Innen tudhatod, hogy igazán szerelmes vagy-e

2022.június.19.

"Nem tudsz enni, nem bírsz aludni és úgy izgulsz, mint amikor az utolsó ütésednél a labda kizúg a stadionból?" – ha te is láttad az Olsen ikrek egyik klasszikus vígjátékát, a Kettőn áll a vásárt, akkor abban a pillanatban, mikor ezek a szavak elhangzottak, talán te is elgondolkoztál azon, hogy vajon ilyen az igazi szerelem, ami mindent elsöpör, és senki nem állhat az útjába? Ha már éltél át ilyen érzést, az csodálatos, de mi van, ha veled még sosem történt ilyen? Akkor talán még soha nem is voltál szerelmes?

Innen tudhatod, hogy igazán szerelmes vagy-e
Fotó: Profimedia/GLAMOUR

Bár a kapcsolatok szinte mindegyikére jellemző, hogy az elején hatalmas a lelkesedés és a lendület a felek között, de később a legtöbb esetben az erős, intenzív érzések lecsillapodnak, vagy legalábbis ritkábban kerülnek kifejezésre. Ha te is izgultál már randi előtt úgy, hogy a torkodban dobogott a szíved, vagy egyszerűen csak a közelében voltál annak, akit szeretsz, de éppen nem fejezhetted ki, akkor ismered azt a felkavaró érzést, amit sokan a szerelem előjeleként vagy megnyilvánulásaként határoznak meg. De az is lehet, hogy egy kapcsolat kis léptekben haladva alakul át szerelemmé úgy, hogy közben szinte semmilyen heves dolog nem történik. A szerelem különféle formákban jelenhet meg, de egyáltalán nem biztos, hogy még ha azt is gondolod, valóban szerelmes vagy egy adott személybe.

Nincs persze egy konkrét lista, amin végignézve megtudhatod, szerelmes vagy-e vagy sem, de van néhány kérdés, amit ha felteszel magadnak, könnyebben megbizonyosodhatsz a valódi érzéseidről. Ilyen mondjuk az, hogy mihez kezdenél, ha az a személy, akire gondolsz, nem lenne többé az életed része? Ha úgy érzed, nagy fizikai fájdalommal töltene el, akkor ez egyértelmű jele annak, hogy szerelmes vagy belé.

Szintén hasznos elgondolkoznod azon, hogy mennyire hasonlóak az értékeitek és az érdekeitek. Ha olyan személy vonz, aki merőben más mint te, akkor inkább a kalandvágy tölt el, de a szíved mélyén te is tudod, hogy az igaz szerelemhez kell, hogy több átfedés is legyen az érdekeitek és az értékeitek között. Természetesen ez még nem azt jelenti, hogy szinte ugyanolyannak kell lennetek. Legyen csak saját hobbid, önálló céljaid, de vedd számításba, hogy egy irányba tartatok-e olyan kérdésekben, mint a családalapítás, a karrier és a személyes egészség – hiszen ezek a tényezők mind nagyon fontos részei az életeteknek.

Azt is átgondolhatod, hogy a párod érdekében kötnél-e kompromisszumokat. Ha például ő egy olyan új állásajánlatot kap, amiről egész életében álmodott, de az ország másik részére kellene költöznötök, akkor gondolkodás nélkül vele tartanál, vagy nagyon nehéz lenne döntést hoznod? Ha szeretsz valakit, hajlandó vagy kompromisszumokat kötni, de nem minden téren. Ha viszont szerelmes vagy, akkor általában nincs olyan, egyébként ésszerű kompromisszum, amibe ne mennél bele.

A partnered iránti valódi érzéseid további fontos, meghatározó része a szexuális életetek. Kérdezd meg magadtól, mennyire vagy felszabadult, ha együtt vagytok? Mennyire élvezed a szexet? Fordítotok hangsúlyt arra is, hogy beszéljetek arról, ki mit szeret? Ha jó a szex a partnereddel, és beszélsz is vele a vágyaidról és arról is, hogy ő mit szeret, az azt is jelzi, hogy szerelmes vagy belé.

Ha mindezek után sem tudod eldönteni, hogy szerelmes vagy-e valakibe, az még nem jelenti azt, hogy biztosan nem. Szeretni és szerelmesnek lenni más dolog, de mindenki egyénien éli meg mindkettőt. A szerelem van, aki számára azt jelenti, hogy stabil, tartós köteléket jelent neki a másik. Egy másik ember inkább kalandként éli meg a szerelmet, ami talán nem tart örökké, de addig is izgalmas játékot kínál. Egyesek egyszerre egy embert szeretnek, másoknak pedig nem jelent problémát, ha egyszerre több partnerük van.

Fontos, hogy megértsd, számodra mit takar valójában a szerelem, majd kérdezd meg magadtól, hogy a jelenlegi helyzetedben szerelmesnek mondhatod-e magadat. Ez komoly és nehéz kérdés lehet, amire a biztos választ megadni nagy küzdelem is lehet, de bármire is jutsz, egyvalami élvezzen minden élethelyzetben prioritást: a saját, valódi boldogságod.

Ez is érdekelhet

Szerelmi horoszkóp: Ilyenek a csillagjegyek az egyéjszakás kalandok során

Szerelmi horoszkóp: Ilyenek a csillagjegyek az egyéjszakás kalandok során

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói