Így válassz zenét az esküvőre!

2017.február.19.

Az esküvő egyik legfontosabb helyszíne a tánctér, hiszen egyben a buli fénypontja és a ceremónia levezetése is a féktelen, önfeledt bulizás lesz, amely itt történik. A táncparkettnél már csak egy dolog nélkülözhetetlenebb; az pedig a minden alapját képező zene, ami az egész alkalmat végigkíséri. Persze a zenei ízlés társaságonként eltérő, van, aki a zenekar, van, aki egy énekesnő, és van aki egy DJ jelenlétével érzi jobban magát. Jennyvel, a Local Weddings alapítójával mindhárom formáció tagjait megkérdeztük erről, és összevetettük, melyik megoldás milyen előnyökkel jár.

Esküvői dj
Fotó: Facebook/DJForster

„Szeretem az élőzene jelenlétét, szerintem pont ehhez a romantikához illik, hogy valaki azokat a dalokat játssza el, amik sokat jelentenek és mégis új, megismételhetetlen helyzetben, hangzásban kerülnek újra elő” – árulta el az énekesnő.

FAANI színes dalrepertoárt alakított ki az évek folyamán, azonban ezen felül is fontos számára, hogy a pár igényei és személyisége alapján kerüljön rögzítésre a végleges dallista. A sorrend rugalmas, olykor még a helyszínen is változtatható, ha már egyértelmű a vendégek kora és összetétele.

DJ Forster FAANI-hoz hasonlóan közkedvelt vendég az esküvőkön, és nála is fontos szempont a dalok összeválogatásánál a közönségre való reflektálás. Forster időrendben haladó tracklistje egészen a 80-as évektől napjaink zenééig terjed minden stílusban, ezzel garantálva, hogy a násznép minden tagja előbb vagy utóbb a táncparketten köt ki.

„Tudni kell, hogy milyen zenékkel mit lehet elérni, illetve azt látni és figyelni kell, hogy az adott násznép hogy mozdul és reagál. A szemünk mindig a tánctéren van, és azt fürkésszük, ki milyen zenére mozdul meg” - mondta a Dj

Mindemellett a DJ nem csak a talpalávalót szolgáltatja, de a party forgatókönyvéhez is idomul, és egy-egy program kezdetét zeneváltással, halkítással jelzi. Forster és FAANI egyetértettek a kérdésben, hogy mind a DJ, mind a zenekar, mind egy énekesnő más és más energiákat tud megmozgatni a közönségben. Egy DJ igaz, nem tudja közvetíteni az élőzenei hangulatot, azonban a zenei repertoárja jóval nagyobb, mint egy élő előadóé. Forster javaslata ezen a téren is összecseng FAANI-éval, ha a pár teheti, érdemes több típusú előadót is hívni. És egy kis plusz: Ő nem csak a zenéért felel, de a hangosítás, vetítéstechnika, fényfestés kérdésében is bátran fordulhatunk hozzá.

Reny, a Soulful Party Zenekar tagjaként lép a színpadra a nagy napon, és elsősorban abban látja formációja erejét, hogy a gép helyett itt hús-vér emberek szórakoztatják a násznépet. Tapasztalatai alapján a közönség igényli az élőzenét, és könnyebben létre is jön a zenészek és a táncosok közti kommunikáció, mint egy DJ esetében. Reny fontosnak tartja a műfaji sokszínűséget, hiszen ahány főből áll a násznép, annyi igény fogalmazódik meg zene tekintetében, így nem szabad csak a pár ízlésére hagyni ezt a döntést.

“Arra sajnos sokan nem gondolnak, hogy azt is figyelembe kell venni, hogy mit szeret a násznép, ugyanis nélkülük nincs buli. Fontos lenne tudatosítani, hogy igaz, hogy a párról szól ez az este, de ahhoz, hogy mindenki jól érezze magát, figyelembe kell venni a vendégek akaratát is” – árulta el Reny.

A Soulful Party Zenekar rengeteg eltérő stílust ötvöz, egész a merengétől a rock'n rollig, és nyitottak a közönség kéréseire is, amiket lehetőségeikhez mérten lejátszanak, vagy legrosszabb esetben CD-n beraknak. Reny azt is elárulta, hogy olykor olyan jól sikerül a parti, hogy egy-egy vendég a színpadon énekel a zenekarral. Úgyhogy táncra fel!

Ez is érdekelhet

6 cipőtrend 2023-ra, amibe nagyon könnyű lesz beleszeretni

6 cipőtrend 2023-ra, amibe nagyon könnyű lesz beleszeretni

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói