Így tartsd tisztán és bacimentesen a telefonod!

2020.december.3.

A mobiltelefon összeköt szeretteinkkel és segít a kapcsolattartásban, ugyanakkor ez az a tárgy, amit napjában a legtöbbször érintünk meg. Felmérések szerint naponta több mint 2500 alkalommal érintjük meg mobilunkat, ami óriási szám! A szinte állandó használat miatt a baktériumok és vírusok melegágya lehet a készülékünk, ezért szakértők azt javasolják, hogy a rendszeres mobil-tisztítást is vegyük fel a mindennapi rutinok közé. A jó hír az, hogy ez nem bonyolult művelet és nem tart tovább pár percnél. A szenior telefongyártó, a Doro megmutatja, mit tegyünk, és mit ne tegyünk telefonunkkal, ha alaposan és hatékonyan akarjuk fertőtleníteni azt.

Így tartsd tisztán és bacimentesen a telefonod!
Fotó: Shutterstock

TEGYÜK:

● Tisztítás előtt mindig kapcsoljuk ki a telefont, és húzzuk ki az összes kábelt.
● Keressünk gyengéd, mégis hatékony megoldást a fertőtlenítéshez. Például:
● kifejezetten erre a célra gyártott fertőtlenítő törlőkendőt VAGY
● univerzális tisztító spray-t viracid hatással VAGY
● antibakteriális képernyőtisztító spray-t
● Mindig ellenőrizzük, hogy az adott permet valóban használható-e telefontisztításra és a spray-t kizárólag egy mikroszálas törlőkendőre fújjuk és ne közvetlenül a telefonra.
● Ha a telefonunkat pl. szilikon, műanyag vagy bőrtokkal védjük, ne felejtsük el ezeket sem fertőtleníteni!
● A kisebb bemeneteknél használjunk fertőtlenítővel nedvesített fülpiszkálót, vagy fogpiszkálót, amelyekkel a kisebb szöszöket, piszkokat eltávolíthatjuk, és egyben tisztítjuk is.
● Nagyobb befektetés, mint a törlőkendő, de ha megengedhetjük, érdemes beruházni egy univerzális sterilizáló dobozba, amely az UV-C LED technológiát alkalmazva pár perc alatt megöli a baktériumok, szennyeződések 99,99%-át. Bármilyen tárggyal biztonságosan használható, így telefonnal is.
● Próbáljuk újragondolni telefonhasználati szokásainkat is. Sokszor visszük a fürdőszobába, mellékhelyiségbe magunkkal a telefont, de a szakértők szerint ez nem jó ötlet. Számos baktériumnak tesszük ki így a mobilt, amelyek alapesetben nem jutnának a felületére. Ha mégis ragaszkodunk szokásainkhoz, legalább töröljük le utána a telefont.
NE tegyük:

● Ne használjunk a mobiltelefonunk tisztításhoz kézfertőtlenítőt, ablaktisztítót, konyhai tisztítószert, sminklemosót. Összetételük könnyen károsíthatja a védőréteget, de akár komolyabb problémákat is okozhatnak a készülékben.
● Ne használjunk nagyon agresszív tisztítószert sem, mert tönkreteheti a képernyő ujjlenyomat-ellenálló bevonatát és megkarcolhatja a külső üveget.
● Ne permetezzünk semmilyen tisztítószert közvetlenül a telefonra! Puha, mikroszálas kendőre fújjuk az ajánlott szereket és azzal töröljük át a mobilt.
● Ne fújjunk a billentyűzetek tisztításához használt sűrített levegőt a készülékre. A telefonunk kényes, ezért a nagy mennyiségű levegő befújása nagy károkat okozhat, például a mikrofonban.
● Ne dörzsöljük a telefont súroló anyagokkal, a konyhai papírtörlőt is felejtsük most el. A papír nedvesen szétmállhat és még több apró törmelékkel terheljük a mobilt. Emellett mikro karcolásokat is okozhatunk vele.
● Ne tegyük folyó víz alá, még akkor sem, ha vízálló. Az áztatást pedig teljesen felejtsük el még ezeknél a készülékeknél is.
● Lehetőség szerint hagyjuk ‘pihenni' telefonunkat, miközben tömegközlekedési eszközön utazunk. A mobilunk nem szeretne hívatlan bacikat gyűjteni a korlátokról és fogantyúkról, igaz?

Ez is érdekelhet

Nemcsak egyféle szépség létezik - A női forma határtalan

Nemcsak egyféle szépség létezik - A női forma határtalan

Divathírek

Ezért az ikonikus óráért évtizedek óta rajonganak a hírességek

Ezért az ikonikus óráért évtizedek óta rajonganak a hírességek

GLAMOUR-napok 2021 tavasz

Imádod a kosztümös filmeket? Ezekre a Bridgerton stílusú ruhákra csapj le a GLAMOUR-napok alatt!

Imádod a kosztümös filmeket? Ezekre a Bridgerton stílusú ruhákra csapj le a GLAMOUR-napok alatt!