Jennifer Aniston a világ legegészségesebb kávéjával indítja a napot, amit te is bármikor elkészíthetsz
Lehet kávé nélkül elkezdeni a napot, de vajon érdemes lemondani a koffein adaggal járó finom illatról, a rituálé biztonságáról vagy a kellemes ízről? Jennifer Aniston színésznő nem elégszik meg azzal, hogy egy kávé finom és ébren tartja, hanem csúcsra járatta a kávézást, és úgy döntött, összeköti azt a tudatos egészségmegőrzéssel.
Ezeket láttad már?
Van, aki cukor helyett édesítőt tesz a reggeli feketébe, más alternatív tejjel fogyasztja, és van Jennifer Aniston, aki szerint egészen más a tökéletes kávé titka. Ahogy ő fogalmaz viccesen, reggelente felébred, és „egy csomó sz@rt teszek a kávémba.” – mesélte a Vogue-nak, majd kifejtette, mit is ért egészen pontosan a hozzávalók alatt. Mint kiderült, a Jóbarátok színésznője előszeretettel gazdagítja a reggeli (szigorúan laktózmentes) tejeskávéját kollagén peptid porral (ő egészen pontosan a Vital Proteins Kollagén Peptid port használja).
A kollagén a kávé legjobb barátja?
„A kollagén egy olyan fehérje, amely a szervezetben található, és kulcsfontosságú szerepet játszik a különböző szövetekben, többek között a bőrben, a csontokban, az izmokban, az inakban és a szalagokban. Szükségünk van rá, mert ahogy öregszünk, a szervezetünk természetes kollagéntermelése csökken, ami az öregedés különböző jeleihez és a szövetek csökkent szerkezeti támaszához vezet.” – magyarázza Ava Shamban sztárbőrgyógyász.
Jogosan merül fel persze a kérdés: nem árt a forró kávé a kollagénnek? Hiszen a nagyon magas hőmérséklet, a savas vagy a lúgos oldatok egyaránt megváltoztathatják ezeknek a fehérjéknek a szerkezetét. A kutatások szerint ettől azonban egészen biztosan nem kell tartanunk, ha 150 °C alatt fogyasztjuk (a kávé általában 90–96 °C, vagy ennél is alacsonyabb hőtartomány között mozog.) Miután lefőzted a meleg italt, mérj ki egy adag (ez általában 20 g) kollagénfehérjét, és apránként hozzáadva alaposan keverd el. (Jennifer Aniston például szeret biztosra menni, így turmixgépet használ.)
3 hónapig naponta szedtem a magnéziumot, de erre még én sem számítottam
Ha most rögtön kedvet kaptál hozzá, fontos, hogy betarts néhány egyszerű szabályt. A gyümölcsös verziók helyett válassz semleges ízvilágú kollagénport, de ha extra ízt is adnál a reggeli koffeinbombádhoz, válassz dedikáltan a kávézáshoz készült kollagéntport (kókusz, csoki, karamell, gesztenye ízben is gyártják őket).
Plusz 3 dolog, amitől még egészségesebb lehet a kávé
- Cukor helyett tegyél bele egy kávéskanál fahéjat: amellett ugyanis, hogy isteni ízt és illatot kölcsönöz a kávénak, bizonyítottan csökkenti a vércukorszintet és a koleszterinszintet.
- A kurkuma nemcsak csodás színt ad a kávédnak, de gyulladáscsökkentő és antioxidáns előnyeinek köszönhetően igazi védőpasszként védi a szervezetedet, hála a kurkumában található kurkuminnak.
- Ugyancsak szuper gyulladáscsökkentő, ráadásul a kávéhoz is passzol a gyömbér, ami javítja az agy vérkeringést és erősíti a memóriát, szóval tökéletes extra lesz a kávédba egy átlagos hétfő reggel.