Kipróbáltuk, de nem tudtuk megizzasztani a gőztisztítót

2016.április.6.

A Kärcher gépek közül a gőztisztítót volt alkalmam és szerencsém kipróbálni. Egy kompakt méretű, könnyen szállítható doboz rejtette a készüléket. Kicsomagolás után pár perc alatt összeszerelhető,s bár minden hasznos információt tartalmazó használati utasítást is mellékeltek hozzá, de kis hozzáértéssel anélkül is elboldogul vele az ember. Minden egyértelműen és logikusan csatlakozik egymáshoz, a különböző tisztító fejek és tartozékok számtalan variációt eredményeznek.

Első ránézésre is masszív, már-már ipari felhasználást sejtető készülékről van szó, nincsenek rajta felesleges gombok, az egész gőztisztító roppant jó minőségű. Ezek fontos szempontok és az is, hogy a készülék felhasználási területe nem korlátozódik csupán a konyhára vagy fürdőszobára. A csaptelepek, csempék és járólapok tisztítása mellett kiválóan alkalmas például az autó fékporral és zsírokkal szennyezett alufelnijének tisztítására is.

Öröm volt nézni, ahogy minden kemikália nélkül oldotta a gőz a koszos foltokat, s olyan helyről is eltávolította a piszkot, ahová előtte semmilyen szerszámmal nem fértem be. Igazából a többnapos tesztelés alatt nem találtam olyan dolgot a lakásban, melyet a géphez melléklet tartozékok cserélgetésével ne tudtam volna tisztítani.

Nem gondoltam volna, de még a szobanövények leveleit is portalanítani tudtam vele, természetesen megfelelő távolságból a gőzt rájuk irányítva, hogy a vízpermet elvégezze a "piszkos munkát". Kerestem az olyan feladatokat a készülék számára, ahol "megizzaszthatom", de "sajnos" nem találtam olyat. Még a mosógép adagoló fiókját (melyen a sok havi lerakódott mosószer kemény réteget alkot) is játszi könnyedséggel varázsolta tisztává, és varázsolta az erős gőz szagtalanná belül a mosógép dobját is.

A gőztisztítóba töltött egy liter vizet pár perc alatt megfelelő hőmérsékletűvé fűti, s egy nagyobb takarítás alatt sem kell kettőnél többször utántölteni. Felhasználási területe szinte végtelen, roppant biztonságos használni ezért csak ajánlani tudom mindenkinek. 

Most a Kärcher Hungária Kft. jóvoltából megnyerheted a szerkesztőség által tesztelt termékeket. Likeold az oldalukat és vegyél részt a játékban: https://www.facebook.com/KarcherHungaria

Ez is érdekelhet

Ütős fekete szettel indítja a Gardróbnaplót Zimits Andrea divattervező

Ütős fekete szettel indítja a Gardróbnaplót Zimits Andrea divattervező

GLAMOUR Horoszkóp

Hajlamos lehetsz álmodozásba menekülni a valóság elől - Napi horoszkóp: szeptember 20.

Hajlamos lehetsz álmodozásba menekülni a valóság elől - Napi horoszkóp: szeptember 20.

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján