Iskolai bántalmazás-megelőző program indul, mindent tudj meg róla!

2020.augusztus.19.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Minden iskolának van tűzvédelmi terve, de nagyon kevés iskolában találunk útmutatót arra vonatkozóan, mit kell tenni akkor, ha valakit bántanak. Pedig egy iskola nem csak egy épület, hanem egy olyan biztonságos hely, ahol mindenki együttműködik. A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány NEMECSEK Programja azért jött létre, hogy támogassa a biztonságos keretek létrehozását, segítse a gyerekekkel foglalkozó szervezeteket abban, hogy gyakorlati tudást szerezzenek és létrehozzák saját irányelveiket a bántalmazások megelőzésére és kezelésére. A programhoz bárki ingyenesen csatlakozhat, az ismeretek elsajátítását online kurzus, támogatói anyag segíti. A NEMECSEK program alapelve hogy minden bántalmazás megelőzhető!

Iskolai bántalmazás-megelőző program indul, mindent tudj meg róla!
Fotó: Getty Images

"Gyorsan segítsen valaki, nem tudom, hogyan védjem meg jól a gyerekeket! Már mindent megtettünk az iskolán belül, mégis folytatódik a bántalmazás. Eszköztelenek vagyunk, reméljük, nem fog történni semmi komolyabb eset…A rendőrségre rohanjak, vagy a gyámhatóságot kell értesíteni? És a szülőknek mikor szóljunk?" - Ezek a kérdések sok gyerekekkel foglalkozó intézményben ismerősek lehetnek, mert sokszor maguk az intézményvezetők vagy pedagógusok sem tudják, hová forduljanak segítségért és mit tudnak tenni bántalmazás esetén.

9 tipp a hatékony nyelvtanuláshoz

9 tipp a hatékony nyelvtanuláshoz

A NEMECSEK Program abban segít, hogy a gyerekekkel foglalkozó közösségek – iskolák, óvodák, sportegyesületek és egyéb szervezetek – megtalálják a saját válaszaikat ezekre a kérdésekre, a biztonságos együttműködésre, és létrehozzák saját gyerekvédelmi irányelvüket. A NEMECSEK Programot az Európa Tanács nemzetközi ajánlása és az elmúlt 3 év hazai tapasztalatai alapján dolgozta ki az Alapítvány. A Programot több éves háttérmunka és szakmai egyeztetés előzte meg, amely során, több, mint 15 oktatási intézménnyel tesztelték a megfelelő módszertanokat,a Pannonhalmi Gyermekjogi Szimpózium során pedig egyházi, állami, alternatív oktatási szervezetek és hatóságok szempontjait és igényeit mérte fel az Alapítvány.

Kinek szól a NEMECSEK Program?

Programunk minden gyerekekkel foglalkozó szervezetnek szól, függetlenül a konkrét tevékenységtől. Hasznos óvodáknak, iskoláknak, gyermekvédelmi intézményeknek, gyerekekkel foglalkozó alapítványi, egyházi szervezeteknek, illetve minden olyan szervezet számára, amely kapcsolatba kerül gyerekekkel - emelte ki Vaskuti Gergő a program egyik vezetője. A repülőgépek sem landolnának sok esetben biztonságban, ha menet közben kéne megoldást találni egy-egy hirtelen felmerült problémára, ehelyett mindenki követi az előre megírt protokollt. A gyerekvédelmi irányelv nem egy újabb adminisztratív teher, hanem egy, a közösség által létrehozott és elfogadott irány, ami mentén a felmerülő problémákat rögtön orvosolni lehet

Csatlakozz a NEMECSEK Programhoz!

A program ingyenesen elérhető segítséget, letölthető sablonokat, kínál ahhoz, hogy bárki elkészíthesse saját gyerekvédelmi irányelvét. Az önálló munkát egy online elvégezhető gyermekvédelmi kurzus segíti, a szervezők támogató fb csoportot működtetnek. A NEMECSEK programba bárkit örömmel várnak, aki tenni szeretne a biztonságos működésért, a jelentkezés folyamatos a Hintalovon Alapítvány weboldalán, tudj meg a programról még többet itt:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője