángolásból lett kapcsolat már nem működik. A szerelem nagyon bonyolult, de ha azt érzed, hogy már nem igazi, szállj ki te. Igen, valószínűleg mindenki ezt mondja a környezetedben, de ha nem bánik veled elég jól, nem éri meg szenvedned.

Ezt kell tenned, ha kirúgtak a munkahelyedről

Ezt kell tenned, ha kirúgtak a munkahelyedről

Tarts tőle távolságot
Ha megtörténik, hogy különváltok, hogyan juthatsz túl rajta? Az egyik dolog, amit fontos megjegyezned, hogy a sebek a szíveden olyanok, mint a bogarak: minél nagyobb figyelmet fordítasz az általuk okozott viszketésre vagy karcolásra, annál nehezebb békésen gyógyulnia. Kövesd ki, ne foglalkozz azzal, mi van vele és igyekezd elkerülni a személyes találkozásokat, mert csak magadnak fogsz fájdalmat okozni.

Fejezd ki önmagad
Hívd fel a barátaidat, és legyetek szuper proaktívak. Tervezzetek remek programokat hétvégére, és ha attól jobban érzed magad, ossz meg mindent Instagramon. Talán van egy hobbi, amit mindig is ki akartál próbálni, de eddig nem volt rá lehetőséged, hát most vágj bele! Ha pedig nem érnének rá a barátaid, egyedül is belekezdhetsz az önmegvalósításba.

Ne siess el semmit
Ha megpróbálsz megszabadulni az összetörtség érzésétől, néha egyszerűen azt érezheted, hogy mérhetetlenül fáj a szíved. Ha kényszeríteni akarod magad arra, hogy túljuss a rossz emlékeken, olykor csak rosszabbra fordul a helyzet. Hagyj időt az érzéseidnek, hogy lecsillapodjanak.

10 kevésbé ismert jel, ami arra utal, hogy depressziós lehetsz

10 kevésbé ismert jel, ami arra utal, hogy depressziós lehetsz

Maradj erős
Nem az fog segíteni rajtad, hogy mindenkitől azt hallod, minden rendben lesz, fiatal vagy és még sok kapcsolatod lesz. De az igaz, hogy az érzéseid valóságosak és igazak, érző és ragyogó személyiség vagy, ki ne akarna egy ilyen nagyszerű partnert? Csak egy hülye szalaszt el egy ennyire jó lehetőséget! Nem kétséges, meg fogod találni az igazit!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

5 egyszerű szokás, ami segít, hogy tovább élj

5 egyszerű szokás, ami segít, hogy tovább élj

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője