Jótékonykodj a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján!

2016.november.21.

Immár harmadik alkalommal november 25-én rendezi meg jótékony műhelyvásárát Csillag Zsuzsi a Süel márka dizájnere, aki most el is meséli, hogyan született ez a szuper kezdeményezés! A budapesti Fashion Streeten található üzletében az aznap befolyt összeget a NANE a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület által pártfogoltságba vett nőknek ajánlja fel.

A nagyjából öt évvel ezelőtt induló ötletcsíra mára egy szuper kampánnyá nőtte ki magát. Azt a részt nem ragoznám túl, hogy mennyire rosszul vagyok azoktól, akik a gyengébbeket bántják... Legyen szó állatokról, nőkről, gyerekekről vagy akár idősekről, a velük szemben tanúsított agresszív viselkedés elfogadhatatlan. A kérdés már csak az volt, hogy az ezzel kapcsolatos végtelen felháborodásomat hogyan fogjuk egyszer csak összekapcsolni a márkánkkal.

Teljesen természetesen jött, hogy a Süel alapvetően a nők mellett szeretne kiállni (amikor a márka eljut arra a szintre, hogy a társadalmi szerepvállalás szóba kerülhet), de hogy hogyan az szintén egy nagy kérdőjel volt. Egyik nagyon jó barátnőm, aki éppen New Yorkban a burmai nők jogaiért küzd, óriási aktivista és mikor felvetettem, hogy szeretnék egy olyan programot, ami a bántalmazott nőket segíti majd kiugrott a bőréből. Összehozott a NANE és a Patent Egyesület vezetőivel, de az első ötletem még nagyon távol volt a jelenlegi végkifejlettől. Mivel jómagam szerencsére olyan környezetben nőttem fel, ahol közvetlenül sosem találkoztam hasonló jelenséggel, túlságosan agresszívan és így utólag mondhatom "tudatlanul" közelítettem a témához. Egy most már szinte mindennaposnak mondható kampány volt akkor a fejemben, ahol egy olyan editoriált készítünk, színekkel a középpontban, amin megjelennek az áldozatok sérülései... Mikor ezt prezentáltam anno a NANE-nak rögtön küldtek nekem pár anyagot olvasgatni, hogy mennyire ártalmas az ilyesmi az áldozatoknak ("glamourizing"), és mennyire haszontalan az ilyen jellegű akció (a körülötte lévő rövid felhajtást kivéve).

Első évben még nem forrt ki teljesen az ötlet, így csak a műhelyvásár került megrendezésre a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján, ami szinte nulla támogatással is óriási siker volt. Teljesen meglepődve, szinte megdöbbenve álltunk a dugig tömött Süelben. Komolyan meghatódtam, hogy mennyire sokat jelent ez azoknak a nőknek, akik érintettek és mennyire lelkesen jöttek nemcsak a Süel törzsvásárlók, hanem a PATENT Egyesület aktivistái és pártfogoltjai is.

Innentől fogva nem volt kérdés az ismétlés, főleg mivel Zsuzsiék még mindig jó sok mindent találtak a Süel műhely rejtett zugaiban. Zsuzsi New Yorkban élő barátnőjével Lillával és kis csapatával tovább finomították az ötletet, így született meg "A SZÍNEK A RUHÁDRA VALÓK".

Zsuzsi a következőképpen ajánlja az akciót: "Mint tudjátok a NŐK elég komoly szerepet kapnak a Süel életében, nemcsak azért mert kizárólag női kötöttségekkel találkozhattok nálunk, hanem azért is mert sokszor bevonunk titeket projektjeinkbe(lásd: megvalósult vevői kívánságok, Süel Fanok sorozat, Inspiráló Nőkért kampány stb.), illetve 3 éve egy kis extra segítséget is becsempésztünk az éves tervekbe. Ez a mi Jótékonysági Műhelyvásárunk :). A legkedvesebb ötletem, sikeres megvalósulása".

Vértezd fel magad velük!
Ha szeretnél te is a jótékonysági vásáron részt venni, ott a helyed november 25-én Budapesten a Süel márka Fashion Streeten található üzletében 17-20 óra között, ahol aznap a befolyt bevételt a NANE alapítványnak és az általuk pártfogásba vett hölgyeknek ajánlják fel.

Ez is érdekelhet

Heti horoszkóp: Még több pénz ütheti a markodat - szeptember 26. - október 2.

Heti horoszkóp: Még több pénz ütheti a markodat - szeptember 26. - október 2.

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról