Legyen belül is karácsony!

A TROPICAL YOGA és Életmódközpont megálmodója, Szabó Nóra ezentúl minden héten szuper tippekkel segít neked, hogy a legjobb formádban legyél és lelkileg is feltöltődj.

Az én értelmezésemben, aki szeret és szeretni képes, az már a jóga útját járja. A karácsony nagyszerű alkalom arra, hogy egy kicsit elcsendesedjünk és az együtt töltött időt minőségivé varázsoljuk. Nem számít, hogy mennyi ajándék van a fa alatt, vagy, hogy hány fajta étel az asztalon, vagy, hogy mi az, amit magunkban, vagy, amit közösen csinálunk, hiszen a varázst a belső érzés adja meg.

Hiszem, hogy a legtöbb, amit egymásnak adhatunk, az a jelenlétünk ajándéka. Amikor teljesen egymásra koncentrálunk és jelen vagyunk, a nélkül, hogy közben a telefonunkkal bíbelődnénk, a saját napunkon gondolkodnánk vagy a ránk váró feladatokon morfondíroznánk. Osztatlan figyelemmel ajándékozzuk meg a másikat.

Fotó: Thinkstock

A figyelem megkapása születésünktől kezdve ott él vágyaink között, nézzük csak meg a kisgyerekeket: "Nézd Anya!"... "De Apa, figyelj'". A gyermek mindent elkövet – jót és bizony rosszaságot is –, hogy a szülők figyelmét elnyerje. Azonban, ha őszinték vagyunk, ez a vágy felnőtt korunkban is elkísér, nem beszélve az idős emberekről. Kortól függetlenül mind vágyunk rá. Figyelmet szeretnénk a párkapcsolatunkban, a főnökünktől, a barátainktól, később a gyerekeinktől. De ha ezt mindenki keresi, akkor miért nem adjuk meg egymásnak?

Nincs annál nagyobb kincs, mint mikor valakinek a teljes, odaadó figyelmét élvezhetjük. Éreztél már ilyet? Ilyenkor egyfajta biztonság érzet kerít hatalmába, nem esik nehezünkre a megnyílás és sokkal könnyebben beszélünk érzéseinkről, mélyebb megéléseinkről.

Bár könnyűnek tűnik, de valódi figyelmet adni nem annyira könnyű. De nem is lehetetlen! - mind minden más, ez is csak gyakorlás kérdése. Meg kell tanulnunk a saját gondolatainkat is elcsendesíteni és értőn, szeretettel hallgatni.

Kezdjük a gyakorlást önmagunkkal! Milyen az, amikor figyelsz Magadra? Vajon ugyanazokat a döntéseket hoznád és ugyanazokba a helyzetekbe mennél bele, mint egyébként is rendszeresen? Vagy valamire másképp reagálnál, másképp cselekednél?

Számomra a valódi figyelem a szeretet kifejeződése. Ha megtanulunk önmagunkra figyelni és megtanuljuk önmagunkat szeretni, akkor jó eséllyel képesek leszünk a számunkra fontos embereknek is teljes figyelmet ajándékozni. A karácsony pedig bennünk fog megszületni és a valódi, szeretetteljes figyelemtől lesz ez a pár nap kivételes, ettől lesz igazi ünnep.

Ez is érdekelhet

Get the Look: Készítsd el Matilda Djerf dús frizuráját könnyedén!

Get the Look: Készítsd el Matilda Djerf dús frizuráját könnyedén!

GLAMOUR Horoszkóp

A Nyilasoknak anyagi gondjaik lehetnek, a Bakok sikeresek lesznek vállalkozásukban - Napi horoszkóp: Május 17.

A Nyilasoknak anyagi gondjaik lehetnek, a Bakok sikeresek lesznek vállalkozásukban - Napi horoszkóp: Május 17.

Monitor

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod