Irodalmi vacsora egy londoni Casanovával

2014.február.26.

"A nő hajszíne határozza meg, hogy milyen ételeket kedvel, ez egyben út a szívéhez és a szerelmi záloghoz is. A vörös hajú hölgyek a tüzes ízeket kedvelik, a szőkék a krémeseket, a barnák a föld terméseitől jönnek lázba" – ahogy a lenyűgöző Casanova vallja.

A Bródy Studios újabb meglepetéssel készül. Eljött az irodalmi és gasztronómiai élvezetek órája, szerzői beszélgetések vacsorával, kifejezetten könyvkedvelők számára.

2014. február 26-án kezdetét veszi egy nemzetközi irodalmi vacsorasorozat Apponyi Rosie vezetésével, és olyan írók közreműködésével, mint Masha Gessen (Oroszország), Timur Vermes (Németország), Philippe Claudel (Franciaország), valamint a hazai Fischer Tibor. Az irodalmi esték a szerzői beszélgetések köré fonódnak, melyet végigkísér az aktuális könyvek által inspirált menü.

Az első est meghívott vendége Ian Kelly Londonból és a Casanova: Actor, Lover, Priest, Spy című könyvéről fog beszélni. A világ két legizgalmasabb jelensége a szex és a 18. század. Casanova lemeztelenítve… ahogy ezt Ian Kelly élvezetes életrajzi regénye is nyilvánvalóvá teszi. Egy csodálatos olvasmány lüktető tesztoszteronnal, energiával és az eltökéltséggel, hogy levetkőztesse Casanova történetét és annak történelmi és kulturális feltevéseit, visszaérkezve magához a férfihoz.
Az est alatt a zenei aláfestést Mozart Don Giovanni operája szolgáltatja, miközben a színész felolvas. Ian Kelly korábbi kiemelkedő munkái: a Harry Potter filmekben Hermione apját játszotta, valamint feltűnik a Downton Abbey sorozatban is. Jelenleg Vivienne Westwood önéletrajzán dolgozik, melyet magyarul is ki fognak adni.

"Álmaim első perceiben testek táncolnak látomásként, oly tán túlságosan is ismerős formák, mind káprázatos fényárban úszva tündökölnek…" (Casanova, Álom-jegyzetek, 1791)

Ian Kelly
Ian Kelly

Ez is érdekelhet

Legjobb filmek a hideg őszi estékre

Legjobb filmek a hideg őszi estékre

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján

Divathírek

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla