Különleges epres finomságok

2015. május 24.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ez az a gyümölcs, amit soha nem lehet megunni. Fogyaszd önmagában, turmixként vagy éppen egy kedvedre való édesség meghatározó alapanyagaként. Az epret soha nem lehet megunni!

Rebarbarás rizsfelfújt epermártással


Hozzávalók: 15 dkg rizs, 6 dl tej, 7 evőkanál cukor, 50 dkg rebarbara, 1 evőkanál étkezési keményítő, 1 teáskanál őrölt fahéj, 4 tojás, 50 dkg zsírszegény tehéntúró, 1 csomag vaníliás pudingpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja Az epermártáshoz: 50 dkg eper, 2 evőkanál porcukor, 2 evőkanál narancslikőr

Így készítsd el:

A rizst öntsd fel a tejjel, adj hozzá öt evőkanál cukrot, és lassú tűzön, főzd lefedve kb. 15 percig. Pihentesd negyed óráig még, közben a rebarbarát hámozd meg, vágd egy centis darabokra. Keverd össze a keményítővel, két evőkanál cukorral és a fahéjjal. A sütőt melegítsd elő 200 °C-ra. A tojások fehérjét verd kemény habbá. A sárgáját keverd ki három evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a pudingport és a citromhéjat, és forgasd össze a tejberizzsel és a rebarbarával. Végül keverd bele a tojáshabot, és öntsd a kikent sütőtálba. Süsd 25 percig, közben mosd meg, tisztítsd meg az epret, majd vágd ketté a felét, a maradékot pedig zúzd péppé a porcukorral meg a likőrrel, keverd bele a fél epreket, és kb 5 perc alatt forrald össze.

Tojáslikőrös eperbomba

Hozzávalók: 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 3 evőkanál liszt, csipetnyi só A krémhez: 2 dl tej, 2 evőkanál cukor, 0,5 dl tojáslikőr, fél csomag vaníliás pudingpor, 4 dl 30%-os tejszín, 1 csomag habfixáló, 4 evőkanál porcukor, 30 dkg érett eper, 1 evőkanál zselatin por

Így készítsd el:


A tojásokból a cukorral, liszttel, csipetnyi sóval süss kisebb kerek piskótát, majd hűtsd ki. A tejet a cukorral, tojáslikőrrel forrald fel és sűrítsd be a kevés hideg vízzel elkevert pudinggal. A tejszínt jól hűtsd le, az epret tisztítsd meg, mosd meg, felét kicsi kockákra, a másik felét vágd karikákra. A zselatinport old fel fél deci forró vízben. A tejszínt a habfixálóval verd kemény habbá, majd add hozzá a porcukrot, a kihűlt pudingot, a kockákra vágott epret, a feloldott zselatint és lazán keverd össze. Ezután az eperszeletekkel béleld ki egy folpackkal bélelt félgömb alakú formát, szedd bele a krémet, majd simítsd el. Végül tedd rá a forma nagyságúra kivágott piskótát, óvatosan nyomd rá és befóliázva, tedd egy-két órára a hűtőbe dermedni. Tálaláskor borítsd ki a formából, húzd le róla a fóliát, majd tálald forró vízbe mártott késsel cikkekre. Ízlés szerint citromfűvel vagy mentával díszítheted.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Szívmelengető fotó készült Katalin hercegnéről és Károly királyról, ez mindent elárul kapcsolatukról

Szívmelengető fotó készült Katalin hercegnéről és Károly királyról, ez mindent elárul kapcsolatukról

Mit tud a TikTokon felkapott BaByliss Air Wand? Kipróbáltuk! (x)

Mit tud a TikTokon felkapott BaByliss Air Wand? Kipróbáltuk! (x)

Nyerj az osztályodnak profi sminket a szalagavatótokra! (x)

Nyerj az osztályodnak profi sminket a szalagavatótokra! (x)

Ezekkel pillanatok alatt elérhető a 'flash effect' bőrápolási trend (x)

Ezekkel pillanatok alatt elérhető a 'flash effect' bőrápolási trend (x)

Így segíts egyetlen díszgömbbel másokon idén karácsonykor (x)

Így segíts egyetlen díszgömbbel másokon idén karácsonykor (x)