A Jóbarátok karakterei kifejezetten jó karriertanácsokat adtak: ezeket megfogadhatnád

2021.június.8.

A Jóbarátok sorozat 10 évad után ért véget, azonban idén kedvenc szereplőink visszatértek egy visszaemlékező epizód erejéig.

A Jóbarátok karakterei kifejezetten jó karriertanácsokat adtak: ezeket megfogadhatnád
Fotó: Profimedia/GLAMOUR

Egy jó sorozatból, filmből sokat tanulhat az ember, főleg, ha azon nőhet fel. Racheltől, Rosstól, Chandlertől, Monicától, Phoebetől és Joeytól megtudhattuk milyen az igaz barátság, szerelem, megismerhettük a karakterek legkülönbözőbb személyiségét és olyan életvezetési tanácsokat kaphattunk, amelyek segítségünkre lehetnek a munkában és a magánéletünkben. Ebben a cikkben összeszedtük nektek azokat a tippeket, amik segíthetnek a karriered építésében.

Rachel: „Tűzz ki magad elé egy célt és dolgozz azon is túl!”

Rachel a sorozatban bemutatta számunkra milyen az igazi karrierista, aki nem ijed meg a kemény munkától és mindig feszegeti a határait. Emlékezzünk vissza a kezdetekre! A lányra, aki az utolsó pillanatban lefújta az esküvőt, aki nem dolgozott egy napot sem előtte és szüksége van valamire, ami elterelné a figyelmét a magánéleti gondjairól. Majd kap egy lehetőséget az élettől, ami egy egészen egyszerű munkalehetőség egy kávézóban. Itt megtanulta a kemény munka és a pénz értékét, de szeretett volna még ennél is többet, nem tudta elfogadni, hogy ennyiből merüljön ki az élete, ezért nagyot álmodott. Rachel szerette a divatot, és igyekezett kiteljesedni benne. Megragadott minden lehetőséget, amit kapott, hogy valóra válthassa álmát. Barátai, Joey és Ross segítettek neki bekerülni magasabb körökbe a divatvilágában, ami bizonyítja, hogy az igaz, jóbarátok nem rombolják az elképzeléseinket a jövőnkről, hanem segítenek megalkotni azokat!

Ross: „Légy óvatos, sose keverd össze a munkát a magánélettel!”

Ross számára mindig a munka volt a legjobb elfoglaltság. Mindig tudta, hogy mi érdekli őt az életben, és igyekezett arra fókuszálni. Szerette a tudományt, a dinoszauruszokat, a régészetet és a kutatást, így nagyon szenvedélyes volt a munkájában. Azonban, ahogyan sokan mások, Ross sem tudta mindig külön választani a munkát a magánélettől. Sokszor voltak, akik elterelték a figyelmét a céljairól, vagy nem engedték őt kiteljesedni a karrierjében, ami sok csalódáshoz vezetett. Ezért is fontos, hogy ne keverjük össze az érzelmeinket és a céljaink elérését, mert áteshetünk a ló túloldalára!

Monica: „Mindig növeld a képességeidet!”

Monica egy olyan karaktert formál meg a Jóbarátok sorozatban, aki sokszor a csapat mozgatórugója, nagyon határozott személyiség. Egy séfként dolgozik, ami precizitással és kreativitással jár, de ő mégis imádja a munkáját, amiből a mindig maximumot hozza ki. Sokszor szabálykövető, amit néha túlzásba visz. Például, az egyik epizódban az étterem, ahol Monica dolgozott rossz visszajelzést, értékelést kapott, ezért kirúgta az dolgozók nagy részét, ezzel is bizonyítva, hogy ki a főnök. Monica kiállt a saját elhatározása mellett, amely az étterem érdekeit képviselte. Ezért sem szabad hallgatnunk másokra, csak a saját elhatározásainkat kell követnünk, amivel előrébb juthatunk. Fontos, hogy minél több készséget sajátítsunk el és minél több tapasztalattal gazdagodjunk, hiszen ettől válunk sikeresebbé a jövőben!

Chandler: „Soha nem késő újra kezdeni!”

Ha valaki, akkor Chandler tudja milyen az, amikor nem találod a helyed vagy fogalmad sincs arról mit tartogathat számodra a jövő. Az egyik epizódban, amikor Tusla-ba ment dolgozni, Monica felvetette, hogy milyen igazságtalan az, hogy ő utálja a munkáját és mégis ilyen helyeken járhat. Chandler válasza erre a mondatra egy olyan kérdés volt, amely mindannyiunkban felvethet néhány kételyt: „Na és? Ki nem utálja a munkáját?” Természetesen a barátai közül mindenki imádta a munkahelyét és azt, ami a munkakörébe tartozott, ő viszont nem volt megelégedve vele. Chandler azt tanítja számunkra, hogy ha nem szereted a munkád akkor nincs értelme végezned. Sosem késő kilépni és újra kezdeni egy olyan helyen, ahová örömmel mész dolgozni!

Phoebe: „Az élet nemcsak arról szól, amiért dolgozol”

A sorozatkészítői Phoebe karrierjére, munkájára szánták a legkevesebb figyelmet, de ez így volt rendjén, hiszen így megismerhettünk egy olyan különleges karaktert, aki mindig mosolyt tudott csalni az arcunkra a személyiségével. Ő jobban élvezte a „carpe diem” életmódot, mint bárki más, mivel nem szerette volna, ha a munka miatt nem jutott volna ideje arra, hogy éljen. Nagyon sok helyen kipróbálta magát, mint masszázsterapeuta, illetve még egy saját vendéglátói vállalkozásba is bele kezdett Monicával. Így, ha valaki elmondhatja magáról, hogy van tapasztalata az életben, akkor ő az! Különös figyelmet fordított arra, hogy a munka ne menjen a saját szenvedélyeinek a rovására, például a zenélésre, illetve, hogy a barátaival és a családjával legyen több időd. Phoebe tanácsa, hogy soha ne felejtsd el, van élet a munkahelyen kívül és tudd, mire, mennyi időt szánsz!

Joey: „Ne hagyd, hogy a kudarcok visszatartsanak az álommunkádtól!”

Joey színész szeretett volna lenni a sorozat kezdete óta. Mindig a legjobbat hozta ki magából a meghallgatásokon, azonban, mint minden befutott színésznek, neki is sokszor csalódnia kellett. De nem hagyta, hogy ezek a kudarcok elnyomják az álmait, belőlük építkezett a siker eléréséért. Miután sikerült szerződnie egy ügynökkel, komolyan vette a rábízott munkákat. Vendégszerepet kapott egy sorozatban, ahol, olyan jól alakított, hogy visszatérő karakterként szerződtették. Ez a pozíció nagy motivációt adott neki ahhoz, hogy minél több szerepben kipróbálhassa magát. Még azoktól a feladatoktól sem riadt meg, amelyek nem álltak közel hozzá, mint például reklámozni egy férfi rúzst.

A Jóbarátok sorozat sok mindenre megtanított bennünket a szerelemről, a barátságról és magáról az életről is. De ezek a karrier tippek hasznunkra lehetnek akár egy állásinterjúra való készülés közben vagy egy esetleges munkahelyi csalódás feldolgozásában.

Ez is érdekelhet

Egy galaktikus színpadon, űrlénynek öltözve zenélt a Freakin’ Disco Walters Lilivel

Egy galaktikus színpadon, űrlénynek öltözve zenélt a Freakin’ Disco Walters Lilivel

GLAMOUR Horoszkóp

Ma szerelem lebeg a levegőben: Napi horoszkóp, június 12.

Ma szerelem lebeg a levegőben: Napi horoszkóp, június 12.

Monitor

Programajánló: Elstartolt a tízéves Margó Irodalmi Fesztivál!

Programajánló: Elstartolt a tízéves Margó Irodalmi Fesztivál!